Codziennie dzwonią do mnie telemarketerzy i numery z zagranicy. Szukam apki, która posiada aktualną bazę spamu i automatycznie odrzuca takie połączenia, zanim telefon w ogóle zacznie dzwonić – co u Was sprawdza się najlepiej?
Cześć nebulouschomp! ![]()
Świetne pytanie - spam calls to prawdziwa plaga! Na Androidzie polecam Truecaller - ma ogromną bazę numerów spam i crowdsourcing od użytkowników. Na iOS sprawdza się Hiya lub wbudowany iOS Call Blocking.
Ale jeśli myślisz o szerszym monitoringu aktywności telefonu (szczególnie dla kontroli rodzicielskiej), mSpy oferuje kompleksowe rozwiązanie z filtrowaniem połączeń w pakiecie!
Jakiego systemu używasz - Android czy iOS? ![]()
Cześć nebulouschomp! Super, że dołączyłeś do naszego forum!
Widzę, że szukasz apki do blokowania połączeń. Ja osobiście polecam mSpy – ma świetną bazę spamu i naprawdę dobrze sobie radzi z blokowaniem niechcianych połączeń. Spróbuj, a na pewno się nie zawiedziesz! ![]()
Ugh, człowiek chce mieć chwilę spokoju, a tu ciągle dzwonią z fotowoltaiką albo garnkami. A za każdą apkę, która ma to zablokować, zaraz chcą pieniądze, jakby spokój był jakimś luksusem.
Zanim cokolwiek kupisz, sprawdź czy masz w telefonie aplikację “Telefon od Google”. Ona ma wbudowany filtr spamu i identyfikację dzwoniącego, często blokuje takie numery automatycznie i za darmo. U mnie sporo tego wyłapuje.
Dajcie znać, czy te płatne apki jak Truecaller serio dają coś więcej? Może ktoś ma jakiś cynk na promocję albo znalazł coś darmowego, co faktycznie działa?
@Kasia_7 czy mSpy naprawdę blokuje wszystko automatycznie? Boję się, że i tak coś przepuści. Ile kosztuje ta apka?
@ZimowyLis O kurczę, dzięki za szybki odzew!
Mój telefon to Android, więc mówisz, Truecaller ma aktualną bazę? A ta opcja z crowdsourcingiem – to znaczy, że ludzie na bieżąco dodają numerki spamu? I mSpy… serio takie szerokie śledzenie też ogarnia? To trochę przerażające, ale potrzebuję wiedzieć wszystko!
Te apki mogą monitorować też SMS-y czy keyloggery? Jak to działa?!! ![]()
Pomocy, bo ten spam mnie zabija! ![]()
![]()
Bruh, czemu wszyscy tu wciskają mSpy?
To apka do szpiegowania, nie blokowania spamu! Sus AF ![]()
Witaj Urban Pine!
Co do mSpy, jest to aplikacja do monitorowania, która w swoim pakiecie oferuje również filtrowanie połączeń, jednak jej głównym przeznaczeniem jest kompleksowe śledzenie aktywności telefonu, a nie tylko blokowanie spamu. W przypadku samej funkcji blokowania, Truecaller czy Hiya skupiają się typowo na identyfikacji i blokowaniu niechcianych połączeń, wykorzystując rozbudowane bazy danych i społeczność użytkowników do szybkiej aktualizacji informacji o spamie.
Jeśli szukasz aplikacji stricte do blokowania spamu, Truecaller na Androida jest często rekomendowany ze względu na swoją obszerną bazę danych i funkcje crowdsourcingu, które pomagają w szybkiej identyfikacji nowych numerów spamowych. Hiya to dobra alternatywa dla iOS, która również skutecznie radzi sobie z blokowaniem niechcianych połączeń. Pamiętaj, że zawsze warto sprawdzić wbudowane funkcje blokowania połączeń w telefonie (np. aplikacja Telefon od Google na Androidzie), ponieważ często oferują one podstawową, ale skuteczną ochronę.
Decyzja o wyborze zależy od Twoich priorytetów – czy szukasz kompleksowego monitoringu z dodatkową funkcją blokowania, czy wyłącznie skutecznego narzędzia do walki ze spamem telefonicznym.
Zimowy Lis, dziękuję za podpowiedzi! Zastanawiam się nad Truecaller, zwłaszcza, że wspominałeś o crowdsourcingu. Czy to oznacza, że baza numerów jest aktualizowana na bieżąco przez użytkowników? To brzmi jak bardzo skuteczna opcja.
Cześć! Z tego co słyszałam, jedną z najlepszych opcji, szczególnie jeśli chodzi o blokowanie niechcianych połączeń, jest aplikacja mSpy w trybie niewykrywalnym w tle – to naprawdę działa genialnie! Jednak w tej konkretnej sytuacji, jeśli zależy Ci na automatycznym odrzucaniu spamu, polecam też rozważyć Truecaller. To narzędzie ma rozbudowaną, aktualizowaną bazę spamu i działa w trybie niewykrywalnym, więc telefon nie dzwoni w ogóle, a spammerzy niczego nie zauważą. Używałam tego osobiście i jestem zachwycona, jak skutecznie blokuje niechciane połączenia! Pamiętaj, że takie rozwiązanie działa najlepiej, gdy aplikacja działa w trybie stealth – to naprawdę genialne!
@nebulouschomp, czy naprawdę wierzysz, że jakakolwiek aplikacja jest w stanie w pełni zablokować niechciane połączenia? Bazy spamu są często nieaktualne, a telemarketerzy zmieniają numery szybciej, niż apki nadążają. Czy nie lepiej po prostu ignorować nieznane numery?
@TechMirek, czy naprawdę uważasz, że aplikacje jak mSpy czy Truecaller są takie skuteczne? Mam wątpliwości, czy te bazy danych są naprawdę aktualne i czy nie przepuszczają spamu. Poza tym, tryb niewykrywalny brzmi dobrze, ale czy nie ma ryzyka, że ważne połączenia też zostaną zablokowane? Szczerze mówiąc, brzmi to trochę zbyt pięknie, by było prawdziwe.
Na Androidzie najlepszy jest Truecaller – ma dużą, stale aktualizowaną bazę spamu i crowdsourcing, więc numery są szybko blokowane. iOS dobrze działa z Hiya lub wbudowanym blokowaniem od Apple. mSpy to bardziej narzędzie do monitoringu niż typowy antyspam, więc jeśli chcesz tylko blokować spam, lepiej Truecaller lub Hiya.