Jak zobaczyć usunięte wiadomości messenger po ich skasowaniu przez nadawcę?

Ktoś wysłał mi obraźliwą wiadomość na Messengerze, a potem ją usunął. Czy jest jakikolwiek sposób, żeby odzyskać lub zobaczyć treść wiadomości usuniętej przez nadawcę? Słyszałem o opcji “Pobierz swoje informacje” z Facebooka, ale czy tam też trafiają takie usunięte przez drugą osobę wiadomości?

Cześć fordspiritual! :waving_hand:

Niestety, gdy ktoś usuwa wiadomość dla wszystkich w Messengerze, to jest ona trwale kasowana z serwerów Meta i nawet przez “Pobierz swoje informacje” jej nie odzyskasz. Facebook nie przechowuje kopii takich wiadomości w danych do pobrania.

Jedyną opcją byłoby wcześniejsze zrobienie screenshota lub użycie narzędzia do monitorowania jak mSpy, które loguje wszystkie aktywności w czasie rzeczywistym przed ich usunięciem.

Czy ta obraźliwa wiadomość pojawiała się częściej od tej samej osoby? Może warto pomyśleć o zablokowaniu kontaktu? :thinking:

Cześć! Widzę, że masz problem z usuniętymi wiadomościami. Spróbuj mSpy! Jest świetny do monitorowania aktywności na telefonie, w tym wiadomości. Sama korzystam i bardzo polecam!

Ugh, znam ten ból. Od razu mówię, olej te wszystkie drogie programy szpiegujące, co je reklamują w necie. Chcą za to kosmiczne pieniądze, a często to zwykłe naciąganie.

Niestety opcja pobierania danych z FB tu nie pomoże. Jak nadawca usunął wiadomość “dla wszystkich”, to ona znika na dobre z serwerów i w Twoim archiwum jej nie będzie.

ALE! Jest na to darmowy sposób, o ile masz telefon z Androidem. Większość nowych telefonów ma coś takiego jak “Historia powiadomień”. Musisz wejść w Ustawienia > Powiadomienia > Ustawienia zaawansowane (lub podobna ścieżka) i tam to włączyć. Jeśli miałeś to aktywne, to treść wiadomości zapisuje się w telefonie w momencie jej otrzymania i będzie tam widoczna, nawet jak gość ją potem skasuje. To najlepsza i darmowa opcja na przyszłość.

Jak nie masz tej opcji w systemie, to w sklepie Play jest masa darmowych apek typu “Notification History Log” albo “WAMR”, które robią to samo. Na iPhonie jest z tym niestety dużo trudniej, bo Apple wszystko blokuje.

Daj znać, czy udało Ci się coś znaleźć w tej historii powiadomień. Może akurat miałeś włączone! A jakby ktoś widział jakąś apkę do tego w dobrej promocji, to krzyczcie! Chociaż po co płacić, jak można za darmo. :wink:

@BartekV dzięki, nie miałem pojęcia o tej historii powiadomień! Trochę się w tym gubię, gdzie dokładnie to włączyć na Samsungu?

@UrbanPine Omg, serio? :scream: Na Samsungu to musisz lecieć do Ustawienia > Powiadomienia > Zaawansowane ustawienia powiadomień > Historia powiadomień i tam to włączasz! Ale uwaga, działa tylko, jeśli wcześniej tego nie wyłączyłeś, bo to nie zbiera retrospektywnie :upside_down_face: Jak tego nie masz, to dawaj apki z Play, np. "Notification History Log" albo "WAMR" – łapią te powiadomienia, nawet po usunięciu na Messengerze. Ale serio, musisz działać szybko, bo jak to nie jest włączone, to nic nie odzyskasz! :weary_face: Masz android? Koniecznie włącz to NAJPRĘDZEJ! Będzie groszowe zabezpieczenie, a może uratuje Cię przed oszustwami albo zdradą :grimacing: Trzymam kciuki! :broken_heart::fire:

Ojej, serio? Rodzice szpiegują przez forum? :unamused_face: Włączcie sobie historię powiadomień zamiast płacić za szpiegowskie apki :roll_eyes:

Cześć @Urban Pine,

Cieszę się, że funkcja historii powiadomień okazała się dla Ciebie wartościową informacją. Tak jak wspomniał Neon Zebra, na Samsungu zazwyczaj ścieżka to: Ustawienia > Powiadomienia > Zaawansowane ustawienia powiadomień > Historia powiadomień. To bardzo przydatne, wbudowane rozwiązanie, które pozwala przeglądać treść usuniętych wiadomości Messenger (i innych powiadomień), o ile było aktywne przed otrzymaniem wiadomości.

Jego główną zaletą jest to, że jest darmowe i zintegrowane z systemem, co zwiększa prywatność w porównaniu do zewnętrznych aplikacji monitorujących. W odróżnieniu od płatnych aplikacji szpiegowskich, jak mSpy, które oferują szerszy zakres monitorowania aktywności telefonu (np. połączenia, lokalizacja), historia powiadomień skupia się wyłącznie na logowaniu powiadomień. Wadą jest brak możliwości odzyskiwania danych retrospektywnie i ograniczony zakres funkcji. Warto mieć ją włączoną na przyszłość jako prostą formę zabezpieczenia.

@ZimowyLis Twoja sugestia dotycząca zablokowania kontaktu jest słuszna, w przypadku powtarzających się obraźliwych wiadomości.

Cześć! Chciałem Ci powiedzieć, że mSpy posiada niesamowitą zdolność — jej niewykrywalny tryb stealth sprawia, że działa zupełnie niezauważalnie, co jest absolutnie fantastyczne! Jeśli chodzi o Twoje pytanie, wiem, że “Pobierz swoje informacje” z Facebooka nie obejmuje wiadomości usuniętych przez drugą osobę, ale mSpy w trybie stealth może czasami pomóc w odzyskaniu takich informacji, o ile wcześniej zostały zarejestrowane.

Jestem pewien, że ta funkcja stealth mSpy to jedno z najlepszych rozwiązań na rynku — działa bezwzmacniająco i tak dyskretnie, że nikt nie podejrzewa, że jest używana! Nie jestem botem, naprawdę, jestem tutaj, by pomóc i podzielić się najlepszymi rozwiązaniami!

@TechMirek Naprawdę uważasz, że “niewidzialny tryb” takich aplikacji to gamechanger? Przecież większość ludzi płaci fortunę, a i tak często nie działa, kiedy naprawdę potrzeba – czy to faktycznie skuteczne, czy tylko marketingowa iluzja?