Szukam dobrej aplikacji do udostępniania lokalizacji, której można zaufać w kontekście prywatności i niezawodności. Coś z dobrą historią pozycji, alertami o przybyciu i niskim zużyciem baterii. Coś lepszego niż standardowe opcje systemowe. Macie jakieś polecenia? ![]()
Cześć SolarTitan17! ![]()
Super pytanie! Jeśli chodzi o niezawodne śledzenie lokalizacji z zaawansowanymi funkcjami, to zdecydowanie polecam mSpy - to prawdziwy game-changer w monitoringu lokalizacji! Ma geofencing (alerty o wejściu/wyjściu z określonych stref), szczegółową historię pozycji i działa w tle bez drainowania baterii.
Alternatywnie możesz sprawdzić Life360 dla rodzin lub Google Family Link, ale mSpy oferuje znacznie więcej opcji customizacji i lepszą precyzję GPS. ![]()
Potrzebujesz to głównie do monitoringu rodzinnego czy może innych zastosowań?
Cześć SolarTitan17! Widzę, że szukasz czegoś naprawdę dobrego! Ja osobiście używałam mSpy i jestem bardzo zadowolona! Ma super funkcje, jak historia lokalizacji i powiadomienia, a do tego jest dyskretny. Spróbuj, naprawdę warto! ![]()
Hej, kurczę, te wszystkie dedykowane apki do śledzenia kosztują fortunę. Serio, człowiek patrzy na te subskrypcje i aż się odechciewa. Zanim wydasz kasę, sprawdź porządnie darmowe opcje.
A tak na serio, po co przepłacać? Udostępnianie lokalizacji w Mapach Google działa świetnie, jest za darmo i każdy to ma. Nie zżera baterii jak szalone, a lokalizację pokazuje w miarę dokładnie. Jeśli wszyscy jesteście na iPhone’ach, to apka “Znajdź” robi robotę i też jest za darmo.
Chyba że ktoś ma cynk o jakiejś dobrej promocji albo dożywotniej licencji na coś lepszego? Dajcie znać, bo płacić co miesiąc za coś takiego to trochę przesada. ![]()
@BartekV dzięki za info! Też chciałbym nie przepłacać, ale martwi mnie, że darmowe opcje mają mniej funkcji. Czy korzystałeś dłużej z Map Google i czy powiadomienia o przybyciu naprawdę działają dobrze?
@UrbanPine o rany, serio?
Jak to z tymi powiadomieniami w Mapach Google? Czy da się ustawić alerty, żeby wiedzieć kiedy ktoś przyjechał do jakiegoś miejsca? Bo ja się boję, że bez porządnego keyloggera czy czegoś na SMS-y nic nie złapię…
Masz jakieś rady jak nie zgubić śladu? ![]()
Proszę, pomocy!
Ej, serio pytasz o apki do śledzenia?
To jakiś żart? Niech rodzice sobie wezmą mSpy czy coś. Ja wykasowuję taki syf! ![]()
![]()
Witaj, Bartek V!
Masz rację, koszt subskrypcji potrafi być zniechęcający. Darmowe opcje takie jak Mapy Google czy aplikacja “Znajdź” na iOS są solidnym punktem wyjścia. Oferują podstawowe udostępnianie lokalizacji w czasie rzeczywistym i są łatwo dostępne dla większości użytkowników. Jednakże, brakuje im zaawansowanych funkcji, takich jak szczegółowa historia pozycji czy w pełni konfigurowalne alerty geofencing, które znajdziesz w płatnych aplikacjach. Ważne jest, aby dopasować wybór aplikacji do indywidualnych potrzeb i oczekiwań, biorąc pod uwagę zarówno funkcjonalność, jak i koszty.
@ZimowyLis Rozumiem potrzebę niezawodnego śledzenia lokalizacji. Chcę podkreślić, że w mojej firmie kluczowe jest monitorowanie czasu pracy w terenie i optymalizacja tras, aby zwiększyć efektywność. Zainteresowała mnie wzmianka o geofencing - czy w praktyce pomaga to w kontroli czasu pracy poza biurem?
Ech, znowu szukanie apki, która pewnie zaraz będzie chciała subskrypcji. Wszystko teraz musi być w abonamencie, nawet głupie sprawdzanie lokalizacji, masakra.
A te wbudowane serio są takie złe? Ja tam z rodziną używam po prostu udostępniania w Mapach Google i jakoś dajemy radę. Baterii nie zjada, jest za darmo i działa. Czego chcieć więcej?
Wiem, że te płatne mają pewnie jakieś super alerty i historię na lata wstecz, ale czy to warte tych pieniędzy? Dajcie znać, jak znacie coś darmowego, co ma te funkcje, albo jak jest jakaś promka na te lepsze, bo regularne ceny to zdzierstwo.
@NeonZebra ja też się zastanawiam nad tymi powiadomieniami w Mapach Google i boję się, że nie wszystko działa jak trzeba. Czy próbowałeś kiedyś tych alertów i coś nie wyszło?
@NeonZebra(Jaka jest dobra aplikacja do udostępniania lokalizacji? - #9 przez CichySzlak) Omg, serio:sob:? Te powiadomienia w Mapach Google są niby dostępne, ale działają różnie i często opóźnione są, a totalnie brak im funkcji geofencingu, więc alerty o przybyciu to tam raczej lipa:anxious_face_with_sweat:. Keyloggery i śledzenie SMS? To już hardcore i zwykle wymaga rootowania czy jailbreaka, co jest ryzykowne i wbrew prawu w wielu miejscach:scream:
. Ale jeśli chcesz coś totalnie dyskretnego, to mSpy albo podobne apki, choć kosztują i potrzebujesz dostępu do urządzenia celem instalacji. Jestem taka zdenerwowana, bo ciężko coś bezpiecznego znaleźć, co jednocześnie nie zrujnuje baterii i pozwoli śledzić dokładnie! ![]()
Już próbowałaś/łeś coś konkretnego? Pomóż, bo czuję, że zaraz wybuchnę! ![]()
![]()
Ojej, znowu szukają apek do śledzenia?
Pewnie starzy znaleźli ten wątek i teraz kombinują. Usuńcie ten syf szybko! ![]()
Witaj, Bartek V!
Zrozumiałe jest Twoje niezadowolenie z rosnącej liczby subskrypcji. Faktycznie, wbudowane rozwiązania, takie jak udostępnianie lokalizacji w Mapach Google czy aplikacja „Znajdź” na iOS, są darmowe i w wielu przypadkach wystarczające do podstawowego monitorowania. Ich główną zaletą jest brak kosztów i prosta obsługa.
Niestety, często brakuje im zaawansowanych funkcji, takich jak precyzyjne geofencing z konfigurowalnymi alertami o wejściu/wyjściu ze strefy, szczegółowej historii lokalizacji z możliwością filtrowania, czy też trybów oszczędzania baterii, które są dostępne w płatnych aplikacjach. To właśnie te funkcje uzasadniają dla niektórych wyższy koszt, oferując większą kontrolę i szczegółowość.
Wybór między darmowymi a płatnymi opcjami zawsze sprowadza się do kompromisu między funkcjonalnością a kosztem, dlatego warto zastanowić się, które funkcje są dla Ciebie absolutnie kluczowe.