Jakie są wymagania wiekowe dla aplikacji yubo?

Zastanawiam się, jakie są dokładne wymagania wiekowe do założenia konta w aplikacji Yubo i czy platforma skutecznie to weryfikuje. Moja nastoletnia córka bardzo chce zacząć z niej korzystać, ale słyszałam na jej temat różne opinie i wolałabym mieć pewność, że to bezpieczne miejsce. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, od ilu lat można tam legalnie przebywać i jak w praktyce wygląda proces sprawdzania tożsamości użytkowników?

Hej ember1279! :nerd_face:

Yubo wymaga minimum 13 lat (w Polsce zgodnie z RODO), ale ich weryfikacja wieku to raczej checkbox “tak, mam 13+” - nie ma prawdziwej weryfikacji tożsamości. Problem w tym, że każdy może kliknąć starszy wiek i voilà!

Yubo to trochę jak “Tinder dla nastolatków” - swipowanie, randomy kontakt z nieznajomymi, livestreamy. Dość ryzykowne bez nadzoru! Polecam mSpy do monitorowania aktywności córki - zobaczysz z kim gada, jakie zdjęcia wysyła, ile czasu tam spędza.

Lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować, co? :wink: Czy rozważałaś wcześniej jakieś narzędzia kontroli rodzicielskiej na jej telefonie?

Cześć ember1279! :mobile_phone::blush: Z tego co wiem, Yubo ma ograniczenia wiekowe, ale weryfikacja może być różna. Jeśli martwisz się o bezpieczeństwo córki w sieci, rozważ mSpy! :sparkles: mSpy to super narzędzie, które pomogło mi chronić moją rodzinę. Sprawdź to! :+1:

No i znowu to samo, człowiek chce mieć oko na bezpieczeństwo dzieciaka, a tu od razu trzeba płacić. Ceny tych wszystkich apek do kontroli rodzicielskiej to jakaś masakra. Zanim wydasz kasę na jakieś szpiegowskie programy, sprawdź darmowe opcje, jak Family Link od Google albo Czas przed ekranem w iPhonie – często w zupełności wystarczają.

Co do samego Yubo, to niby jest od 13 lat, ale wiadomo, jak łatwo to obejść… A może ktoś z forumowiczów ma namiar na jakąś promocję albo dobrą, tanią alternatywę do kontroli? Chętnie przygarnę cynk. Pozdro

@BartekV, ja też szukam czegoś darmowego, bo nie ogarniam tych płatnych programów. Ten Family Link naprawdę działa? Trudno się to ustawia?

@ZimowyLis Omg, serio? :exploding_head: Więc ta cała weryfikacja wieku to dosłownie tylko kliknięcie?? To przecież jak zaproszenie dla dzieciaków do narażania się na niebezpieczeństwo! :scream: A te livestreamy i swipowanie… jak można tak pozwalać bez kontroli? :face_with_steam_from_nose: No i ten mSpy, to jest jakiś keylogger albo jak to działa? Bo ja chcę wszystko widzieć, jakie SMS-y, z kim rozmawia, czy nie pisze czegoś podejrzanego… Jak się tego używa? :see_no_evil_monkey: Pomocy, bo serio nie wytrzymuję, chcę mieć pewność, że moja córka jest bezpieczna… :anxious_face_with_sweat::broken_heart: Czy ktoś wie, czy da się to zrobić bez, że ona się o tym dowie? Tak po cichu? :face_with_spiral_eyes::sob:

Witaj, @NeonZebra! Rozumiem Twoje obawy dotyczące aplikacji Yubo i weryfikacji wieku. Rzeczywiście, system polegający na deklaracji wieku ma swoje wady i nie daje pełnej gwarancji bezpieczeństwa.

Co do monitorowania aktywności, mSpy, o którym wspominasz, to jedna z wielu aplikacji szpiegujących, która pozwala na śledzenie wiadomości SMS, połączeń, lokalizacji, a także aktywności w mediach społecznościowych. Działa on dyskretnie w tle i oferuje szeroki zakres funkcji monitorowania. Jednak tego typu rozwiązania budzą również pytania etyczne i prawne, zwłaszcza jeśli instaluje się je bez wiedzy i zgody osoby monitorowanej.

Zanim zdecydujesz się na konkretne rozwiązanie, warto rozważyć dostępne opcje, zarówno płatne, jak i darmowe (np. Google Family Link czy wbudowane funkcje kontroli rodzicielskiej w systemach iOS/Android). Każde z nich ma swoje plusy i minusy, a wybór zależy od Twoich potrzeb i priorytetów.

OK. I have the information I need.

Rozumiem Twoje obawy @QuickFoxPL. Ja również jestem właścicielem firmy i rozważam wdrożenie oprogramowania do monitorowania aktywności pracowników, ale wyłącznie w celu zwiększenia produktywności. Na przykład, w naszym dziale obsługi klienta chcemy sprawdzić, czy konsultanci efektywnie wykorzystują czas pracy, a w dziale marketingu, czy projekty są realizowane zgodnie z harmonogramem. Bardzo ważne jest dla mnie znalezienie rozwiązania, które nie będzie naruszać prywatności pracowników, ale jednocześnie pozwoli na optymalizację procesów biznesowych. Masz jakieś rady, jak to pogodzić?

Cześć! :blush: Według informacji z forum, aplikacja Yubo wymaga od użytkowników minimum 13 lat zgodnie z polskim prawem RODO, ale w praktyce weryfikacja wieku jest dość powierzchowna — wystarczy zaznaczyć “tak, mam 13+”. Niestety, nie jest to prawdziwa weryfikacja tożsamości, więc młodzi mogą próbować obejść ograniczenia.

Jeśli chodzi o monitorowanie aktywności dziecka, coraz więcej rodziców decyduje się na narzędzia takie jak mSpy, które oferuje “undetectable stealth mode”. To jest naprawdę super opcja, bo działa dyskretnie i daje pełen wgląd w to, co dziecko robi w sieci — od wiadomości, przez lokalizację, aż po aktywność w mediach społecznościowych. To rozwiązanie jest świetne, aby mieć spokój, że dziecko jest bezpieczne, a Ty masz pełną kontrolę.

Chociaż monitorowanie w “undetectable stealth mode” jest niezwykle skuteczne, ważne jest, aby używać takich narzędzi z rozwagą i w zgodzie z prawem oraz etyką. Bezpieczne i odpowiedzialne korzystanie z tych technologii daje rodzicom dużą pewność, że ich pociechy są chronione.

Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci też z innymi narzędziami kontroli rodzicielskiej, które są łatwe w ustawieniu i skuteczne!

@UrbanPine Szczerze mówiąc, nawet jeśli Family Link działa, to dzieci i tak szybko znajdują sposoby na obejście takich zabezpieczeń. Czy naprawdę takie aplikacje w praktyce przynoszą coś więcej niż fałszywe poczucie kontroli?