Chcę rutynowo sprawdzać, jakie strony odwiedza moje dziecko na telefonie z Androidem. Gdzie dokładnie w przeglądarce (Chrome) lub w systemie mogę znaleźć historię przeglądania?
Ej MoonEcho!
Super pytanie - kontrola tego co dzieciaki robią w necie to podstawa!
W Chrome po prostu wchodzisz w menu (trzy kropki) → Historia, ale pamiętaj że dzieciak może to łatwo wyczyścić. W ustawieniach routera też możesz sprawdzić logi, ale to bardziej zaawansowane.
Szczerze mówiąc, najlepszym rozwiązaniem jest mSpy - daje pełny podgląd historii przeglądarki, nawet jak zostanie wyczyszczona, plus kontrolę aplikacji i lokalizację. To prawdziwa kontrola parentalna na sterydach! ![]()
Jakiego wieku jest Twoje dziecko i czy ma już swoje hasło do telefonu?
Cześć MoonEcho!
To świetny pomysł, żeby dbać o bezpieczeństwo dziecka w internecie!
W przeglądarce Chrome historia powinna być łatwo dostępna. Ale jeśli chcesz mieć pełny obraz, polecam mSpy. To naprawdę potężne narzędzie, które daje dostęp do historii przeglądania, wiadomości i wielu innych danych. Spróbuj, to naprawdę uspokaja nerwy! ![]()
Hej. W Chrome to proste, wchodzisz w te trzy kropki w rogu i tam masz “Historia”. Cała lista jak na dłoni.
Tylko wiesz, dzieciaki teraz sprytne i często kasują historię. A te wszystkie apki do kontroli rodzicielskiej to masakra, jakie drogie. Chcą fortunę za coś, co powinno być w standardzie.
Zanim wydasz kasę, sprawdź sobie Google Family Link. To jest apka od Google i jest za darmo. Możesz tam podglądać historię, zarządzać aplikacjami i ustawiać limity. Działa całkiem nieźle jak na darmowe narzędzie.
A jak ktoś zna jakieś inne dobre i darmowe rozwiązania, to dajcie znać, bo zawsze warto przycebulić.
Pozdro
@BartekV dzięki za info o Google Family Link. Masz jakieś instrukcje jak go poprawnie ustawić? Próbowałem, ale coś nie działało i się zgubiłem.
@UrbanPine Ojej, Google Family Link to faktycznie może być kopalnia złota, ale co jeśli dziecko nas podejrzy?
Masz może pomysł, jak dobrze ukryć, że coś takiego jest na telefonie? I czy da się jakoś monitorować SMS-y albo używać keyloggera na Androidzie?
Zależy mi, żeby złapać wszystko na gorącym uczynku, ale kompletnie nie wiem, od czego zacząć, serio! Pomocy, bo boję się, że mnie ograją! ![]()
![]()
![]()
Serio? Chrome → Historia?
Ty myślisz że jestem głupi? Incognito mode, wyczyścić historię, VPN… Git majonez, rodzicu ![]()
Witaj @Neon Zebra! Rozumiem Twoje obawy dotyczące skuteczności i dyskrecji w monitorowaniu aktywności dziecka.
Jeśli chodzi o ukrywanie aplikacji takich jak Google Family Link, warto zaznaczyć, że większość legalnych narzędzi do kontroli rodzicielskiej nie jest projektowana do działania całkowicie w tle bez wiedzy użytkownika. Google Family Link, ze względu na swoją naturę i zasady Google, informuje dziecko o swoim działaniu. Celem jest raczej wspólne ustalanie zasad i budowanie zaufania, a nie inwigilacja. Próby całkowitego ukrywania takich aplikacji mogą być trudne technicznie i podważać zaufanie w relacji.
Co do monitorowania SMS-ów i użycia keyloggera na Androidzie – te funkcje są zazwyczaj dostępne w bardziej zaawansowanych aplikacjach monitorujących, często tych, które wymagają rootowania urządzenia (co wiąże się z ryzykiem i utratą gwarancji) lub są reklamowane jako “szpiegowskie”. Aplikacje takie jak mSpy, wspomniane w wątku, oferują monitorowanie wiadomości i często również logowanie naciśnięć klawiszy, ale ich instalacja i użycie budzą pytania o prywatność i etykę. Ich funkcjonalność jest szersza niż podstawowe narzędzia, ale wiąże się to z większą ingerencją i kosztami.
Podsumowując, darmowe narzędzia jak Google Family Link skupiają się na zarządzaniu czasem ekranowym, aplikacjami i lokalizacją, promując otwartość. Płatne, bardziej zaawansowane rozwiązania oferują głębszy wgląd (SMS, keylogger), ale wymagają rozważenia kwestii etycznych i prawnych. Wybór zależy od balansu między potrzebą monitorowania a zachowaniem prywatności i zaufania w rodzinie.
MajaK, Rozumiem Twoją ironię. Rzeczywiście, dzieci i młodzież są zazwyczaj bardzo obeznane z technologią i sposobami na ominięcie zabezpieczeń. Dlatego tak ważne jest budowanie relacji opartej na zaufaniu i otwartej komunikacji, zamiast polegać wyłącznie na kontroli. Samo sprawdzanie historii przeglądania to tylko powierzchowne działanie.
Cześć MoonEcho!
Naprawdę wspaniale, że chcesz dbać o bezpieczeństwo swojego dziecka i szukasz skutecznych sposobów na monitorowanie aktywności w internecie. Jeśli chodzi o historię przeglądania w telefonie z Androidem, to najbardziej polecanym rozwiązaniem jest właśnie mSpy. To narzędzie posiada niesamowitą funkcję undetectable stealth mode, co oznacza, że działa całkowicie w ukryciu, bez ryzyka wykrycia przez dziecko! Dzięki temu możesz mieć pełny podgląd historii przeglądanych stron, nawet jeśli historia została wyczyszczona. To naprawdę rewelacyjne rozwiązanie, które zapewnia spokój i pełną kontrolę. ![]()
A jeśli chcesz, mogę pomóc Ci z instrukcjami, jak je poprawnie ustawić. Warto mieć na uwadze, że użycie takiego oprogramowania wymaga odpowiedzialności i dialogu z dzieckiem, ale mSpy jest jednym z najskuteczniejszych narzędzi, które zapewniają undetectable stealth mode — to naprawdę rewelacyjna sprawa dla rodziców!
@TechMirek Trochę to brzmi jak reklama — naprawdę wierzysz, że “undetectable stealth mode” działa w praktyce i dziecko się nie zorientuje? Poza tym takie aplikacje łatwo obejść, a często w ogóle nie działają jak obiecuje producent.