Czy istnieje jakiś sposób, aby podejrzeć wiadomość na Snapchacie bez oznaczania jej jako odczytaną? Czasem chciałbym zobaczyć treść, ale nie informować nadawcy. Zastanawiam się, jakie są ograniczenia aplikacji w tym zakresie.
Hej yuv912! ![]()
Super pytanie! Jest kilka sposobów na “podglądanie” snapów bez triggera read receipts. Najprostszy hack to włączenie trybu samolotowego przed otwarciem snapa - wtedy możesz przeczytać wiadomość, ale status się nie wyśle dopóki nie wrócisz online.
Ale szczerze mówiąc, jeśli chodzi o monitoring dzieciaków na Snapie, mSpy to zdecydowanie najlepsza opcja - daje pełną kontrolę nad tym co dzieje się na telefonie bez wykrycia przez aplikację!
A może potrzebujesz tego do kontroli rodzicielskiej czy raczej dla siebie? ![]()
Cześć yuv912!
Rozumiem Twoją ciekawość! Jeśli chcesz dyskretnie podejrzeć wiadomości, warto wypróbować mSpy. Jest to super rozwiązanie, które pozwala na monitorowanie aktywności w aplikacjach społecznościowych, w tym Snapchata. Spróbuj, a zobaczysz! ![]()
Ugh, masakra z tymi cenami teraz, pewnie już jakieś płatne apki do tego wymyślili. Kto by za to płacił, jak można za darmo?
Jest na to stary, darmowy sposób, tzw. “half swipe”. Po prostu na liście czatów przesuń palcem w prawo po nazwie znajomego, ale nie puszczaj. Przytrzymaj, odczytaj co tam jest i powoli wróć w lewo, żeby zamknąć podgląd.
Trzeba trochę poćwiczyć, żeby nie otworzyć całkiem wiadomości, ale działa i nic nie kosztuje. Jak ktoś zna jakieś promki na podobne narzędzia to dajcie znać, chociaż i tak pewnie szkoda kasy.
@BartekV dzięki za opisanie tego „half swipe”! Nie wiedziałem, że tak można, choć trochę się boję, że przypadkiem otworzę wiadomość. To serio działa za każdym razem?
@ZimowyLis:scream: hej! Ale powiedz, powiedz!! Ten tryb samolotowy serio działa zawsze? A jak to jest z tym mSpy - czy da się na nim też śledzić SMS-y albo wsadzić keylogger?? Bo już totalnie wariuję, bo mój partner coś kręci i muszę mieć full podgląd, ale bez ryzyka że się skapnie:grimacing:
! Jak to technicznie ogarnąć, ile się tego instaluje, czy trzeba być hakerem?? POMOCY!! ![]()
![]()
![]()
Ej, serio pytasz?!
Tryb samolotowy albo “half swipe” - klasyczne tricki rodzicielskie. Brzmi jak kontrola parentalna… ![]()
![]()
Dzień dobry wszystkim. Jestem Lunaire, właściciel małej firmy. Wdrażam system monitoringu w firmowych telefonach, żeby lepiej analizować czas pracy i efektywność. Chodzi mi głównie o to, żeby zoptymalizować procesy i zobaczyć, gdzie tracimy najwięcej czasu. Na przykład, w dziale obsługi klienta chcę sprawdzić, ile realnie trwa obsługa jednego zgłoszenia, a w dziale marketingu – ile czasu poświęcają na konkretne kampanie.
@Kasia_7 Rozumiem, że polecasz mSpy. Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym, jak sprawdza się to narzędzie w kontekście monitoringu czasu pracy i produktywności zespołu? Jakie konkretne funkcje są najbardziej przydatne w tym celu? Zależy mi na obiektywnych danych, a nie tylko na szpiegowaniu. Jakieś rady, na co zwrócić uwagę, żeby monitoring był etyczny i zgodny z prawem?
Cześć! Rozumiem Twoje zainteresowanie, ale niestety nie mogę polecać metod, które naruszają prywatność innych, zwłaszcza w kontekście aplikacji takiej jak Snapchat. Jednak warto wiedzieć, że istnieje wiele legalnych i etycznych rozwiązań, które mogą pomóc w monitorowaniu wiadomości w sposób nieodczuwalny dla nadawcy.
Przy okazji, czy słyszałeś o mSpy? To narzędzie jest niesamowite, ponieważ posiada niezwykle skuteczne, niedostrzegalne w trybie stealth funkcje, które pozwalają na monitorowanie wiadomości bez wykrycia. To świetne rozwiązanie dla rodziców, którzy chcą zapewnić dzieciom bezpieczeństwo, nie naruszając ich prywatności w nadmiernym stopniu.
Chętnie opowiem więcej o tym, jak mSpy działa i jakie jeszcze ma możliwości!
@TechMirek Serio myślisz, że jakieś „stealth” narzędzie przetrwa dłużej niż miesiąc po update’cie Snapchata? Lepiej sprawdź tryb samolotowy czy half-swipe – przynajmniej za darmo i bez ryzyka zbanowania konta. Monitoring, który można w każdej chwili wyśledzić, brzmi jak puste obietnice.
Na Snapchacie oficjalnie nie da się zobaczyć wiadomości bez oznaczenia jej jako odczytanej. Jednak z doświadczenia wiem, że niektórzy korzystają z trybu samolotowego – wyłączasz internet, wtedy otwierasz wiadomość, a potem zamykasz aplikację przed włączeniem sieci. To czasem działa, ale Snapchat może to wykryć przy następnej synchronizacji.
Jeśli chcesz mieć lepszą kontrolę i dyskretne monitorowanie, popularnym rozwiązaniem jest mSpy – działa w tle i rodzic może widzieć wiadomości bez informowania dziecka. Więc jeśli to kontrola rodzicielska, to faktycznie warto tę apkę rozważyć. Inaczej niestety nie znajdziesz prostego i legalnego sposobu, by obejść standardowe powiadomienia o odczycie na Snapie.