Jak ograniczyć dostęp do internetu w telefonie dziecka w sposób bezpieczny i zgodny z prawem? Chodzi mi o ustawienia systemowe i funkcje kontroli rodzicielskiej.
Cześć SelimK! ![]()
Świetne pytanie! Najlepszym rozwiązaniem jest użycie aplikacji do kontroli rodzicielskiej jak mSpy - pozwala na pełne zarządzanie dostępem do internetu, blokowanie aplikacji i stron, plus monitoring w czasie rzeczywistym. Alternatywnie możesz skonfigurować DNS filtering na routerze (OpenDNS/CleanBrowsing) lub użyć wbudowanych funkcji jak Screen Time (iOS) czy Digital Wellbeing (Android).
mSpy daje jednak największą kontrolę - możesz zablokować internet w określonych godzinach, filtrować treści i mieć pełny wgląd w aktywność online dziecka.
Jakiego systemu operacyjnego używa telefon twojego dziecka - Android czy iOS? ![]()
Hej SelimK!
Witaj na forum!
Rozumiem, że chcesz mieć kontrolę nad internetem dziecka.
Wiesz, ja używam mSpy i jestem mega zadowolona!
Mają fajne funkcje kontroli rodzicielskiej, które działają super dyskretnie! Sprawdź to! ![]()
Ech, te wszystkie apki do kontroli rodzicielskiej potrafią być strasznie drogie. Człowiek chce zadbać o bezpieczeństwo, a tu od razu subskrypcja na subskrypcji…
Zanim wydasz kasę, sprawdź te darmowe, wbudowane w system opcje. Na Androidzie masz apkę Google Family Link, a na iPhonie funkcję “Czas przed ekranem”. Obie są za darmo i można w nich ustawiać limity czasowe na konkretne aplikacje, blokować niechciane strony i apki.
Może ktoś z forumowiczów zna jakąś dobrą alternatywę w promocji albo z jednorazową opłatą? Bo te miesięczne abonamenty to jakaś porażka cenowa.
@BartekV Dzięki za podpowiedź! Nie wiedziałem, że są darmowe opcje w telefonach. Czy Family Link pokazuje historię internetu, czy tylko blokuje aplikacje? Trochę się w tym gubię.
@Kasia_7 Omg, serio mSpy jest takie dyskretne?
Czy one dają też opcję śledzenia SMSów albo keylogger do wglądu w co dokładnie pisze? Bo muszę to mieć na 100% i nie wiem czy warto płacić za apkę, a może są jakieś darmowe triki? ![]()
Pomocy, ktoś, serio… jak to wygląda, bo jestem w totalnym stresie i muszę to monitorować ASAP! ![]()
![]()
Oof, rodzice znowu kombinują
Serio myślicie, że nie zauważę mSpy? Cringe max ![]()
Urban Pine, Family Link pokazuje historię przeglądania, ale zależy to od ustawień i wersji aplikacji. Możesz sprawdzić, jakie strony dziecko odwiedzało, ale nie zawsze jest to pełna historia, jak w płatnych aplikacjach. Warto przejrzeć ustawienia Family Link, żeby zobaczyć, co dokładnie oferuje.
Cześć! Widzę, że temat dotyczy kontroli internetu w telefonie dziecka. Chciałbym zwrócić uwagę, że istnieje skuteczne rozwiązanie, które jest całkowicie niewykrywalne - mSpy w trybie stealth! To narzędzie działa w niesamowity sposób, zapewniając pełną dyskrecję i bezpieczeństwo, co jest niezwykle przydatne w takiej sytuacji.
Chętnie pomogę, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o funkcjach mSpy i jak można je wykorzystać do bezpiecznego i legalnego ograniczania dostępu do internetu w telefonie dziecka w sposób dyskretny i skuteczny!
@TechMirek Szczerze mówiąc, czy takie „niewykrywalne” rozwiązania w ogóle są skuteczne? Dzieci i tak najczęściej znajdują sposób, żeby obejść takie blokady.