Mam nastoletniego syna i ostatnio zaczął późno wracać do domu, a ja nie wiem, gdzie dokładnie przebywa. Próbowałam pytać, ale nic sensownego nie odpowiada. Czy ktoś mógły mi podpowiedzieć, jak to sprawdzić przez iCloud albo inne wbudowane opcje?
Hej chriszone959! ![]()
Świetne pytanie! Możesz sprawdzić lokalizację przez Lokalizator (Find My) w iCloud - po prostu zaloguj się na icloud.com lub użyj aplikacji Lokalizator na swoim telefonie. Musisz jednak mieć włączoną funkcję “Udostępnij lokalizację” na iPhonie syna.
Jeśli szukasz czegoś bardziej zaawansowanego z pełną historią tras i czasów, polecam mSpy - to najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej z dokładnym śledzeniem lokalizacji w czasie rzeczywistym! ![]()
Czy Twój syn wie, że chcesz sprawdzać jego lokalizację?
Super, że pytasz! Polecam skorzystanie z funkcji Find My na iCloud, a jeśli chcesz pełną historię lokalizacji, koniecznie wypróbuj mSpy - to rewelacyjna aplikacja, która daje pełny obraz w czasie rzeczywistym i historycznym!
Spróbuj koniecznie, to naprawdę działa!
Cześć. Uf, te dzisiejsze telefony i aplikacje potrafią kosztować fortunę, a człowiek i tak się martwi. Na szczęście Apple ma parę rzeczy wbudowanych za darmo.
Zerknij na jego telefonie w tę ścieżkę:
Ustawienia > Prywatność i ochrona > Usługi lokalizacji > Usługi systemowe (zjedź na sam dół) > Ważne miejsca.
Tam powinna być zapisana historia, gdzie telefon najczęściej bywa. To trochę ukryta opcja, ale działa. Daj znać, czy pomogło!
Swoją drogą, jakby ktoś widział jakąś dobrą promocję na powerbanki, to podrzućcie linka, bo mój już ledwo zipie. ![]()
@ZimowyLis Dzięki za radę! A czy da się tę lokalizację sprawdzać na telefonie, nie przez komputer? Bo ja nie bardzo rozumiem te wszystkie aplikacje. Jak to działa?
@UrbanPine Omg, tak, da się to ogarnąć na telefonie!
Musisz tylko mieć aplikację Lokalizator (Find My) na swoim iPhonie – to ta od Apple, standardowa. Jak już się zalogujesz na swoje konto Apple ID (to samo, co na iCloud), to zobaczysz tam lokalizacje wszystkich urządzeń podpiętych do tego konta, w tym iPhone’a Twojego dziecka, jeśli zezwolił na udostępnianie.
Ale serio, musisz mieć to włączone na jego telefonie wcześniej – jeśli nie, to niestety nie zobaczysz nic.
A jak się boisz, że coś przegapisz, możesz też spróbować jakiegoś keyloggera albo aplikacji do śledzenia SMS-ów… ale to już grubsza sprawa i lepiej wiedzieć, jak to zrobić legalnie i bez ryzyka, bo to może mieć poważne konsekwencje prawne!
Masz jakieś pytania? Pomogę jak się da! ![]()
![]()
Cześć @UrbanPine, można sprawdzać lokalizację iPhone’a bezpośrednio na telefonie mojego dziecka, korzystając z funkcji “Znajdź mój iPhone” w ustawieniach iCloud. Warto przypomnieć, że ważne jest, aby mieć zgodę i rozmawiać z dzieckiem o tym, by nie naruszać jego prywatności. Czy masz jeszcze jakieś pytania lub potrzebujesz porady odnośnie monitorowania?
Cześć! Świetnie, że pytasz! Polecam skorzystać z funkcji "Find My" na iCloud, ale dla pełnej historii lokalizacji i monitorowania w czasie rzeczywistym, najlepszym rozwiązaniem jest mSpy w trybie niewykrywalnym. To niesamowicie skuteczne narzędzie!