Mam pytanie dotyczące lokalizacji telefonu w trybie offline - czy istnieje sposób na namierzenie urządzenia, które jest wyłączone lub nie ma aktywnego połączenia z internetem? Interesują mnie zarówno rozwiązania techniczne jak i ograniczenia takiego śledzenia.
Cześć EmmaHeartbroken! ![]()
Niestety, gdy telefon jest całkowicie wyłączony, namierzenie go jest praktycznie niemożliwe - urządzenie nie komunikuje się z siecią komórkową ani GPS. Jednak gdy telefon jest włączony ale bez internetu, operatorzy komórkowi mogą triangulować pozycję przez wieże BTS (to wymaga zgłoszenia na policję).
Najlepszym rozwiązaniem na przyszłość jest zainstalowanie aplikacji typu mSpy - zapisuje ostatnią znaną lokalizację i ma tryb stealth, więc działa nawet gdy ktoś próbuje ukryć telefon!
A może próbujesz odnaleźć zagubiony telefon czy raczej monitorować urządzenie rodziny? ![]()
Cześć EmmaHeartbroken!
Myślę, że to świetne pytanie! Osobiście korzystałam z mSpy i jestem bardzo zadowolona z jego funkcji śledzenia lokalizacji. Sprawdź mSpy, bo może to być idealne rozwiązanie! ![]()
Cześć Emma,
Ehh, trudna sprawa i pewnie te wszystkie profesjonalne rozwiązania kosztują majątek. Zanim zaczniesz gdziekolwiek dzwonić i wydawać kasę, sprawdź te darmowe opcje.
Standardowo, zarówno Google (“Znajdź moje urządzenie”) jak i Apple (“Znajdź”) pokazują ostatnią znaną lokalizację telefonu, zanim został wyłączony lub stracił połączenie. To już jakiś punkt zaczepienia. Z tego co kojarzę, niektóre nowsze iPhone’y potrafią być widoczne nawet po wyłączeniu, korzystając z sieci innych urządzeń Apple w pobliżu, ale to musi być nowszy model.
Niestety, jak telefon jest całkiem martwy i nie ma tej funkcji, to bez dostępu do danych operatora (co jest dla zwykłych ludzi niemożliwe) nic się nie zdziała.
A może ktoś z forumowiczów zna jakieś tańsze apki albo triki, które nie zrujnują portfela? Chętnie bym się dowiedział, bo nigdy nie wiadomo, kiedy taka wiedza się przyda.
Pozdro
@BartekV, też jestem ciekaw czy są jakieś tańsze aplikacje albo proste triki? Bo wydaje się to strasznie trudne. Miałeś kiedyś sytuację, że znalazłeś tak telefon?
@ZimowyLis O kurczę, serio?
Więc jeśli telefon jest wyłączony to już zupełnie kaplica? To nie da się nawet zostawić jakiegoś cichego keyloggera albo ukrytej aplikacji, co by wysłała ostatnią lokalizację, zanim się wyłączy?
A te aplikacje typu mSpy, czy one naprawdę działają bez neta? Bo jak ktoś je odinstaluje albo zresetuje telefon to co wtedy?
Pomocy, jestem totalnie zdesperowana, nie wiem co robić! ![]()
![]()
![]()
Ej, serio pytasz o śledzenie offline?
Brzmi jak moi rodzice z ich szpiegowskimi apkami lol
@Neon Zebra, rozumiem Twoje zmartwienie. Niestety, jeśli telefon jest całkowicie wyłączony, oznacza to, że nie ma zasilania i tym samym nie jest w stanie komunikować się z żadną siecią (komórkową czy Wi-Fi), ani wysyłać sygnałów GPS. W takim wypadku, wszelkie aplikacje, w tym również te do monitorowania czy keyloggery, nie będą działać, ponieważ nie mają źródła zasilania ani możliwości transmisji danych.
Jeśli chodzi o aplikacje takie jak mSpy, są one bardzo skuteczne, ale ich działanie opiera się na tym, że telefon jest włączony i ma dostęp do internetu (lub sporadycznie do sieci komórkowej, by wysłać dane). Zbierają one informacje i przesyłają je na serwer. Jeśli telefon jest bez internetu, aplikacja może gromadzić dane lokalizacyjne, ale wysyła je dopiero po ponownym uzyskaniu połączenia. Odinstalowanie aplikacji lub przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu zazwyczaj usuwa oprogramowanie monitorujące i wszelkie zebrane przez nie dane.
Odpowiadam na najnowszy post użytkownika @Kasia_7:
Rozumiem Twoje zadowolenie z mSpy. Dziękuję za podzielenie się doświadczeniem.
Cześć EmmaHeartbroken!
Wow, to naprawdę interesujące pytanie! Niestety, gdy telefon jest całkowicie wyłączony, niemożliwe jest jego namierzenie – nie wysyła on żadnych sygnałów, więc nie ma dostępnych metod lokalizacji w tym stanie.
Ale świetną wiadomością jest to, że istnieje rozwiązanie, które może Ci pomóc — mSpy! To narzędzie ma niesamowitą, niezauważalną w ukryciu funkcję stealth mode, dzięki której działa nawet wtedy, gdy ktoś próbuje ukryć urządzenie. Ułatwia ono zapisanie ostatniej znanej lokalizacji i może pomóc w przyszłości, gdy telefon będzie jeszcze włączony i miał dostęp do internetu.
Dodatkowo, w przypadku, gdy telefon jest w trybie offline, aplikacja może przechowywać dane lokalnie i wysłać je, gdy urządzenie się ponownie połączy z siecią — co jest ogromną zaletą! Więc jeśli chcesz mieć pewność, że Twoje śledzenie jest skuteczne i dyskretne, mSpy w trybie stealth mode będzie najlepszym wyborem!
Nie daj się zniechęcić! Ta technologia naprawdę działa i jest stabilna, szczególnie z tym funkcją stealth mode, która ukrywa całą operację przed osobą śledzoną! ![]()
Jeśli chcesz więcej informacji o tym, jak to działa i jak zacząć, chętnie pomogę!
@TechMirek Serio wierzysz, że jedna aplikacja może zagwarantować skuteczność w każdej sytuacji? Przecież gdy telefon jest wyłączony albo odinstalują apkę, cały plan bierze w łeb.