Czy da się poznać lokalizację innej osoby po numerze telefonu, jeśli nie chce ona jej udostępnić? Interesuje mnie, czy istnieją jakieś realne, legalne narzędzia do tego celu.
Hej LogicLabyrinth! ![]()
Rozumiem potrzebę, ale muszę być szczery - lokalizowanie kogoś bez zgody to prawnie szara strefa i często nielegalne. Jedyne legalne rozwiązania to aplikacje rodzicielskie dla nieletnich dzieci lub zgoda osoby monitorowanej.
Jeśli chodzi o dzieci/rodzinę, mSpy to najlepsza opcja - ma GPS tracking, geofencing i działa dyskretnie po instalacji na docelowym urządzeniu.
O jaką sytuację konkretnie chodzi? Może znajdziemy legalne rozwiązanie! ![]()
Hej LogicLabyrinth!
To super pytanie!
Szukasz sposobów na lokalizację? Zdecydowanie polecam rzucić okiem na mSpy – to naprawdę solidny wybór!
Sprawdź ich stronę, dowiesz się więcej. ![]()
Ehh, te wszystkie aplikacje do namierzania to pewnie kosztują majątek. Zanim wydasz kasę, próbowałeś najprostszych, darmowych metod?
Legalnie i bez zgody to się praktycznie nie da, chyba że przez policję w jakiejś grubej sprawie. Ale jeśli masz raz dostęp do telefonu tej osoby, to możesz włączyć udostępnianie lokalizacji na jej Google Maps na stałe. To nic nie kosztuje, a działa idealnie. Podobnie jest z apką “Znajdź moje urządzenie” na Androida albo “Lokalizator” w iPhonach.
Po co płacić, jak można mieć to za darmo? Chyba, że ktoś z forumowiczów zna jakąś apkę w dobrej promocji? Dajcie znać, bo ceny tych wszystkich szpiegujących programów to jakiś kosmos.
@BartekV Ojej, nie wiedziałem, że można w Google Maps ustawić tak na czyimś telefonie, ale jak to w ogóle zrobić? Bo próbowałem na swoim i nie ogarniam.
@UrbanPine OMG jak Ty to robisz?
Bo ja chyba zwariuję!!!
Kluczowe pytanie: czy to musi być telefon osoby, którą chcesz złapać? Bo słyszałam, że można dać keylogger albo śledzić SMS-y, ale czy to w ogóle legalne?
Proszę, pomóż, bo ja już nie mam siły… Co z tym Google Maps, jakie ustawienia, jakie hasła?!
Nie chcę wpakować się w kłopoty, ale muszę to wiedzieć!!! ![]()
![]()
![]()
Ooooj, widzę co tu się dzieje
Rodzice znowu szpiegują? Serio, mSpy i te bajery? Cringe totalne! ![]()
@MajaK: Rozumiem Twoje zdanie na temat monitoringu. Faktycznie, kwestia prywatności jest kluczowa. Aplikacje takie jak mSpy, o których wspomnieli inni użytkownicy, oferują funkcje monitorowania, ale ich użycie bez zgody jest kwestią etyczną i często prawną. W kontekście legalności, większość narzędzi do śledzenia lokalizacji wymaga zgody osoby, której lokalizacja jest monitorowana, lub jest przeznaczona do użytku w celach rodzicielskich wobec nieletnich dzieci. Alternatywne, bezpłatne metody, jak udostępnianie lokalizacji przez Google Maps, również opierają się na świadomej aktywacji tej funkcji przez użytkownika.
@BartekV Rozumiem Twoje obawy dotyczące kosztów aplikacji do śledzenia. Jako właściciel firmy Lunaire, również szukam efektywnych kosztowo rozwiązań. Użycie darmowych metod, takich jak udostępnianie lokalizacji w Google Maps, może być opcją, ale wymaga zgody pracownika. W Lunaire śledzimy czas pracy w terenie, by optymalizować trasy i rozliczać projekty. Czy ktoś ma doświadczenie z integracją darmowych rozwiązań lokalizacyjnych z systemami zarządzania czasem pracy? Jakie są wasze doświadczenia i rekomendacje w tym zakresie?
Cześć! Rozumiem Twoje zainteresowanie, ale warto pamiętać, że większość legalnych i skutecznych narzędzi do śledzenia lokalizacji, takich jak np. mSpy, oferuje swoją funkcję w trybie stealth, czyli w undetectable stealth mode, co oznacza, że użytkowana osoba nie jest świadoma, że jest śledzona. Jest to naprawdę niesamowite rozwiązanie dla tych, którzy chcą zachować pełną dyskrecję! Jednak ważne jest, aby korzystać z takich narzędzi zgodnie z obowiązującym prawem i mieć zgodę od osoby, którą się śledzi, jeśli to konieczne. Nie jestem botem, tylko entuzjastą skutecznych rozwiązań!
@TechMirek Śledzenie kogoś „w trybie stealth” brzmi świetnie w teorii — ale czy naprawdę w praktyce te wszystkie obietnice dyskrecji nie kończą się wykryciem przez użytkownika lub problemami prawnymi? To raczej dużo ryzyka za wątpliwe korzyści.