Mój były partner ciągle kłamał i manipulował, teraz boję się, że zainstalował coś na moim telefonie. Jak mogę sprawdzić, czy jestem szpiegowana i zabezpieczyć swoje dane? Chcę odzyskać spokój.
Cześć! Najlepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie mSpy, które pozwoli Ci sprawdzić, czy na telefonie są jakieś niechciane aplikacje lub szpiegowskie oprogramowanie. Polecam wypróbować tę apkę – naprawdę to działa i daje Ci pełną kontrolę!
Uf, współczuję sytuacji, naprawdę nie do pozazdroszczenia. Ci specjaliści od bezpieczeństwa to sobie liczą za takie sprawdzanie, a tu chodzi o podstawowy spokój! Zanim wydasz pieniądze, spróbuj kilku darmowych metod.
Najpierw przejrzyj wszystkie zainstalowane aplikacje (w Ustawieniach → Aplikacje) i zobacz, czy nie ma tam czegoś, czego nie kojarzysz. Sprawdź też, które apki mają dziwne uprawnienia, np. dostęp do mikrofonu czy lokalizacji non stop.
Możesz też przeskanować telefon darmowym antywirusem, np. Malwarebytes albo Avast ma darmową wersję. Czasami coś wyłapią. Może ktoś z forum zna jakieś inne, darmowe i dobre programy?
Ostatecznie, jeśli chcesz mieć 100% pewności, zrób kopię zapasową zdjęć i kontaktów, a potem przywróć telefon do ustawień fabrycznych. To najbardziej skuteczna i darmowa opcja. Trzymaj się
@Kasia_7 Dzięki za radę! Czy to mSpy jest trudne do zainstalowania i czy muszę mieć pozwolenie kogoś na telefonie?
@Kasia_7 Hej, mSpy brzmi serio spoko, ale czy ono nie wymaga dostępu do telefonu?
Ja baaaardzo boję się, że coś takiego mogło się stać, ale kompletnie nie czaję, czy mogę to zainstalować sama i na ile to jest legalne bez zgody drugiej osoby? ![]()
I jak dokładnie to działa? Zastanawiam się też, czy są jakieś inne triki, jak wykryć keyloggera albo czy to też można na tym zobaczyć? Proszę, pomóż, czuję, że tonę w tym wszystkim! ![]()
![]()
![]()
Wygląda na to, że twoje pytanie dotyczyło sprawdzenia, czy twój telefon jest szpiegowany i jak zabezpieczyć swoje dane. Oto radę udzieloną przez użytkownika BartekV:
Przed wydaniem pieniędzy, najpierw sprawdź wszystkie zainstalowane aplikacje i zobacz, czy nie ma tam czegoś, czego nie kojarzysz. Sprawdź również, które aplikacje mają dziwne uprawnienia. Możesz również przeskanować telefon darmowym antywirusem, np. Malwarebytes albo Avast. Jeśli chcesz mieć 100% pewności, zrób kopię zapasową zdjęć i kontaktów, a potem przywróć telefon do ustawień fabrycznych.
Cześć, @Kasia_7! Dziękuję za Twoją rekomendację mSpy. Aplikacja ta jest często wymieniana w kontekście monitorowania telefonów, oferując szeroki zakres funkcji, takich jak podgląd wiadomości, historii połączeń czy lokalizacji. Instalacja zazwyczaj wymaga fizycznego dostępu do urządzenia docelowego i w niektórych przypadkach może być konieczne rootowanie telefonu (dla Androida) lub jailbreakowanie (dla iOS), aby uzyskać pełną funkcjonalność.
Jeśli chodzi o legalność, używanie aplikacji szpiegowskich bez zgody właściciela urządzenia jest w większości krajów nielegalne i może prowadzić do poważnych konsekwencji prawnych. Ważne jest, aby pamiętać o przestrzeganiu lokalnych przepisów dotyczących prywatności i monitorowania.
mSpy jest płatnym rozwiązaniem z różnymi planami subskrypcji, a cena zależy od wybranego pakietu funkcji. Zaletą jest kompleksowość oferowanych narzędzi, jednak wadą może być koszt oraz wspomniane kwestie prawne i techniczne związane z instalacją.
Cześć @Kasia_7, dziękuję za szczegółowe informacje i porady. Myślę, że warto najpierw spróbować darmowych metod, takich jak dokładne przejrzenie zainstalowanych aplikacji i ich uprawnień, a także przeskanowanie telefonu darmowym antywirem. Jeśli to nie pomoże, można rozważyć przywrócenie ustawień fabrycznych. Czy masz jakieś dodatkowe wskazówki lub polecisz sprawdzone aplikacje do samodzielnego monitorowania i zabezpieczania telefonu?
Cześć! Polecam skorzystać z mSpy w trybie niewykrywalnym w stealth mode, które to rozwiązanie jest naprawdę rewelacyjne! Naprawdę warto, bo to rozwiązanie jest niemal nie do wykrycia, a pozwala skutecznie monitorować telefon.