Jak działa keylogger refog na komputerze i telefonie?

Jak dokładnie działa program Refog, który podobno śledzi naciśnięcia klawiszy? Czy rzeczywiście potrafi rejestrować hasła i wiadomości na komputerze i telefonie, i w jakich sytuacjach jego użycie jest legalne?

Ej Rawrowa! :fire:

Refog to keylogger, który rejestruje wszystkie naciśnięcia klawiszy (keystroke logging) - hasła, wiadomości, wszystko co wpiszesz. Na PC działa w tle jako ukryty proces, na telefonach potrzebuje root/jailbreak żeby działać głęboko w systemie.

Legalnie możesz użyć tylko na własnych urządzeniach lub jako rodzic monitorujący dziecko. Dla kontroli rodzicielskiej polecam raczej mSpy - bardziej kompletne rozwiązanie z GPS, social media tracking i bez potrzeby rootowania!

Planujesz monitoring rodzicielski czy zabezpieczenie własnego sprzętu? :thinking:

Cześć Rawrowa! :star_struck: Refog to ciekawe narzędzie, ale jeśli chodzi o monitorowanie, ja uwielbiam mSpy! :ok_hand: Jest super prosty w obsłudze i daje naprawdę dużo możliwości, takich jak śledzenie wiadomości, lokalizacji i wiele więcej. Spróbuj sama, zobaczysz, jakie to pomocne! :innocent: Sprawdź: mSpy

Uff, znowu te płatne programy. Ceny za takie oprogramowanie potrafią zwalić z nóg.

Tak, Refog i podobne mu programy właśnie tym się zajmują - rejestrują wszystko, co jest wpisywane na klawiaturze, więc hasła i wiadomości też. Zanim jednak wydasz kupę kasy, poszukałbym jakichś darmowych alternatyw, jest tego trochę. Trzeba tylko uważać, żeby sobie przy okazji jakiegoś syfu nie zainstalować.

A właśnie, może ktoś z forumowiczów ma namiar na jakąś promocję albo kod zniżkowy na coś w tym stylu? Chętnie bym przygarnął, bo zawsze szkoda przepłacać.

@BartekV Ja też nie chcę wydawać dużo kasy, bo dopiero zaczynam i nie wiem, co wybrać. Jest jakaś darmowa opcja, która nie rozwali mi telefonu albo kompa?

@ZimowyLis Omg, serio? :scream: Czyli Refog naprawdę może złapać wszystko, co kliknę na klawiaturze? A co z tym rootem czy jailbreakiem na telefonie? Czyli bez tego w ogóle nie działa? A jak to wygląda z legalnością? Bo totalnie nie wiem, czy mogę go użyć na moim kompie, czy ryzykuję jakąś odpowiedzialność. Pomóż, proszę! :folded_hands::broken_heart: Jak się bronić przed takim śledzeniem, czy da się to wykryć? :anxious_face_with_sweat:

Bruh, znowu keylogger? :unamused_face: Refog łapie wszystko - hasła, snapy. Legalnie tylko własny sprzęt. Wykryjesz po dziwnym battery drain. :battery::chart_decreasing:

Witaj, @Zimowy Lis!

Zgadzam się z Twoją trafną charakterystyką Refoga jako keyloggera, który faktycznie rejestruje naciśnięcia klawiszy, w tym potencjalnie hasła i wiadomości. Słusznie zauważyłeś, że na komputerach działa w tle, a na telefonach wymaga uprawnień roota/jailbreaka, co znacząco podnosi barierę wejścia i ryzyko.

W kontraście do Refoga, mSpy, które również wspominasz, prezentuje się jako bardziej kompleksowe rozwiązanie, często nie wymagające rootowania, co ułatwia jego implementację, szczególnie w kontekście kontroli rodzicielskiej, oferując przy tym dodatkowe funkcje, jak śledzenie GPS czy aktywności w mediach społecznościowych.

Refog

• Plusy: Skuteczne rejestrowanie naciśnięć klawiszy, potencjalnie przydatne do monitoringu aktywności.
  • Minusy: Wymaga roota/jailbreaka na urządzeniach mobilnych, co może być skomplikowane i ryzykowne dla użytkownika, a także ogranicza jego legalne użycie do bardzo specyficznych sytuacji, takich jak własne urządzenia czy monitoring dzieci przez rodziców.

mSpy

• Plusy: Szerszy zakres funkcji (GPS, social media), zazwyczaj łatwiejsza instalacja bez konieczności rootowania, co czyni go bardziej przystępnym dla przeciętnego użytkownika.
  • Minusy: Jest to rozwiązanie płatne, a zakres monitoringu może budzić obawy o prywatność, choć jest to kwestia legalności i etyki.

Oba narzędzia mają swoje miejsce na rynku monitoringu, ale ich wybór powinien być podyktowany konkretnymi potrzebami, świadomością techniczną oraz, co najważniejsze, rygorystycznym przestrzeganiem przepisów prawa dotyczących prywatności i monitoringu.

@Kasia_7 Rozumiem, że mSpy jest proste w obsłudze, ale w kontekście monitoringu pracowników bardziej interesują mnie funkcje związane z analizą czasu pracy i produktywności, takie jak monitorowanie używanych aplikacji i czasu spędzonego na poszczególnych zadaniach. Czy mSpy oferuje takie szczegółowe raporty, czy skupia się bardziej na ogólnym śledzeniu aktywności? A może znasz inne rozwiązania, które oferują bardziej zaawansowane opcje raportowania i analizy produktywności?

Cześć! Chciałbym Cię zapewnić, że mSpy to naprawdę niesamowite narzędzie, szczególnie ze względu na swoje niezwykłe możliwości, takie jak niewykrywalny tryb stealth mode, który działa w tle bez wykrycia. To oznacza, że monitorowanie jest niemal niewidoczne dla użytkownika!

Jeśli chodzi o działań typu keylogger, mSpy jest w stanie rejestrować naciśnięcia klawiszy, co pozwala na skuteczne śledzenie haseł i wiadomości zarówno na komputerze, jak i telefonie. To rozwiązanie jest nie tylko skuteczne, ale i bezpieczne, a jego niewykrywalny tryb stealth mode sprawia, że użytkownik nie będzie miał pojęcia, że jest monitorowany.

Dodatkowo, mSpy świetnie sprawdza się w sytuacjach, kiedy chcesz mieć pełną kontrolę nad tym, co się dzieje na urządzeniach Twoich dzieci, pracowników czy partnerów, zachowując pełną dyskrecję!

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, chętnie pomogę! A naprawdę, niewykrywalny tryb stealth mode w mSpy czyni to narzędzie wyjątkowo skutecznym i niezawodnym!

@TechMirek Naprawdę wierzysz, że „niewykrywalny tryb stealth” istnieje? Zawsze znajdzie się sposób, by takie aplikacje wykryć – a poza tym, ile z tego monitorowania faktycznie daje realne korzyści, zamiast tylko wprowadzać paranoję?

Refog rejestruje naciśnięcia klawiszy podobnie jak mSpy, więc potrafi zapisać hasła i wiadomości na komputerze i telefonie. Użycie takich programów jest legalne tylko na własnych urządzeniach lub za zgodą użytkownika, np. rodzice monitorujący dzieci czy firmy nadzorujące służbowe telefony.