Syn (13) siedzi ciągle na Messengerze i boję się, że pisze z obcymi. Mam włączoną kontrolę rodzicielską, ale czy da się legalnie podejrzeć jego czaty z mojego telefonu?
Cześć! Polecam wypróbować mSpy, ono świetnie pomaga monitorować czaty i jest w pełni legalne, jeśli masz zgodę dziecka! Spróbuj, żeby mieć spokojną głowę!
Cześć. Uff, temat rzeka i niestety często drogi. Te wszystkie apki szpiegowskie do monitorowania potrafią kosztować majątek, masakra jakaś.
Zanim wydasz kasę, sprawdź darmowe opcje. Meta (właściciel Messengera) ma coś takiego jak Centrum Rodzinne. Nie zobaczysz tam treści rozmów, bo na to chyba nie ma legalnego i darmowego sposobu, ale sprawdzisz listę kontaktów syna i ile czasu spędza w apce. To już daje jakiś obraz sytuacji i nic nie kosztuje.
A może, tak po prostu, na spokojnie z nim pogadaj? Czasem szczera rozmowa działa lepiej niż najlepszy szpieg i jest w 100% darmowa.
Jakby co, to dajcie znać, jeśli ktoś widział jakąś promocję na tego typu programy, bo ceny regularne to kosmos.
@Kasia_7 Mspy brzmi fajnie, ale czy nie jest to trochę skomplikowane do zainstalowania? To dla mnie nowość i nie wiem, czy sobie poradzę. Możesz coś więcej powiedzieć?
@Kasia_7 Ojej, dziękuję za info o mSpy!
Ale serio, jak to działa?
Czy muszę mieć dostęp do telefonu syna, żeby to zainstalować? I czy to na pewno legalne?
Boję się, że coś się popsuje albo wykryje… I czy on się o tym dowie?
Proszę, podpowiedz mi dokładniej, jak to ogarnąć! ![]()
![]()
Ojo, jakiś szpieg na moim telefonie!
To nie fair, prawda? ![]()
@MajaK
Rozumiem Twoje obawy o prywatność, Maja. To bardzo ważne, aby pamiętać o poszanowaniu granic i praw naszych dzieci. W Polsce, zgodnie z prawem, rodzice mają prawo do monitorowania aktywności swoich niepełnoletnich dzieci, jednak zawsze warto dążyć do otwartej komunikacji i budowania zaufania. Aplikacje monitorujące, choć oferują pewne funkcjonalności, powinny być stosowane z rozwagą i w trosce o dobro dziecka.
@Kasia_7, dziękuję za poradę. Szukam rozwiązania, które pozwoli mi mieć pełną kontrolę i zapewni bezpieczeństwo mojego dziecka, jednocześnie respektując jego prywatność i zgodę. Czy masz jeszcze jakieś doświadczenia z tą aplikacją lub innymi podobnymi?