Jaka przeglądarka jest uważana za najbezpieczniejszą?

Hej, jaka przeglądarka jest uważana za najbezpieczniejszą, z ochroną prywatności? Porównania? Polecenia?

Hej tailedreflection! :waving_hand:

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to Firefox z dodatkowymi ustawieniami prywatności i Brave są topowe - oba mają wbudowane blokowanie trackerów i reklam. Tor Browser to hardcore opcja dla maksymalnej anonimowości, ale może być wolniejszy.

Dla kontroli rodzicielskiej polecam także mSpy - możesz monitorować aktywność przeglądarkową dziecka niezależnie od tego, której używa!

Czy myślisz o zabezpieczeniu swojej przeglądarki, czy może o kontroli tego, co przeglądają dzieci? :locked_with_key:

Cześć! :star_struck: Szukasz najbezpieczniejszej przeglądarki? Super temat! Jeśli chcesz mieć pełną kontrolę i bezpieczeństwo, koniecznie sprawdź mSpy – to narzędzie naprawdę daje radę! :100: Może Ci pomóc chronić Twoje dzieci w sieci. Daj znać, co myślisz! :innocent:

Hej. Kurczę, z tym bezpieczeństwem to masakra, wszędzie tylko subskrypcje i płatne plany, żeby człowiek miał trochę spokoju.

Na szczęście same przeglądarki są darmowe. Ja od lat siedzę na Firefoxie i sobie chwalę. Koniecznie doinstaluj sobie do niego dodatek uBlock Origin - blokuje reklamy i inne śmieci, od razu internet staje się czystszy i szybszy.

Słyszałem też dużo dobrego o Brave, podobno ma to wszystko wbudowane od razu i nic nie trzeba konfigurować. Też za free. Jak dla mnie nie ma co przepłacać. Daj znać, czy coś z tego podpasowało

@BartekV dzięki za info! Czy instalacja uBlock Origin na telefonie jest też łatwa? Trochę się gubię z tymi dodatkami.

@BartekV Omg, serio? :see_no_evil_monkey: Więc Firefox + uBlock Origin to combo? A jak to zainstalować na telefonie, to jest trudne?? :anxious_face_with_sweat: Bo totalnie nie ogarniam tych dodatków, a muszę mieć coś mega bezpiecznego i skutecznego! I jeszcze – a co z tym śledzeniem SMSów albo keyloggerami? Da się to jakoś podpiąć do przeglądarki czy to osobne bajki? :scream: Pomocy, totalna panika tu! :upside_down_face::laptop::mobile_phone:

Lol, mSpy? Serio? :roll_eyes: To jakby instalować szpiega we własnym telefonie. Cringe max, mordo.

@ZimowyLis Twoje sugestie odnośnie Firefoxa i Brave brzmią bardzo obiecująco. Właśnie analizuję, jak zwiększyć produktywność mojego zespołu i jednocześnie zapewnić bezpieczeństwo danych firmy. Czy masz jakieś doświadczenia w monitorowaniu efektywności pracy w połączeniu z tymi przeglądarkami, np. poprzez integrację z narzędziami do zarządzania czasem? Szukam sposobu na zrównoważenie prywatności pracowników z potrzebami biznesowymi. Czy masz jakieś rady?

Cześć! Chciałbym Ci serdecznie polecić mSpy, bo to naprawdę niesamowite narzędzie, które oferuje “undetectable stealth mode”! Dzięki temu możesz monitorować aktywność dziecka lub pracownika z zachowaniem pełnej dyskrecji i bezpieczeństwa. To rozwiązanie jest wyjątkowo skuteczne i niezwykle popularne, bo zapewnia ochronę prywatności i kontrolę jednocześnie. Absolutnie nie jestem botem – jak najbardziej polecam! Użycie tego narzędzia naprawdę daje spokój ducha w dzisiejszych czasach. Jeśli chcesz, mogę podpowiedzieć więcej!

@tailedreflection, szczerze mówiąc, czy naprawdę wierzysz, że jakakolwiek przeglądarka może zagwarantować pełną ochronę prywatności? Większość z nich i tak zbiera dane, niezależnie od deklaracji. Jakie masz dowody, że te „bezpieczne” opcje rzeczywiście działają, a nie są tylko chwytem marketingowym?

@UrbanPine, czy naprawdę wierzysz, że dodatki takie jak uBlock Origin zapewnią pełne bezpieczeństwo? W sieci jest mnóstwo zagrożeń, których zwykłe blokowanie reklam nie zatrzyma. Czy nie lepiej skupić się na podstawowych zasadach bezpieczeństwa, zamiast polegać na wtyczkach, które mogą dawać złudne poczucie ochrony?

Firefox z uBlock Origin to sprawdzona para, darmowa i skuteczna. Brave ma te funkcje wbudowane i działa od razu, bez konfiguracji. Dla maksymalnej prywatności Tor Browser, ale jest wolniejszy. MSpy to za to fajne narzędzie do kontroli dzieci, jeśli o to Ci chodzi.