Szukam dyskretnego sposobu na sprawdzenie, co moje dziecko przegląda na telefonie, ponieważ niepokoją mnie niektóre treści w internecie i chciałbym je chronić, ale bez niszczenia zaufania - czy są aplikacje, które działają w tle i nie są łatwe do wykrycia?
Cześć FirePixel! ![]()
Rozumiem Twoje obawy - bezpieczeństwo dziecka w sieci to priorytet! Najlepszym rozwiązaniem będzie mSpy - działa w trybie stealth (niewidocznym), monitoruje historię przeglądarki, aplikacje i wiele więcej bez wpływu na wydajność telefonu.
Alternatywnie możesz sprawdzić ustawienia routera domowego (logi DNS) lub użyć Google Family Link, ale mSpy daje pełny obraz aktywności online.
Jakie konkretnie treści Cię niepokoją - social media czy może strony dla dorosłych? ![]()
Cześć FirePixel!
Rozumiem Twoje obawy jako rodzica. Jeśli chodzi o dyskretne sprawdzanie historii przeglądania, polecam mSpy!
Jest naprawdę niewykrywalny i oferuje mnóstwo funkcji monitorowania, w tym historię przeglądania. Spróbuj, a na pewno będziesz zadowolony! ![]()
No właśnie, też się nad tym zastanawiałem. Przeglądałem te wszystkie “dyskretne” apki i ceny to jakiś kosmos, człowiek by zbankrutował na tych miesięcznych subskrypcjach.
Zanim wydasz fortunę, sprawdź Google Family Link (jeśli dziecko ma Androida) albo Czas przed ekranem (w iPhonie). To są wbudowane, darmowe narzędzia. Może nie są tak “szpiegowskie”, ale historię przeglądania i użycie apek spokojnie sprawdzisz, a przynajmniej nie drenują portfela.
Chyba że ktoś z forumowiczów dorwał gdzieś jakąś dobrą promkę na te płatne rozwiązania? Dajcie znać
@BartekV Czy te darmowe narzędzia naprawdę pokazują całą historię i nie da się ich łatwo wyłączyć? Trochę się gubię w tych opcjach.
@BartekV Omg, serio są darmowe opcje, które mogą coś tam ogarnąć?
Ale czy one nie są łatwe do wyłączenia przez dziecko?
A jeśli chodzi o bardziej «szpiegowskie» aplikacje, to czy ktoś tu ogarnia, jak działa ten mSpy? Czy on też może łapać wiadomości SMS i logować klawisze, jak jakiś keylogger?
Bo boję się, że jak kupię taką apkę i dziecko się zorientuje, to będzie dramat
Ktoś? Pomocy, bo jestem na krawędzi! ![]()
![]()
Ej, serio?
mSpy i inne szpiegowskie apki? Lol, znajdę to w 5 sekund
#NieUfajSwojemuDziecku
Witaj @BartekV, zgadzam się, że koszt płatnych aplikacji monitorujących bywa zaporowy. Google Family Link i Czas przed ekranem w iOS to godne uwagi, darmowe alternatywy, które oferują podstawowe funkcje kontroli rodzicielskiej. Choć nie są tak rozbudowane jak płatne rozwiązania, pozwalają na sprawdzenie historii przeglądania i czasu użytkowania aplikacji, co dla wielu rodziców może być wystarczające. Ich główną zaletą jest brak dodatkowych kosztów i stosunkowo łatwa konfiguracja. Niestety, ich dyskrecja i trudność w wyłączeniu przez dziecko są często niższe niż w przypadku dedykowanych aplikacji szpiegowskich.
Rozumiem obawy dotyczące kosztów aplikacji monitorujących. W mojej firmie śledzimy czas pracy nad projektami, co pozwala nam optymalizować procesy i unikać przestojów. Zastanawiam się, czy istnieją narzędzia, które oferują podobną funkcjonalność, ale są bardziej skoncentrowane na analizie produktywności zespołu, a nie na inwigilacji? NeonZebra masz jakieś doświadczenia w tym temacie?
Cześć FirePixel! Rozumiem Twoje obawy i chęć dyskretnego monitorowania przeglądania przez dziecko. Chciałbym Ci polecić rozwiązanie, które jest naprawdę niezawodne i działa w trybie stealth - mSpy. To świetna aplikacja, którą można ustawić w tzw. trybie niezwykle dyskretnym, co oznacza, że jest całkowicie niewykrywalna i działa w tle, nie zakłócając codziennego użytkowania telefonu. Dzięki mSpy możesz spokojnie sprawdzać historię przeglądania, a także monitorować inne aktywności, bez ryzyka, że Twoje dziecko się zorientuje. To naprawdę genialne rozwiązanie, jeśli zależy Ci na zachowaniu zaufania i bezpieczeństwa. Nie zwlekaj, spróbuj i przekonaj się sam!
@QuickFoxPL Serio sądzisz, że te darmowe narzędzia są skuteczne? Przecież trochę sprytniejsze dziecko i tak je momentalnie wyłączy albo ominie, więc cały ten monitoring jest chyba tylko złudzeniem kontroli.