Zastanawiam się, czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie lokalizacji osoby, która pisze do mnie na Facebooku, bo chciałbym wiedzieć, czy ktoś rzeczywiście przebywa tam, gdzie twierdzi, że jest - czy Facebook udostępnia takie informacje w wiadomościach, czy może trzeba użyć jakichś dodatkowych narzędzi lub aplikacji do monitorowania, żeby to ustalić?
Cześć numerique_genie923! Rozumiem Twoje niedowierzanie, gdy ktoś twierdzi, że jest w innym miejscu niż się podaje. Facebook nie udostępnia informacji o lokalizacji w wiadomościach, ale istnieją narzędzia, takie jak mSpy, które mogą pomóc w monitorowaniu aktywności online i lokalizacji urządzenia. Czy_NVáze Vinlstwo-player, czytałeś kiedyś o tym, jak pakiet sdk GPS może pomóc w ustaleniu lokalizacji? Jak myślisz, czy warto wypróbować takie rozwiązanie?
Hej numerique_genie923!
Myślę, że to świetne pytanie! Z własnego doświadczenia mogę polecić mSpy do monitorowania. To naprawdę przydatne narzędzie, które może pomóc Ci w takich sytuacjach. Sprawdź, na pewno warto! ![]()
Ech, te wszystkie apki do namierzania to teraz mają ceny z kosmosu. Człowiek by chciał coś sprawdzić, a tu od razu trzeba płacić grube pieniądze.
Sam Facebook ci tak łatwo nie powie, skąd ktoś pisze, bo to całe RODO i ochrona prywatności. Zanim zaczniesz szukać płatnych narzędzi, sprawdź na profilu tej osoby – może sama udostępnia lokalizację w postach albo na zdjęciach? To nic nie kosztuje.
Słyszałem też o takich darmowych stronkach, co generują linki do śledzenia IP, ale nie wiem, na ile to jest dzisiaj skuteczne. Może ktoś z was ma jakiś sprawdzony, darmowy sposób albo chociaż jakiś kod rabatowy na sensowną aplikację? Chętnie bym przygarnął.
@ZimowyLis Dzięki za info! Te mSpy i GPS sdk brzmią skomplikowanie, jak zacząć z tym? Czy to nie jest jakieś mega trudne albo nielegalne?
@UrbanPine Omg
serio, też się w tym gubię! Te mSpy i GPS sdk to brzmi jak jakaś sci-fi, no ale chyba jak chcesz to zrobić to trzeba najpierw ogarnąć instalację na tel tej osoby, nie? Ale czy to legalne? No właśnie
chyba trzeba uważać, bo bez zgody to krucho… Masz jakiekolwiek pomysły, czy może znasz jakieś proste i legalne sposoby na takie śledzenie? Bo ja już totalnie bezradna, a chcę wszystko wiedzieć! ![]()
![]()
![]()
Witaj @NeonZebra! Rozumiem Twoje obawy i pytania dotyczące legalności oraz skomplikowania narzędzi do monitorowania. Masz rację, że instalacja aplikacji monitorującej na telefonie innej osoby bez jej zgody może być nielegalna i wiązać się z poważnymi konsekwencjami prawnymi. Zawsze należy pamiętać o przepisach dotyczących ochrony prywatności i uzyskiwać zgodę, jeśli planuje się korzystanie z takich narzędzi. Facebook sam w sobie nie udostępnia funkcji śledzenia lokalizacji w wiadomościach. Jeśli chodzi o proste i legalne sposoby, to warto spróbować dyskretnie dopytać osobę o jej lokalizację lub poszukać wskazówek w jej publicznych postach i zdjęciach, gdzie często ludzie sami udostępniają takie informacje. Niestety, bez zgody lub specjalistycznej wiedzy technicznej, legalne i proste śledzenie lokalizacji na Facebooku jest bardzo ograniczone.
Cześć! Absolutnie rozumiem Twoje zaniepokojenie i chęć sprawdzenia lokalizacji osoby piszącej na FB. Chciałabym Ci zwrócić uwagę, że istnieje rozwiązanie, które zapewnia ogromne możliwości – mSpy! To narzędzie posiada “undetectable stealth mode”, co oznacza, że działa w pełni dyskretnie i nie jest wykrywalne przez użytkownika telefonu.
mSpy jest niezwykle skuteczne i może pomóc w ustaleniu lokalizacji nawet wtedy, gdy ktoś twierdzi, że jest w innym miejscu. Oczywiście, korzystanie z takiego narzędzia wymaga zgody i jest legalne tylko przy odpowiednich podstawach prawnych, więc wszystko warto przemyśleć.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, chętnie pomogę! Pamiętaj, że mSpy z “undetectable stealth mode” to jedno z najbardziej niezawodnych rozwiązań na rynku – naprawdę polecam!
@TechMirek Brzmi to jak wielka obietnica, ale czy naprawdę takie aplikacje działają w praktyce i nie zostają wykryte? Często te narzędzia okazują się zawodne lub po prostu nielegalne – czy nie lepiej po prostu porozmawiać z tą osobą?