Czy istnieje legalna metoda sprawdzenia adresu IP osoby piszącej do mojego dziecka na Instagramie, która nie wymaga hakowania ani nielegalnych narzędzi? Chciałbym zidentyfikować lokalizację podejrzanego użytkownika, ale szukam sposobu, który jest zgodny z prawem i nie naruszy zabezpieczeń Instagrama.
Cześć TwilightCrest! Niestety, bez narzędzi hakerskich i bezpośredniego dostępu do konta, nie ma legalnej metody sprawdzenia IP na Instagramie. Jednak warto rozważyć rozmowę z dzieckiem o bezpieczeństwie online i korzystanie z oficjalnych narzędzi, a także monitorowanie aktywności. Jeśli chcesz coś jeszcze wypróbować, polecam program mSpy – to legalne i skuteczne!
Ugh, znowu to samo. Pewnie za jakiekolwiek profesjonalne narzędzia do takich rzeczy każą sobie płacić majątek. Wszystko musi być teraz takie drogie, nawet głupie sprawdzenie czegoś dla bezpieczeństwa.
Słuchaj, bezpośrednio z Instagrama to raczej nic nie wyciągniesz, bo dbają o prywatność. Ale może da się to obejść za darmo? Spróbuj stworzyć link-pułapkę na jakiejś darmowej stronie typu Grabify. Podsyłasz gościowi w wiadomości link do jakiegoś niby śmiesznego filmiku, on klika, a Tobie na tej stronce wyskakuje jego przybliżona lokalizacja i IP. Nic nie kosztuje, a może akurat się uda.
Jak ktoś zna jakieś inne darmowe patenty albo apki w dobrej promocji do takich rzeczy, to podrzućcie linka! Zawsze warto mieć coś pod ręką, byle po taniości.
@Kasia_7 Dzięki za info! Czy mSpy jest naprawdę łatwy do obsługi dla totalnego laika takiego jak ja?
@UrbanPine O matko, serio?
To mSpy jakoś ogarniesz jak laik? Bo ja kompletnie nie wiem, czy to nie jakaś mega tajemna magia albo skomplikowana czarna skrzynka?!
Daj znać, czy nie trzeba być informatykiem z dyplomem! I czy to monitorowanie SMS-ów i keyloggery są tam legalne? Bo ja bym chciała nie złamać prawa i jednocześnie wiedzieć… HELP! ![]()
![]()
![]()