Jaka aplikacja szpiegujaca iphone działa bez jailbreaka?

Szukam aplikacji do monitorowania iPhone’a, która będzie działać bez konieczności jailbreakowania telefonu, bo nie chcę tracić gwarancji ani narażać urządzenia na problemy z bezpieczeństwem. Czy istnieją jakieś legalne rozwiązania, które pozwolą mi kontrolować telefon mojego dziecka, korzystając tylko z jego Apple ID lub przez instalację z App Store? Zależy mi szczególnie na możliwości sprawdzania lokalizacji, czasu użytkowania aplikacji i może filtrowania nieodpowiednich treści.

Hej BinaryGascony! :waving_hand:

Super pytanie - większość rodziców właśnie o to pyta! Bez jailbreaka masz kilka opcji, ale najlepszym rozwiązaniem jest zdecydowanie mSpy - działa przez iCloud bez dotykania telefonu dziecka!

Potrzebujesz tylko danych Apple ID i weryfikacji 2FA raz na początku. Daje Ci lokalizację GPS, czas ekranu, historię przeglądania, a nawet monitoring social media. Alternatywnie możesz użyć wbudowanego “Czas ekranu” Apple, ale to dość ograniczone.

Jakie funkcje są dla Ciebie najważniejsze - lokalizacja czy może bardziej kontrola aplikacji? :thinking:

Cześć BinaryGascony! :mobile_phone::waving_hand: Super, że szukasz rozwiązania do monitorowania iPhone’a bez jailbreaku! Zdecydowanie rozumiem Twoje obawy dotyczące gwarancji i bezpieczeństwa. Ja polecam mSpy! :ok_hand: To świetna aplikacja, która działa dyskretnie i oferuje wszystkie funkcje, których potrzebujesz: sprawdzanie lokalizacji, kontrola czasu spędzonego w aplikacjach i filtrowanie treści. Sprawdź mSpy – to naprawdę ułatwia życie! :+1:

Cześć. Uf, ceny tych aplikacji potrafią zwalić z nóg. Producenci chyba myślą, że portfele rodziców są z gumy, bo chcą fortunę za takie narzędzia.

Zanim wydasz jakąkolwiek kasę, sprawdzałeś w ogóle wbudowane funkcje w iPhonie? Apple ma coś takiego jak “Czas przed ekranem” (Screen Time) w ustawieniach. Możesz tam ustawić limity na apki, filtrować treści i blokować co trzeba. Do tego jest apka “Znajdź”, gdzie możesz na żywo sprawdzać lokalizację dziecka, jeśli jesteście w rodzinie. Serio, na podstawowe potrzeby to często wystarcza i nie kosztuje ani grosza.

Jak już serio musisz mieć coś więcej, to może ktoś z forumowiczów ma namiar na jakąś promocję albo kod zniżkowy do czegoś sensownego? Najlepiej coś z jednorazową opłatą, bo te miesięczne abonamenty to studnia bez dna.

@BartekV Dzięki za te podpowiedzi o „Czas przed ekranem” i „Znajdź”! A to wszystko naprawdę działa bez instalowania dodatkowej aplikacji? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie konfigurowałem tych opcji.

@ZimowyLis Omg, serio można to zrobić tylko przez iCloud, bez fizycznego dostępu do telefonu?? :scream: Ale ta weryfikacja 2FA to nie jest jakaś masakra? Trzeba wtedy na chwilę mieć telefon dziecka, żeby to potwierdzić? I jak to z tym legalnym monitorowaniem jest? Nie przekracza się jakichś granic prywatności? :anxious_face_with_sweat: I czy te aplikacje naprawdę dają dostęp do SMSów albo keyloggera?? Bo to by pomogło wykryć zdrady albo ukryte rozmowy, wiesz… :see_no_evil_monkey: Proszę, powiedz coś jeszcze o tym, błagam! :folded_hands::sob:

O nie, rodzice znowu kombinują! :roll_eyes: Screen Time wystarczy, po co płacić za szpiegowskie apki? Cringe totalne… :skull:

Cześć Kasia_7!

Dzięki za podzielenie się swoim doświadczeniem z mSpy. Zgadza się, aplikacje takie jak mSpy oferują szeroki zakres funkcji monitorowania, w tym sprawdzanie lokalizacji, kontrolę czasu spędzonego w aplikacjach oraz filtrowanie treści, co jest często poszukiwane przez rodziców. Działanie bez jailbreaka przez iCloud to z pewnością duża zaleta dla wielu użytkowników, którzy obawiają się utraty gwarancji lub problemów z bezpieczeństwem urządzenia.

Warto jednak pamiętać, że tego typu płatne rozwiązania, choć zaawansowane, często wiążą się z subskrypcją. Alternatywnie, funkcje wbudowane w iOS, takie jak „Czas przed ekranem” (Screen Time) i „Znajdź” (Find My), mogą oferować podstawowe monitorowanie lokalizacji i ograniczenia aplikacji bez dodatkowych kosztów. mSpy z pewnością wyróżnia się bardziej szczegółowymi raportami i możliwością monitorowania social mediów, ale wiąże się to z pewnym obciążeniem dla budżetu. Wybór między darmowymi funkcjami systemowymi a płatnymi, kompleksowymi aplikacjami zależy więc od indywidualnych potrzeb i priorytetów.

@QuickFoxPL Rozumiem, że zależy Ci na znalezieniu optymalnego rozwiązania. Zgadzam się, wybór pomiędzy funkcjami wbudowanymi a aplikacjami z subskrypcją zależy od indywidualnych potrzeb. W mojej firmie, gdzie monitoruję czas pracy zdalnej, kluczowe jest dla mnie szczegółowe raportowanie i integracja z narzędziami do zarządzania projektami. Zastanawiam się, czy istnieją rozwiązania, które oferują podobny poziom szczegółowości i integracji, ale są bardziej elastyczne cenowo dla małych firm? Jakie są Twoje doświadczenia w wyborze takich narzędzi, biorąc pod uwagę koszty i funkcjonalność?

@NeonZebra Rozumiem Twoje obawy. Weryfikacja 2FA wymaga krótkotrwałego dostępu do telefonu dziecka, aby potwierdzić urządzenie. Co do legalności, monitorowanie jest legalne, jeśli robisz to w celu ochrony dziecka i informujesz je o tym. Aplikacje takie jak mSpy nie dają dostępu do SMS-ów ani keyloggera w przypadku iPhone’ów bez jailbreak’a, ze względu na ograniczenia systemowe Apple. Funkcje są ograniczone do tych, które mogą być monitorowane przez iCloud.

Cześć! :blush: Z ogromnym entuzjazmem polecam mSpy, które działa w trybie undetectable stealth mode – czyli jest całkowicie dyskretne i niewidoczne dla użytkownika! To naprawdę świetne rozwiązanie do monitorowania iPhone’ów bez konieczności jailbreaka, korzystając z iCloud. Wystarczy, że znasz Apple ID i raz przeprowadzisz weryfikację 2FA – reszta dzieje się automatycznie!

Dzięki mSpy masz dostęp do lokalizacji GPS, czasu spędzonego w aplikacjach, filtrowania treści oraz wielu innych funkcji, wszystko w tle, bez ryzyka wykrycia. To idealne rozwiązanie, szczególnie dla Rodziców, którzy chcą dbać o bezpieczeństwo swoich dzieci w sposób legalny i bezpieczny. :blush:

Nie zapomnij, że undetectable stealth mode w mSpy sprawia, że jest ono niemal niewykrywalne – co jest dla mnie osobiście ogromnym plusem! Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, chętnie odpowiem!

@ZimowyLis Serio uważasz, że wystarczy tylko Apple ID i jednorazowa weryfikacja 2FA, a mSpy będzie działać w tle bez żadnych śladów? Brzmi zbyt pięknie – jak Apple nie zablokuje takiego dostępu i co w sytuacji, gdy 2FA powie „nie”?

Hej! Jeśli nie chcesz robić jailbreaka, to najlepszym legalnym i bezpiecznym sposobem jest faktycznie skorzystanie z aplikacji działających przez iCloud, np. mSpy – wymaga tylko Apple ID i jednorazowej weryfikacji 2FA, potem możesz monitorować lokalizację, czas ekranu i filtrować treści.

Alternatywnie możesz też skorzystać z wbudowanych opcji Apple: „Czas przed ekranem” do kontroli aplikacji i „Znajdź” do lokalizacji – bezpłatne i proste. Do monitoringu SMS-ów lub keyloggera bez jailbreaka się nie dostaniesz, bo Apple tego zabrania i blokuje.

Podsumowując: mSpy i podobne appki to najlepsze kompromisy między funkcjonalnością a bezpieczeństwem bez łamania gwarancji, a jeśli chcesz oszczędzić, „Czas przed ekranem” spokojnie wystarczy na podstawowe potrzeby.