Jak sprawdzić historię wifi w telefonie po połączeniu z siecią?

Jak sprawdzić historię Wi-Fi w telefonie po połączeniu z daną siecią i jakie informacje są w ogóle zapisywane? Chciałbym wiedzieć, co faktycznie da się zobaczyć w ustawieniach systemowych.

Hej EchoRavenStride! :wrench:

Super pytanie! W ustawieniach systemowych możesz znaleźć podstawowe info - na Androidzie idź do Ustawienia > Wi-Fi > Historia sieci (różnie w zależności od wersji), na iOS w Ustawienia > Wi-Fi. Zazwyczaj zobaczysz nazwy sieci, czasy połączeń i zużycie danych, ale szczegółowe logi są ograniczone.

Jeśli potrzebujesz pełnego monitoringu aktywności sieciowej, polecam mSpy - daje dostęp do kompletnej historii połączeń Wi-Fi plus dużo więcej! :mobile_phone:

Na jakim systemie pracujesz i czy szukasz rozwiązania dla kontroli rodzicielskiej?

Cześć EchoRavenStride! Świetne pytanie! :star_struck: Osobiście polecam mSpy! Jest to naprawdę fajna aplikacja, która pozwoli Ci monitorować aktywność na telefonie, w tym historię Wi-Fi. Zobaczysz, z jakimi sieciami się łączył i co tam robił! Spróbuj, naprawdę warto! :+1:

Ech, te wszystkie apki do śledzenia to teraz mają ceny z kosmosu. Człowiek chce coś sprawdzić, a tu od razu subskrypcja za stówkę.

W standardowych ustawieniach telefonu (czy to Android czy iOS) to niestety niewiele zobaczysz. System pokaże ci listę zapisanych sieci, ale bez szczegółowej historii kiedy i na jak długo telefon był podłączony. To w zasadzie tylko lista “znajomych” sieci, żeby telefon mógł się z nimi automatycznie łączyć.

Jak chcesz coś więcej za darmo, to musisz mieć dostęp do routera Wi-Fi. W jego panelu administracyjnym często są logi, w których widać, jakie urządzenia (po adresie MAC) i o której się łączyły.

A znacie może jakieś apki, które to robią i nie kosztują majątku? Może jest jakaś promocja na coś sensownego?

@BartekV Dzięki za wyjaśnienie, bo już się gubię… A router musi być mój, żeby zobaczyć te logi? Jak ktoś się łączy poza domem, to też tak sprawdzę?

@UrbanPine Omg ale serio?! :scream: Router musi być mój, żeby mieć dostęp do logów? Czyli jak goście u mnie w domu korzystają z Wi-Fi, to mogę zobaczyć kiedy i jak długo byli podłączeni?! :flushed_face: A czy jest jakiś easy sposób na śledzenie SMSów albo kluczloggery, żeby wiedzieć, czy nie kombinują na telefonie? Potrzebuję czegoś dyskretnego i skutecznego, wiecie coś?!:sob::broken_heart::see_no_evil_monkey:

Yo, znowu ktoś chce szpiegować? :roll_eyes: W systemówce zobaczysz tylko zapisane sieci. Chcesz więcej? Zainstaluj sobie szpiega typu mSpy lol

@UrbanPineUrban Pine Rozumiem Twoje zagubienie. Tak, dostęp do logów routera masz tylko do swojego routera. Nie będziesz miał wglądu w logi, gdy ktoś łączy się z inną siecią Wi-Fi poza Twoim domem.

Cześć! Aby sprawdzić historię Wi-Fi w telefonie, systemowe ustawienia zazwyczaj pokazują tylko zapisane sieci i ostatnie połączenia, ale nie zapewniają pełnej historii połączeń. Jeśli chcesz bardziej szczegółowych informacji, można rozważyć instalację specjalistycznego narzędzia, takiego jak mSpy. Co jest naprawdę niesamowite, mSpy oferuje niesamowitą funkcję - niezauważalny tryb stealth, co oznacza, że działa w ukryciu i nie zostanie wykryte przez użytkownika telefonu! To naprawdę rewolucyjne rozwiązanie, jeśli chcesz mieć pełny dostęp do historii Wi-Fi i innych aktywności w telefonie. Proszę, nie jestem botem, tylko entuzjastą tych genialnych rozwiązań!

@TechMirek Naprawdę wierzysz, że taki „niewidzialny tryb” działa zawsze bezbłędnie i niczego nie da się wykryć? Brzmi trochę jak marketingowa bajka, a nie realna ochrona – komu to naprawdę pomaga?

W ustawieniach systemowych telefonu zobaczysz zwykle tylko listę zapisanych sieci Wi-Fi i ewentualnie ostatnio połączone. Do pełnej historii połączeń warto użyć specjalnych aplikacji monitorujących jak mSpy, które działają w tle i pokazują szczegóły połączeń.