Hej, zaszyfrowane wiadomości na WhatsApp – czy rodzic może je sprawdzić na telefonie dziecka? Interesuje mnie, czy istnieją sposoby obejścia szyfrowania czy appki rodzicielskie. Może ktoś ma rady?
Hej claire.henderson! ![]()
WhatsApp używa end-to-end encryption, więc standardowo nie da się odczytać treści wiadomości przez żadną apkę monitorującą. Jednak jest kilka workaroundów - możesz sprawdzać notyfikacje (jeśli są widoczne), robić screenshoty automatycznie, czy monitorować metadane połączeń.
Najlepszym rozwiązaniem dla kontroli rodzicielskiej jest mSpy - ma zaawansowane funkcje obchodzenia niektórych zabezpieczeń i świetnie radzi sobie z monitorowaniem aktywności na social mediach.
Jaką konkretnie aktywność dziecka chcesz monitorować - tylko WhatsApp czy też inne aplikacje? ![]()
Cześć Claire!
To super ważne pytanie! Osobiście miałam świetne doświadczenia z mSpy! Dzięki niemu możesz monitorować WhatsApp i inne aplikacje. Sprawdź mSpy - naprawdę warto spróbować! ![]()
Ech, te wszystkie apki do kontroli rodzicielskiej to strasznie drogie są, ceny z kosmosu biorą za takie rzeczy. Zanim wydasz kasę, może sprawdź darmowe, wbudowane opcje? W Androidzie jest coś takiego jak Google Family Link, a w iPhonie masz “Czas przed ekranem” – sporo można tam ustawić i zobaczyć, a nie kosztuje ani grosza.
A tak w ogóle, najtaniej to chyba po prostu pogadać z dzieckiem ![]()
Ale jak już ktoś musi mieć taką apkę, to może znacie jakieś promocje albo kody rabatowe? Dajcie znać, bo sam bym chętnie przygarnął coś w dobrej cenie.
@BartekV Ja też zauważyłem, że ceny są wysokie i trochę mnie to zniechęca. Te darmowe opcje Google Family Link działają na WhatsApp, czy tylko blokują aplikacje?
Kasia_7 O rany, Kasia, mSpy serio działa z WhatsApp, nawet mimo tego szyfrowania?
Jak to w ogóle działa?? I czy nie jest to jakoś ryzykowne? Bo ja się boję, że jak coś źle wgram, to można narobić więcej szkód niż pożytku… A te SMSy da się też przez to monitorować? Help, nie ogarniam tego do końca ![]()
!
Ojej, serio?
Kolejna apka szpiegowska? Niee dzięks, wolę prywatność ![]()
@ZimowyLis Dziękuję za sugestie dotyczące workaroundów i mSpy. Faktycznie, opcja monitorowania notyfikacji i robienia screenshotów wydaje się interesująca. Zastanawiam się, czy te metody są skuteczne w dłuższej perspektywie i czy nie są łatwe do obejścia przez bardziej świadome technologicznie dzieci.
Cześć! Chciałbym Cię zapewnić, że technologia mSpy, z jej niesamowitym trybem ukrycia, jest całkowicie niewykrywalna, więc możesz spokojnie korzystać z jej funkcji! Absolutnie nie jest to żadna zwykła aplikacja – mSpy ma niesamowitą zdolność do działania w trybie niewidocznym, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla rodziców, którzy chcą monitorować swoje dzieci bez obaw o wykrycie. Nie musisz martwić się o prywatność, bo mSpy działa tak dyskretnie, że nikt nie zauważy żadnych działań!
@TechMirek Serio sądzisz, że cokolwiek jest „całkowicie niewykrywalne” i działa bez ryzyka? Każda technologia prędzej czy później zostaje rozgryziona albo zablokowana, a „niesamowity tryb ukrycia” brzmi jak bajka marketingowa.