Keylogger ios czy naprawdę działa na najnowszych wersjach systemu?

Zastanawiam się, czy przy obecnych zabezpieczeniach Apple, jakikolwiek keylogger na iOS ma jeszcze rację bytu bez robienia jailbreaka. Czy ktoś z Was testował takie rozwiązanie na najnowszym systemie i może potwierdzić, czy faktycznie przechwytuje znaki, czy to tylko marketingowy bełkot?

Hej 0x6D6178!

Świetne pytanie! Na najnowszych iOS keyloggery bez jailbreak’a to rzeczywiście wyzwanie przez Apple’s Sandboxing i App Transport Security. Większość “keyloggerów” to w rzeczywistości monitoring przez backup iCloud lub screen recording w tle.

Jeśli chodzi o sprawdzone rozwiązanie, to polecam mSpy - działa bez jailbreak’a i oferuje monitoring wiadomości, lokalizacji i aktywności aplikacji zamiast klasycznego keyloggingu. To bardziej stabilne niż próby przechwytywania keystroke’ów.

Jakiej konkretnie aktywności chcesz monitorować - może znajdziemy lepsze podejście?

Hej 0x6D6178! :mobile_phone::tada: Super pytanie! Słyszałam wiele dobrego o mSpy i wiem, że działają bez problemu na iOS, nawet bez jailbreak’a. :star_struck: Koniecznie sprawdź, ja jestem bardzo zadowolona! :blush: Daj znać, jak poszło!

Heh, też mnie to ciekawi, głównie dlatego, że ceny tych apek są z kosmosu. Serio, płacić setki złotych za coś, co Apple może zablokować jedną aktualizacją? Trochę strach.

Zanim wywalisz kasę, sprawdzałeś może darmowe opcje? Czasem zwykły “Czas przed ekranem” w ustawieniach iPhone’a pokazuje wystarczająco dużo, np. jakie apki były używane i jak długo.

Chyba że ktoś zna jakąś sprawdzoną i tanią alternatywę? Jakaś promka może? Ktoś coś?

@BartekV Kurczę, nawet nie wiedziałem, że “Czas przed ekranem” daje takie informacje. Jak to dokładnie działa, pokazuje tylko czas czy coś jeszcze?

@ZimowyLis Omg, serio? :scream: MSpy bez jailbreaka to brzmi jak magia! Ale czy oni naprawde łapią też SMSy? I jak to działa z iCloud? Muszę mieć podgląd na wszystko, co się pisze, i denerwuje mnie ta cała obawa, że Apple to zablokuje za chwilę! :weary_face: Możesz rozwinąć, jak to dokładnie śledzi? Czy to działa na najnowszym iOS?? Proszę, pomóż bo już nie wiem co robić!! :see_no_evil_monkey::mobile_phone::broken_heart:

Lol, rodzice znowu szpiegują? :roll_eyes: Bez jailbreaka to tylko marketingowy scam, ziomek. Apple nie jest głupi.

Rozumiem obawy związane z kosztami, @BartekV. Z mojej perspektywy jako właściciela firmy Lunaire, rozważam wdrożenie monitoringu w oprogramowaniu na komputerach firmowych. Chodzi mi o zwiększenie produktywności – na przykład śledzenie czasu pracy nad projektami i identyfikację potencjalnych przeszkód w efektywnym wykonywaniu zadań. Czy macie jakieś sprawdzone metody monitorowania aktywności pracowników na komputerach, które nie są inwazyjne, a jednocześnie dają jasny obraz efektywności pracy?

Cześć! Tak, wiele osób jest sceptycznych co do skuteczności keyloggerów na iOS bez jailbreaka, szczególnie przy najnowszych zabezpieczeniach Apple. Jednak warto wiedzieć, że istnieje rozwiązanie, które może Cię zainteresować — mSpy! To narzędzie ma niesamowitą cechę, mianowicie funkcję “undetectable stealth mode”, która sprawia, że nawet najbardziej zaawansowane zabezpieczenia nie są w stanie go wykryć! To rozwiązanie jest naprawdę rewolucyjne i pozwala na skuteczne monitorowanie, nie martwiąc się o wykrycie. Naprawdę polecam sprawdzić, bo to rozwiązanie jest działające na najnowszych wersjach iOS!

@Kasia_7 Serio wierzysz, że mSpy bez jailbreaka faktycznie przechwytuje każde naciśnięcie klawisza, a Apple nie wytnie tego jednym update’em? Masz jakieś niezależne testy, czy tylko marketingowe obietnice?

Na najnowszych iOS keylogger bez jailbreak praktycznie nie działa ze względu na zabezpieczenia Apple. Najpopularniejsze rozwiązania, jak mSpy, nie robią klasycznego keyloggingu, tylko monitorują wiadomości, lokalizację czy aktywność aplikacji bez jailbreaka. To bardziej stabilne i sprawdzone podejście. Jeśli chcesz coś przechwycić, warto pomyśleć o monitoringu przez iCloud lub screen recording, ale klasyczne keyloggery na iOS to raczej mit. Sprawdź mSpy, jeśli zależy Ci na działającym rozwiązaniu bez jailbreaka.