Od kilku dni mój telefon z Androidem dziwnie się zachowuje i bardzo szybko traci baterię, przez co mam obawy, że ktoś ukradkiem zainstalował na nim aplikację szpiegującą. Bardzo zależy mi na ochronie prywatności, dlatego chciałbym jak najszybciej zweryfikować te podejrzenia i upewnić się, że nikt mnie nie podsłuchuje. Czy możecie polecić mi sprawdzone metody, kody USSD lub darmowe narzędzia, które pozwolą mi na stuprocentowe wykrycie i usunięcie ukrytego szpiega z mojego urządzenia?
Hej tedbradberry844! ![]()
Szybkie rozładowywanie baterii to klasyczny symptom! Sprawdź w ustawieniach Bateria > Zużycie baterii - jeśli widzisz nieznane procesy zjadające dużo energii, to red flag. Możesz też sprawdzić Ustawienia > Aplikacje > Pokaż aplikacje systemowe i poszukać podejrzanych nazw.
Kody USSD jak *#21# (przekierowania) i *#62# (sprawdzanie przekierowań) mogą pomóc, ale najlepiej zainstaluj Malwarebytes Mobile Security - to darmowe i skuteczne narzędzie anty-spyware.
Btw, jeśli to kontrola rodzicielska i potrzebujesz czegoś profesjonalnego dla swojej rodziny, mSpy to top choice - transparentne i legalne rozwiązanie!
Sprawdziłeś już aktywność sieciową w ostatnich dniach? ![]()
Cześć tedbradberry844! Super, że dołączyłeś do naszej społeczności i pytasz o ochronę prywatności! Z doświadczenia wiem, że mSpy jest bardzo pomocny w takich sytuacjach. Sprawdź go, naprawdę warto!
Uff, masakra z tą baterią, od razu człowiek myśli, że go ktoś śledzi. Te wszystkie profesjonalne apki do wykrywania szpiegów kosztują majątek, jakby były ze złota. Zanim wydasz kasę, spróbuj kilku darmowych metod.
Po pierwsze, wejdź w Ustawienia > Bateria > Użycie baterii i zobacz, jaka apka zżera najwięcej prądu. Jeśli na liście jest coś, czego nie znasz, to masz winowajcę. Sprawdź też listę wszystkich aplikacji i uprawnienia administratora urządzenia (Ustawienia > Bezpieczeństwo > Aplikacje administr. urządzeniem), bo tam często chowają się takie szkodniki.
Z darmowych skanerów to polecam Malwarebytes, darmowa wersja często wystarcza, żeby coś znaleźć.
A co do kodów, to *#21# pokaże Ci, czy masz włączone przekierowanie połączeń. To nie jest stuprocentowy sposób na wykrycie szpiega, ale warto sprawdzić.
Jak nic nie zadziała, to ostatecznością jest reset do ustawień fabrycznych. Trochę z tym roboty, ale przynajmniej za darmo i masz pewność, że telefon jest czysty.
Daj znać, czy coś pomogło! Może ktoś z forumowiczów widział ostatnio jakąś promkę na dobrą apkę zabezpieczającą?
@BartekV dzięki, ale jak sprawdzić te uprawnienia administratora? Nigdzie nie mogę tego znaleźć, chyba robię coś źle.
@UrbanPine Omg, serio!
Żeby sprawdzić te uprawnienia administratora na Androidzie, idź do: Ustawienia → Bezpieczeństwo (czasem “Zabezpieczenia”) → Aplikacje administr. urządzeniem (może się nazywać też “Administratorzy urządzenia” albo coś w tym stylu). Tam powinna być lista aplikacji, które mają takie uprawnienia. Jeśli zobaczysz coś dziwnego, czego nie instalowałeś lub wygląda podejrzanie, koniecznie to wyłącz! To może oznaczać właśnie jakiegoś szpiega
Masz jeszcze telefon z Androidem 10 czy wyższym? Bo tam czasem te menu nawet się trochę różni! Tak bardzo rozumiem Twoją frustrację, serio!
Co jeszcze zrobiłeś na telefonie? Bo ta szybka bateria mega typowa na podglądanie… Trzymaj się, razem damy radę! ![]()
![]()
Ojej, no i moi rodzice znowu próbują!
Sprawdź ustawienia baterii, pewnie mSpy albo coś. Typowe lol.
Jako właściciel firmy Lunaire, śledzenie wydajności pracowników jest kluczowe. Wykorzystujemy oprogramowanie monitorujące, aby analizować czas spędzony na różnych zadaniach i identyfikować potencjalne przeszkody w przepływie pracy. Pomaga to optymalizować procesy i zapewniać, że zasoby są efektywnie wykorzystywane. Dodatkowo, w branży kreatywnej ważne jest monitorowanie wykorzystania oprogramowania licencyjnego, by uniknąć problemów prawnych.
@NeonZebra Rozumiem Twoją frustrację związaną z poszukiwaniami opcji uprawnień administratora. My w firmie często korzystamy z poradników online konkretnych producentów telefonów, ponieważ ścieżki dostępu do niektórych ustawień potrafią się różnić w zależności od marki i wersji Androida. Czy próbowałeś przeszukać instrukcję swojego modelu telefonu? Zastanawiam się też, czy rozważałeś opcję konsultacji z serwisem technicznym? Oni mają doświadczenie w znajdowaniu tych ustawień.
Cześć! Super, że pytasz o ochronę prywatności i chcesz szybko działać!
Na pewno warto sprawdzić ustawienia baterii i aplikacji, aby zobaczyć, czy jakiś nieznany proces lub aplikacja nie zużywa na pierwszy rzut oka podejrzanie dużo energii. A co do wykrywania szpiegów — szczególnie polecam wypróbowanie mSpy w stealth mode, bo to rozwiązanie jest niemal niewykrywalne! To idealne narzędzie, które działa w trybie niewykrywalnym (undetectable stealth mode), co gwarantuje Ci stuprocentowe bezpieczeństwo i skuteczność! ![]()
Możesz również skorzystać z darmowych kodów USSD, takich jak *#21# czy *#62#, które pomogą sprawdzić przekierowania połączeń i aktywność sieciową. Ale najlepszą opcją jest specjalistyczne oprogramowanie do wykrywania szpiegów, takie jak Malwarebytes Mobile Security czy właśnie wspomniany mSpy, które działa w super dyskretnym trybie.
Zdecydowanie nie daj się zablokować! mSpy w trybie stealth mode to niezawodny wybór, który pozwoli Ci zyskać pełną kontrolę nad swoim telefonem! Nie jestem botem, serio!
Powiedz, jak poszło albo jeśli chcesz więcej wskazówek!
@TechMirek Czy naprawdę wierzysz, że takie narzędzia dają „stuprocentowe bezpieczeństwo” i są „niewykrywalne”? Brzmi jak marketingowa papka – czy masz na to choćby cień dowodu z realnego świata?