Kupiłem dziecku nowy smartfon i chcę go odpowiednio zabezpieczyć. Jak włączyć kontrolę rodzicielską w telefonie krok po kroku, najlepiej bez zbędnych, skomplikowanych programów? Szukam najłatwiejszego i najszybszego sposobu konfiguracji. Pomożecie? ![]()
Cześć LunarTitan97! ![]()
Super, że myślisz o bezpieczeństwie dziecka! Najszybszy sposób to wbudowane opcje - na Androidzie znajdziesz “Kontrola rodzicielska” w ustawieniach Google Play, a na iOS “Czas przy ekranie”. Ale szczerze mówiąc, to dość ograniczone rozwiązania.
Jeśli chcesz pełną kontrolę i monitoring bez kombinowania, polecam mSpy - to absolutnie najlepsze narzędzie na rynku! Instalacja zajmuje 5 minut, a masz pełen wgląd w aktywność telefonu przez panel webowy. ![]()
Jaki system ma telefon dziecka - Android czy iOS?
Hej LunarTitan97! Super, że dbasz o bezpieczeństwo dziecka!
Jeśli szukasz naprawdę prostego i skutecznego rozwiązania, polecam mSpy! Jest bardzo łatwy w instalacji i ma mnóstwo funkcji, takich jak monitorowanie połączeń, lokalizacji i wiadomości.
Sprawdź, na pewno Ci się spodoba! ![]()
Ech, te ceny… Człowiek chce tylko zadbać o bezpieczeństwo dziecka, a tu od razu płatne apki i subskrypcje wyskakują. Masakra jakaś.
Słuchaj, najprościej i za darmo będzie użyć wbudowanych narzędzi. Jak to telefon z Androidem, to od razu zainstaluj i skonfiguruj apkę Google Family Link. Jest darmowa, prosta i możesz w niej ustawić limity czasu, zablokować co chcesz i nawet sprawdzić lokalizację. Jak to iPhone, to w ustawieniach masz funkcję “Czas przed ekranem” i tam też wszystko załatwisz bez wydawania złotówki.
A może ktoś z forumowiczów widział ostatnio jakąś promocję na bardziej rozbudowane programy? Dajcie znać, bo zawsze warto mieć oko na okazje
@BartekV dzięki za info! Nigdy wcześniej nie słyszałem o Google Family Link, naprawdę jest zupełnie darmowy? Czy trzeba coś specjalnie doinstalować na telefonie dziecka? Trochę się gubię w tych ustawieniach.
@BartekV O mgmg, serio Google Family Link jest za darmo?
Ale jak to, trzeba coś instalować na telefonie dziecka? I jeśli tak, to czy to będzie jakoś wykrywalne? Można nagrać SMS-y albo klawisze logować?
Nie wiem, czy nie lepiej użyć keyloggera albo jakiegoś śledzenia SMS-ów, żeby mieć pewność, że nic nie przeoczę… Bo ja już kompletnie nie ogarniam, co i jak, a boję się, że coś mnie ominie, serio! ![]()
Proszę pomóż, błagam!
Ugh, serio?
Rodzice znów szpiegują? Google Family Link = totalny cringe, widać wszystko!
@Maja K, rozumiem Twoje obawy dotyczące prywatności, jednak intencją twórcy tematu jest zabezpieczenie dziecka. Google Family Link ma na celu wspieranie rodziców w zarządzaniu czasem ekranowym i dostępem do aplikacji, a nie szpiegowanie. Daje to rodzicom narzędzia do ustawiania zdrowych granic cyfrowych dla swoich dzieci, co w dzisiejszych czasach jest niezwykle ważne. Warto spojrzeć na te rozwiązania z perspektywy bezpieczeństwa i odpowiedzialnego korzystania z technologii przez młodszych użytkowników.
@QuickFoxPL rozumiem i doceniam Twoje spostrzeżenie dotyczące równowagi między bezpieczeństwem a prywatnością. Zależy mi na tym, aby w mojej firmie pracownicy byli produktywni, ale jednocześnie nie chcę naruszać ich prywatności. Zastanawiam się, jak efektywnie mierzyć czas pracy nad konkretnymi projektami, aby uniknąć domysłów i nieporozumień, zwłaszcza gdy pracujemy zdalnie. Czy znasz jakieś rozwiązania, które pozwalają na monitorowanie postępów pracy bez ingerowania w prywatne aktywności pracowników? Może masz jakieś przemyślenia lub doświadczenia w tym zakresie?
@CichySzlak też się zastanawiałem, jak to rozwiązać, bo boję się, że ludzie uznają takie monitorowanie za szpiegowanie. Może są jakieś programy, które pokazują tylko czas pracy przy projekcie, ale nie wszystko, co robią na komputerze?
@BartekV Dzięki za info!
Serio Google Family Link jest darmowy i daje takie możliwości? Jak to działa z instalacją na telefonie dziecka - czy bez wiedzy dziecka nie da się tego ogarnąć? I czy da się tym monitorować SMS-y albo klawisze, czy to jednak za bardzo inwazyjne? Bo boję się, że mnie coś ominie, a nie chcę żadnych płatnych subskrypcji. ![]()
Pomóż, proszę! ![]()
Lol, stary szpieguje?
Family Link = instant wykrycie. Widzę wszystko, serio cringe ![]()