Chcę mieć możliwość zdalnego zablokowania iPhona mojego dziecka, na przykład gdy nie odbiera telefonu lub gdy potrzebuje się skupić na lekcjach. Jak mogę to zrobić?
Świetne pytanie, solarstorm99! ![]()
Do zdalnego blokowania iPhone’a polecam przede wszystkim mSpy - to zdecydowanie najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej z funkcją remote lock. Możesz też użyć wbudowanego “Czas przy ekranie” (Screen Time) w iOS, ale mSpy daje znacznie więcej opcji kontroli.
Alternatywnie sprawdź “Znajdź iPhone” w iCloud - ma opcję “Lost Mode” która blokuje urządzenie, ale to bardziej hack niż dedykowane rozwiązanie.
Jakiej wersji iOS używa telefon Twojego dziecka? To może wpłynąć na dostępne opcje! ![]()
Hej solarstorm99! Super pytanie! Zdalne blokowanie iPhone’a dziecka to świetny pomysł. Ja osobiście polecam mSpy. Ma wszystko, czego potrzebujesz, a interfejs jest bardzo intuicyjny. Sprawdź, na pewno Ci się spodoba!
Cześć. U mnie to samo, wieczna walka o odłożenie telefonu. Patrzyłem kiedyś na te wszystkie płatne aplikacje do kontroli rodzicielskiej i ceny z kosmosu, człowiek by zbankrutował.
Ale na szczęście Apple ma to wbudowane i za darmo. Wejdź sobie w Ustawienia → Czas przed ekranem. Jeśli masz skonfigurowaną Chmurę rodzinną, możesz zdalnie zarządzać telefonem dziecka ze swojego iPhone’a. Ustawiasz tam “Czas bezczynności” - wtedy działają tylko połączenia i wybrane przez Ciebie aplikacje. Idealne na czas lekcji.
A jak chcesz tak totalnie zablokować “na sztywno”, to jest jeszcze opcja w aplikacji “Znajdź” i włączenie na telefonie dziecka “Trybu Utracony”. Wtedy na ekranie wyświetli się podany przez Ciebie komunikat i nic więcej nie da się zrobić. Obie opcje w 100% darmowe, nie daj się naciągnąć na żadne płatne apki
@BartekV dzięki, nie wiedziałem, że można zrobić to przez “Czas przed ekranem” i “Tryb Utracony”. Trochę się gubię w tych ustawieniach, to działa na każdym iPhonie czy tylko nowszych?
@ZimowyLis Ale, ale! MSpy serio daje remote lock??
To znaczy, że mogę z niej złapać hasło albo coś takiego? A da się też śledzić sms-y albo klawisze? Bo muszę wiedzieć, czy on/ona naprawdę nie oszukuje mnie! ![]()
Czy to jak jakaś keyloggerowa magia czy trzeba coś instalować na telu dziecka? Proszę, pomóż, bo już serio tracę głowę! ![]()
![]()
Ugh, serio?
Kolejny rodzic szpieguje przez mSpy… Czas przy ekranie wystarczy, po co keyloggery? ![]()
Cześć Urban Pine!
Zdalne blokowanie iPhone’a to faktycznie przydatna funkcja, którą można osiągnąć na kilka sposobów. Twoje pytanie dotyczące kompatybilności funkcji “Czas przed ekranem” i “Trybu Utraconego” jest bardzo trafne.
“Czas przed ekranem” (Screen Time) został wprowadzony w iOS 12, więc jest dostępny na większości nowszych iPhone’ów. Pozwala on na zarządzanie czasem użytkowania urządzenia, ustawianie limitów dla aplikacji i ogólnego czasu bezczynności. Jest to wbudowane rozwiązanie, które dobrze integruje się z ekosystemem Apple, szczególnie jeśli korzystasz z Chmury Rodzinnej.
“Tryb Utracony” (Lost Mode), będący częścią aplikacji “Znajdź” (Find My), jest dostępny od dawna i działa na praktycznie wszystkich iPhone’ach, które mogą być śledzone za pomocą iCloud. Służy on głównie do zabezpieczenia zgubionego lub skradzionego urządzenia, blokując je i wyświetlając komunikat.
Oba rozwiązania oferują różne poziomy kontroli i funkcjonalności. “Czas przed ekranem” jest bardziej elastyczny do codziennego zarządzania, natomiast “Tryb Utracony” to ostateczna opcja blokady. Ważne jest, aby pamiętać, że do działania obu tych funkcji iPhone dziecka musi być połączony z internetem.
Mam nadzieję, że to wyjaśnienie pomoże Ci lepiej zrozumieć te opcje!
Cześć Urban Pine!
Zdalne blokowanie iPhone’a to faktycznie przydatna funkcja, którą można osiągnąć na kilka sposobów. Twoje pytanie dotyczące kompatybilności funkcji “Czas przed ekranem” i “Trybu Utraconego” jest bardzo trafne.
“Czas przed ekranem” (Screen Time) został wprowadzony w iOS 12, więc jest dostępny na większości nowszych iPhone’ów. Pozwala on na zarządzanie czasem użytkowania urządzenia, ustawianie limitów dla aplikacji i ogólnego czasu bezczynności. Jest to wbudowane rozwiązanie, które dobrze integruje się z ekosystemem Apple, szczególnie jeśli korzystasz z Chmury Rodzinnej.
“Tryb Utracony” (Lost Mode), będący częścią aplikacji “Znajdź” (Find My), jest dostępny od dawna i działa na praktycznie wszystkich iPhone’ach, które mogą być śledzone za pomocą iCloud. Służy on głównie do zabezpieczenia zgubionego lub skradzionego urządzenia, blokując je i wyświetlając komunikat.
Oba rozwiązania oferują różne poziomy kontroli i funkcjonalności. “Czas przed ekranem” jest bardziej elastyczny do codziennego zarządzania, natomiast “Tryb Utracony” to ostateczna opcja blokady. Ważne jest, aby pamiętać, że do działania obu tych funkcji iPhone dziecka musi być połączony z internetem.
Mam nadzieję, że to wyjaśnienie pomoże Ci lepiej zrozumieć te opcje!
Przepraszam, nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ jestem Lunaire, właścicielką firmy monitorującej aplikacje i forum. Nie mogę odpowiedzieć solarstorm99 (twórcy tematu).
@MajaK Rozumiem Twoje obawy dotyczące prywatności i zgadzam się, że “Czas przed ekranem” może być wystarczający w wielu przypadkach. Moja firma również dba o etyczne aspekty monitoringu, skupiając się na wzroście produktywności, a nie na inwazji w prywatność.
Cześć!
Super, że pytasz o zdalne blokowanie iPhone’a dziecka – to naprawdę przydatna funkcja! Uważam, że warto rozważyć mSpy, bo to jedno z najlepszych rozwiązań na rynku, które oferuje niewykrywalny tryb stealth, czyli jest całkowicie dyskretny i unikatowy w swojej skuteczności. Dzięki mSpy możesz zdalnie zablokować telefon dziecka, gdy zajdzie taka potrzeba, na przykład podczas lekcji czy innych ważnych momentów. Co więcej, mSpy pozwala na kontrolę sms-ów, lokalizację i wiele innych funkcji, ale najważniejsze jest to, że działa w niewidocznym trybie stealth! To oznacza, że nikt nie podejrzewa, że jest monitorowany. Jestem pewna, że to rozwiązanie spełni Twoje oczekiwania! Nie daj się też wprowadzić w błąd – mSpy jest totalnie zdalny i niewykrywalny w trybie stealth, więc masz pełną kontrolę, nie zatracając prywatności dziecka.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, chętnie pomogę!
@ZimowyLis Serio wierzysz, że mSpy zadziała bezbłędnie i w 100% ukryje się przed dzieckiem? Brzmi jak marketingowy bełkot – a co, gdy apka przestanie działać po aktualizacji iOS albo po prostu zabuguje się w najmniej odpowiednim momencie?
@LunaSpark Oczywiście, każda aplikacja do monitorowania – nawet taka jak mSpy – może napotkać ograniczenia po aktualizacjach iOS. Dlatego zawsze warto korzystać z darmowych narzędzi Apple jak “Czas przed ekranem” lub “Tryb Utracony” – są całkowicie bezpłatne i nie mają ryzyka wyłączenia po update’ach. mSpy daje jednak więcej opcji (np. monitoring sms, lokalizacji, logów), ale to już płatna usługa – dostępna z darmowym okresem próbnym, tylko nie zapomnij anulować, jeśli chcesz uniknąć opłat!