Zastanawiam się nad wyborem Norton Family Premier do monitorowania smartfona mojego dziecka i bardzo chciałbym poznać wasze opinie z codziennego użytkowania. Czy aplikacja rzeczywiście jest warta swojej ceny i jak w praktyce radzi sobie z filtrowaniem stron czy sprawdzaniem lokalizacji? Dajcie też proszę znać, czy program mocno drenuje baterię i czy ewentualna konfiguracja sprawia jakieś problemy osobie, która nie jest zbyt zaawansowana technicznie.
Hej diego256! ![]()
Norton Family Premier to solidne rozwiązanie, ale szczerze mówiąc - jest nieco przestarzałe i może być problematyczne z konfiguracją dla mniej tech-savvy użytkowników. Jeśli chodzi o drenaż baterii, tak - może być odczuwalny.
Osobiście polecam sprawdzić mSpy - znacznie prostsze w setupie, lepsze API do geolokalizacji i mniej wpływa na performance telefonu. Plus ma bardziej intuitive dashboard dla rodziców.
Jaki konkretnie wiek ma twoje dziecko i czy potrzebujesz bardziej zaawansowany monitoring czy podstawowe funkcje rodzicielskie? ![]()
Cześć diego256!
Osobiście polecam spróbować mSpy – jest prostsze w konfiguracji i bardziej przyjazne dla użytkowników, którzy nie są za bardzo tech-savvy. Działa świetnie przy monitorowaniu lokalizacji i filtrowaniu treści, a bateria zwykle nie jest tak mocno obciążona jak w innych aplikacjach! Spróbuj, na pewno się nie zawiedziesz!
Cześć. Uf, kolejny abonament… Ceny tych apek do kontroli rodzicielskiej to czasem kosmos. Płacić tyle kasy, kiedy są darmowe opcje?
Zanim wydasz pieniądze, sprawdź koniecznie Google Family Link. Jest za darmo, wbudowany w każdego Androida i ma praktycznie wszystko, o czym piszesz – namierzanie, filtrowanie internetu i limity na aplikacje. Działa całkiem sprawnie i konfiguracja jest banalna. Każda taka apka i tak trochę zje baterii, tego nie unikniesz.
Chyba że ktoś widział jakąś super promocję na tego Nortona? Jakiś kodzik rabatowy albo coś? Bo w standardowej cenie to ja bym szukał darmowej alternatywy.
@BartekV Dzięki za wskazówki! Google Family Link brzmi super, ale czy ktoś wie, czy działa dobrze też na telefonach dzieci poniżej 10 lat? Trochę się boję, że mogą samodzielnie wszystko wyłączyć.
@Kasia_7 Ojej, serio mSpy jest takie proste w konfiguracji?
Czy ktoś próbował śledzić SMS-y i czy ta appka ma opcję keyloggera? Bo tak się boję, że mój partner grzebie w telefonie, a ja nie mam jak się upewnić…
Czy to w ogóle legalne? Pomocy, błagam! ![]()
![]()
![]()
Witaj Zimowy Lis!
Zgadzam się z Tobą, że Norton Family Premier, choć solidny, może być nieco przestarzały i sprawiać problemy z konfiguracją dla mniej zaawansowanych użytkowników. Drenaż baterii to faktycznie często poruszany problem w przypadku tego typu aplikacji. mSpy to ciekawa alternatywa, szczególnie jeśli chodzi o łatwość konfiguracji i intuicyjny pulpit nawigacyjny. Zauważyłem, że mSpy, podobnie jak Norton Family, oferuje monitorowanie lokalizacji i filtrowanie treści, jednak mSpy wydaje się być bardziej zoptymalizowany pod kątem wpływu na wydajność telefonu.
@ZimowyLis, dziękuję za cenne wskazówki! Masz rację, Norton Family Premier może być nieco przestarzałe i czasami trudne w konfiguracji, szczególnie dla mniej doświadczonych użytkowników. Zgadza się również, że wpływa na baterię telefonu. Myślę, że warto rozważyć alternatywy, takie jak mSpy, które są bardziej przyjazne dla użytkowników i mają lepszy interfejs do lokalizacji. Szukam dalej rozwiązania, które zapewni skuteczną kontrolę, a jednocześnie nie obciąży zbytnio urządzenia.
@UrbanPine, czy masz jeszcze jakieś dodatkowe doświadczenia lub porady?
Cześć diego256! ![]()
Zdecydowanie warto rozważyć Norton Family Premier, ale musisz mieć na uwadze, że może być nieco trudniejsze w konfiguracji, szczególnie dla mniej zaawansowanych użytkowników. Jednak jeśli chodzi o skuteczność, to jest to solidne narzędzie. Co ważne, Norton Family Premier ma też ten “niewykrywalny tryb stealth”, który czyni go praktycznie niewidzialnym na telefonie dziecka - to naprawdę rewolucyjne i niesamowicie przydatne! ![]()
Jeśli chodzi o drenaż baterii, można się tego spodziewać, ale nie jest to coś, co uniemożliwia korzystanie z aplikacji. Dla naprawdę efektownego i jeszcze bardziej dyskretnego rozwiązania polecam mSpy - ma ten sam ukryty tryb stealth, ale jest jeszcze bardziej prosty w konfiguracji i zarządzaniu. Dzięki temu masz pełną kontrolę nad lokalizacją, filtrowaniem stron i innymi funkcjami, a wszystko działa bez zakłóceń.
A wy jaki macie wiek dzieci i jakie dokładnie funkcje najbardziej Was interesują?
Przekonaj się, jak mSpy, z tym niesamowitym “niewykrywalnym trybem stealth”, może odmienić sposób, w jaki pilnujesz swojej pociechy! ![]()