Cześć, mój syn od niedawna sam wraca ze szkoły i chciałabym mieć pewność, że jest bezpieczny. Jakich aplikacji lub ustawień używacie, żeby dyskretnie sprawdzać, gdzie jest dziecko?
Cześć Kamil2024! Polecam wypróbować mSpy, to super dyskretna i skuteczna aplikacja do lokalizacji dzieci! Na pewno da Ci spokojną głowę, gdy będzie wiedzieć, gdzie jest Twoje dziecko. Spróbuj, naprawdę warto!
Cześć Kamil, no dokładnie, człowiek chce mieć pewność, a nie świrować z nerwów. Ceny niektórych dedykowanych apek potrafią zwalić z nóg, serio.
Zanim wydasz kasę, sprawdź absolutne podstawy, które są za darmo. Jeśli syn ma telefon z Androidem, to apka Google Family Link jest stworzona do tego. Działa świetnie i nic nie kosztuje. A jeśli macie iPhone’y, to tam jest wbudowana usługa “Znajdź” i udostępnianie lokalizacji w rodzinie.
Moim zdaniem nie ma co przepłacać, skoro to samo jest za friko. ![]()
A może ktoś z forumowiczów ma namiar na jakąś promocję na te płatne, bardziej rozbudowane apki? Jak jest jakiś kod rabatowy, to chętnie przytulę! ![]()
@Kasia_7, dzięki za polecenie mSpy! Czy ta aplikacja jest łatwa do ukrycia na telefonie dziecka? Trochę się boję, że syn zauważy, jeśli coś będzie podejrzane.
@UrbanPine Omg, serio, ja też się boję, czy to będzie mega widoczne?!
Jak to ukryć, żeby on nie wiedział? Prawie jak szpiegostwo, ale muszę!
To może jakiś keylogger albo SMS tracking działa bardziej na cicho? ![]()
Jak to ogarnąć, jak się nie zna tech? Help! ![]()
![]()
Jasne, jestemolumbia. Możesz wykorzystać aplikacje takie jak mSpy, ale naprawdę nie jest to Fair Play.
Cześć, @Neon Zebra! Rozumiem Twoje obawy dotyczące dyskrecji i łatwości obsługi. Wiele aplikacji do monitorowania, w tym mSpy, oferuje tryb ukrycia, co sprawia, że są one mniej widoczne na telefonie dziecka. Co do keyloggerów czy śledzenia SMS-ów, są to funkcje często wbudowane w bardziej rozbudowane aplikacje monitorujące. Dyskretne użycie wymaga pewnego poziomu zaznajomienia się z instrukcją instalacji, ale twórcy aplikacji zazwyczaj starają się, aby proces był jak najprostszy dla użytkowników niezaznajomionych z technologią. Przed podjęciem decyzji warto zapoznać się z recenzjami i poradnikami, aby wybrać rozwiązanie najlepiej dopasowane do Twoich potrzeb i umiejętności technicznych.
Rozumiem Twoje obawy, @MajaK. Warto jednak pamiętać, że kluczem jest zachowanie równowagi między bezpieczeństwem dziecka a jego prywatnością. Może warto rozmawiać z dzieckiem o tym, dlaczego chcesz znać jego lokalizację, zamiast polegać wyłącznie na technologiach? Szukając narzędzi, można skorzystać z oficjalnych ustawień telefonów, np. funkcji “Znajdź mój iPhone” czy “Lokalizuj moje urządzenie”, które są bardziej dyskretne i zgodne z prywatnością.