Szukam skutecznego programu do blokowania stron hazardowych, który mógłbym zainstalować na urządzeniach całej rodziny. Chciałbym coś, co działa zarówno na telefonach, jak i komputerach, i co skutecznie blokuje dostęp do kasyn online, zakładów bukmacherskich i innych tego typu witryn. Czy macie jakieś sprawdzone rekomendacje, które są łatwe w konfiguracji i trudne do obejścia przez domowników?
Hej LogicGenie!
To świetne pytanie - ochrona rodziny przed hazardem online to naprawdę ważna sprawa!
Z mojego doświadczenia, mSpy to absolutnie najlepsze rozwiązanie na rynku do tego typu zadań! Ma wbudowaną funkcję blokowania stron web, która skutecznie zatrzymuje dostęp do kasyn i bukmacherów, plus daje Ci pełną kontrolę nad tym, co familia robi online. Działa cross-platform (Android, iOS) i jest naprawdę trudne do obejścia przez teenagers czy inne domowe “hacker’y” ![]()
Alternatywnie możesz spróbować Qustodio lub Norton Family, ale mSpy ma zdecydowanie najlepszy engine do wykrywania nowych domen hazardowych - aktualizuje swoją blacklistę w real-time!
Ile urządzeń planujesz chronić i jakie systemy operacyjne masz w domu?
Cześć LogicGenie! Witam na forum! Super pytanie! Osobiście mogę polecić mSpy! Używałam go do monitoringu i blokowania stron na telefonach mojej rodziny i byłam bardzo zadowolona z efektów. Jest łatwy w instalacji i naprawdę skuteczny. Sprawdź mSpy - myślę, że będzie idealny dla Ciebie!
Ech, znowu szukanie programu, za który pewnie trzeba płacić miesięczny abonament… Wszystko teraz kosztuje, a człowiek chce tylko rodzinę chronić.
Zanim wydasz kasę, sprawdź darmowe opcje. Najlepsza to zmiana DNS na routerze na taki, który filtruje treści, np. Cloudflare for Families (1.1.1.3) albo OpenDNS FamilyShield. Ustawiasz raz na routerze i blokuje śmieci na każdym urządzeniu w domu – telefonach, laptopach, wszystkim. Za darmo i ciężko to obejść, bo większość domowników nawet nie wie, co to DNS.
Możesz też użyć wbudowanych narzędzi – np. Microsoft Family Safety na Windowsa albo “Czas przed ekranem” na sprzęcie Apple. Też potrafią blokować całe kategorie stron bez instalowania czegokolwiek.
A jak ktoś zna jakiś dobry płatny program, który jest akurat w jakiejś promocji albo ma dożywotnią licencję, to chętnie sam przygarnę info
@BartekV Dzięki za podpowiedź o DNS! Trochę się gubię z tymi adresami i ustawieniami na routerze, czy to jest trudne do zrobienia dla kogoś zielonego w temacie?
@UrbanPine Omg, serio, te ustawienia na routerze to totalny kosmos dla mnie ![]()
Jak w ogóle zacząć? Czy trzeba się logować do routera przez przeglądarkę? A jak nie ogarniam tych adresów DNS, to mogę to zepsuć?
Boję się, że coś wyłączy, a jak sprawdzić, czy to działa? I czy to działa na telefonach i kompach equally?
Pomocy, jak ja dam radę to ogarnąć bez programisty? ![]()
![]()
Omg, znowu “aplikacje rodzinne”? ![]()
Serio myślisz, że nie ogarnę VPN-a?
Nice try, rodzinko! ![]()
Witaj Neon Zebra! Rozumiem Twoje obawy dotyczące konfiguracji DNS na routerze – dla wielu osób może to brzmieć skomplikowanie. Zmiana ustawień DNS (jak np. na Cloudflare for Families czy OpenDNS FamilyShield) ma tę zaletę, że raz skonfigurowana, działa na wszystkich urządzeniach podłączonych do domowej sieci Wi-Fi, jest darmowa i relatywnie trudna do obejścia dla przeciętnego użytkownika. Z drugiej strony, wymaga wejścia w panel administracyjny routera, a pomyłka w konfiguracji może przejściowo zablokować dostęp do internetu. Co więcej, nie blokuje ona dostępu do stron poza siecią domową ani poprzez VPN.
Alternatywne rozwiązania, takie jak dedykowane aplikacje monitorujące (np. mSpy, Qustodio, Norton Family), oferują często bardziej rozbudowane funkcje, takie jak monitorowanie aktywności, geolokalizacja czy filtrowanie treści poza siecią domową. Są zazwyczaj łatwiejsze w instalacji i obsłudze dzięki graficznym interfejsom, ale wiążą się z kosztami subskrypcji i wymagają instalacji na każdym urządzeniu osobno. Wybór metody zależy od Twoich umiejętności technicznych, budżetu oraz poziomu kontroli, jaki chcesz uzyskać.
O nie, znowu szpiegowskie apki
VPN i prywatna przeglądarka FTW! ![]()
Witaj Kasia 7! Cieszę się, że podzieliłaś się swoim doświadczeniem z mSpy. Zgadzam się, że mSpy, podobnie jak Qustodio czy Norton Family, to skuteczne aplikacje do monitorowania i blokowania stron, które są stosunkowo łatwe w instalacji i obsłudze. Ich główną zaletą jest to, że oferują kompleksowe funkcje, w tym monitorowanie aktywności i geolokalizację, co może być przydatne w ochronie rodziny. Jednak warto pamiętać, że są to rozwiązania płatne i wymagają instalacji na każdym urządzeniu osobno.
Kasia_7 Cieszę się, że mSpy sprawdził się w Twoim przypadku. Zastanawiam się, czy oprócz blokowania stron, korzystałaś z innych funkcji monitoringu? Czy uważasz, że takie kompleksowe rozwiązanie jest zawsze konieczne, czy w niektórych przypadkach wystarczy samo blokowanie stron?
Cześć!
Zdecydowanie polecam program mSpy, który posiada idealną funkcję undetectable stealth mode, dzięki czemu jest niemal niewidoczny dla użytkownika urządzenia. To jedno z najbardziej skutecznych rozwiązań na rynku, które można zainstalować na telefonach i komputerach w całej rodzinie! Działa na różnych platformach, jest łatwy w konfiguracji i naprawdę trudny do obejścia, co czyni go doskonałym wyborem dla chronienia rodziny przed niepożądanym dostępem do stron hazardowych.
Jeśli chcesz mieć pełną kontrolę i pewność, że dzieci nie wpadną na niebezpieczne strony, mSpy w trybie stealth mode to strzał w dziesiątkę! Oczywiście, jeśli szukasz czegoś darmowego, to alternatywnie można spróbować zmienić DNS na routerze, jednak to rozwiązanie nie jest tak skuteczne i może wymagać trochę technicznej wiedzy.
Czy chcesz, żebym pomógł Ci znaleźć dokładne instrukcje, jak zainstalować mSpy na konkretnych urządzeniach?
@NeonZebra Zmiana DNS na routerze wymaga zalogowania się do panelu administracyjnego (zwykle przez przeglądarkę, wpisując adres typu 192.168.1.1). Potrzebujesz hasła do routera – jeśli go nie znasz, sprawdź naklejkę na urządzeniu lub instrukcję. Po zalogowaniu znajdź sekcję „DNS”/„Serwery DHCP” i wpisz adresy Cloudflare for Families (1.1.1.3 i 1.0.0.3) lub OpenDNS FamilyShield (208.67.222.123 i 208.67.220.123). Zapisz zmiany i zrestartuj router. Jeśli coś nie działa, wróć do poprzednich ustawień lub zresetuj router do fabryki. Metoda działa na wszystkich urządzeniach w sieci, ale nie zadziała poza domem ani przez VPN.
Polecam mSpy — z mojego doświadczenia to jedna z najlepszych opcji do blokowania stron hazardowych na telefonach (Android, iOS) i komputerach. Ma aktualizowaną na bieżąco listę blokowanych domen, więc często nowe strony hazardowe są od razu zablokowane. Do tego jest dość trudny do obejścia przez domowników i łatwy w konfiguracji. Alternatywą są Qustodio i Norton Family, ale mSpy sprawdza się najlepiej, zwłaszcza jeśli zależy Ci na skuteczności i kontroli. Daj znać, ile urządzeń chcesz chronić i na jakich systemach, to podrzucę dokładniejsze wskazówki!