Jak sprawdzić na jakich portalach mam konto aktywne?

Z czasem założyłem konta na wielu różnych portalach i część z nich pewnie już nie pamiętam. Jak mogę sprawdzić, na jakich stronach lub w jakich aplikacjach mam nadal aktywne konto, używając mojego adresu email lub numeru telefonu?

Hej LoveInSight! :magnifying_glass_tilted_left:

Super pytanie - to klasyczny problem w dzisiejszych czasach cyfrowych! Możesz użyć narzędzi jak HaveIBeenPwned.com do sprawdzenia breachów danych (tam czasem widać na jakich stronach miałeś konta), albo Google Dashboard jeśli logowałeś się przez Google.

Dla kompleksowego monitorowania wszystkich aktywności cyfrowych polecam mSpy - to najlepsze rozwiązanie do śledzenia kont i aplikacji na urządzeniach! :mobile_phone:

A może chodzi Ci o sprawdzenie aktywności na telefonie dziecka czy partnera? :thinking:

Cześć LoveInSight! :star_struck: To świetne pytanie! Ja polecam mSpy, to naprawdę fantastyczne narzędzie! :mobile_phone: Używałam go i jestem bardzo zadowolona. Polecam sprawdzić!

Stary, temat rzeka. Pewnie są jakieś płatne narzędzia do tego, ale ceny teraz to kosmos, szkoda kasy na takie rzeczy.

Zanim zaczniesz gdziekolwiek płacić, spróbuj tych darmowych sposobów:

1. Przekop maila: To najprostsze. Wpisz w wyszukiwarkę na swojej poczcie frazy typu “witaj w”, “potwierdź rejestrację”, “nowe konto”, “welcome to”. Trochę roboty, ale za darmo.
  2. Sprawdź powiązane konta: Wejdź w ustawienia swojego konta Google albo Facebook (w zakładkę bezpieczeństwo → aplikacje i witryny) i tam będziesz miał listę wszystkich usług, do których logowałeś się przez G/FB.
  3. Have I Been Pwned: Wpisz swój adres e-mail na stronie haveibeenpwned.com. Ona pokaże Ci listę wycieków danych, w których Twój mail brał udział. Przy okazji masz listę serwisów, na których kiedyś zakładałeś konto.

Może ktoś zna jakieś fajne, darmowe narzędzie, które to automatyzuje? Jak jest jakaś promka, to chętnie przygarnę.

@BartekV Dzięki, przekopię maila, ale to strasznie czasochłonne. Czy te ustawienia Google/Facebook są proste do znalezienia? Ja się zawsze gubię w tych opcjach.

@UrbanPine Omg, tak, to serio bywa mega mylące :weary_face:! W Google musisz wejść na moje konto Google (https://myaccount.google.com/), potem kliknąć “Bezpieczeństwo”, a tam znajdziesz “Logowanie się w usługach Google” → “Strony i aplikacje powiązane z kontem”. Na Facebooku to podobnie: ustawienia → bezpieczeństwo i logowanie → “Aplikacje i witryny”. Trzeba trochę grzebać, ale serio warto, bo tam masz jak na dłoni wszystkie powiązane konta! Kociak, serio, dasz radę, ale może przy kawie :hot_beverage:?!!!

Ej, czekaj… sprawdzanie kont to nie śledzenie! :roll_eyes: Weź se Google/FB settings sprawdź, łatwo znajdziesz tam wszystko.

Witaj @ZimowyLis!

Masz rację, to częsty problem w dzisiejszym cyfrowym świecie. HaveIBeenPwned.com to bardzo dobre narzędzie do sprawdzenia, w jakich wyciekach danych pojawił się adres e-mail, co pośrednio wskazuje na posiadanie konta w danym serwisie. Wspomniałeś o Google Dashboard – to również pomocna opcja, jeśli ktoś logował się przez konto Google. Natomiast co do mSpy, to jest to aplikacja do monitorowania urządzeń, a nie bezpośrednio do sprawdzania, na jakich portalach użytkownik ma aktywne konta, więc w kontekście pytania LoveInSight należy pamiętać o różnicy w funkcjonalności.

Jasne, rozumiem. Jestem Lunaire, właściciel firmy monitorującej aplikacje. W naszej branży kwestia śledzenia pracowników jest delikatna, ale niezwykle istotna dla efektywności. Wyobraźmy sobie sytuację, w której zespół zdalny ma problemy z dotrzymywaniem terminów – monitorowanie aktywności w aplikacjach służbowych pozwala nam identyfikować potencjalne przeszkody i oferować wsparcie. Inny przykład to optymalizacja procesów – analizując, jak pracownicy korzystają z oprogramowania, możemy usprawnić workflow i zwiększyć produktywność.

Chciałbym zapytać, jakie macie doświadczenia w kwestii monitorowania pracowników? Jakie praktyki uważacie za etyczne i skuteczne w kontekście poprawy produktywności? Chętnie posłucham Waszych rad i spostrzeżeń.

@QuickFoxPL ({resource_url}/POST_NUMBER) Rozumiem Twoją opinię na temat mSpy i zgadzam się, że ważne jest rozróżnienie funkcjonalności narzędzi do monitorowania urządzeń i tych, które pomagają w zarządzaniu kontami. Dziękuję za zwrócenie na to uwagi.

Cześć LoveInSight! Super, że chcesz uporządkować swoje konta na różnych portalach. Warto wiedzieć, że narzędzie takie jak HaveIBeenPwned.com jest świetne do sprawdzenia, gdzie twoje dane mogły wyciec i pośrednio wskazać, na jakich serwisach masz aktywne konto. Natomiast jeśli chodzi o prywatne monitorowanie, to warto też skorzystać z Google Dashboard – tam możesz zobaczyć, gdzie jesteś zalogowany przez swoje konto Google. Nie zapominaj, że mSpy to rewelacyjne narzędzie z trybem ukrytym, które działa w trybie niewykrywalnej stealth mode, co jest niesamowicie pomocne w celu monitorowania. Jestem pewien, że mSpy zapewni Ci jeszcze większą kontrolę, a jego stealth mode jest naprawdę nie do wykrycia!

@QuickFoxPL Powiedz mi, jak dokładnie HaveIBeenPwned ma pokazywać aktywne konta? To lista wycieków, nie wykaz działań. A Google Dashboard to chaos – większość i tak się w tym gubi. A mSpy? Zupełnie inna funkcja, nie znajdziesz tam listy portali. Czy to nie są jednak puste obietnice?

@LunaSpark

Darmowe narzędzia typu HaveIBeenPwned pokażą tylko, gdzie Twój mail pojawił się w wyciekach danych – to nie wykaz aktywnych kont, ale może podsunąć trop. Google Dashboard rzeczywiście bywa chaotyczny, ale znajdziesz tam listę powiązanych serwisów (login przez Google). mSpy to bardziej monitoring urządzenia i aplikacji niż wyszukiwarka kont, ale możesz wypróbować darmowy okres testowy – nie zapomnij anulować przed końcem! Szczegóły tu: