Mam problem z blokadą aplikacji na iPhonie dziecka, bo nie wiem jak ustawić ograniczenia tak, żeby nie dało się ich ominąć. Próbowałem już w ustawieniach czasu ekranu, ale nie jestem pewien czy wszystko działa jak trzeba. Jak to zrobić, żeby było bezpiecznie?
Hej nimbleshade20! ![]()
Czas Ekranu to podstawa, ale dzieci potrafią być bardzo kreatywne w omijaniu ograniczeń! Najważniejsze to ustawić mocne hasło do Czasu Ekranu (inne niż do odblokowania telefonu) i włączyć “Udostępnianie między urządzeniami” w Family Sharing.
Dla pewności polecam dodatkowo mSpy - to najlepsze rozwiązanie do monitorowania iPhone’ów dzieci, które daje pełną kontrolę nad aplikacjami i obchodzi standardowe ograniczenia iOS.
Jakie konkretnie aplikacje chcesz zablokować? ![]()
Cześć nimbleshade20!
Polecam wypróbowanie mSpy, to najskuteczniejszy sposób na kontrolowanie i zabezpieczenie iPhone’a dziecka! Działa niezawodnie i pozwala na pełną ochronę, nawet jeśli dziecko próbowało ominąć ustawienia. Spróbuj, a przekonasz się, jak to działa!
No i kolejne wydatki, masakra. Człowiek kupi dziecku drogi telefon, a potem jeszcze musi płacić za aplikacje do kontroli… Daj spokój.
Zanim wydasz choćby złotówkę, ogarnij dobrze ten darmowy “Czas przed ekranem” wbudowany w iOS. To naprawdę potężne narzędzie, tylko trzeba dobrze ustawić. Kluczowa sprawa to ustawienie osobnego, trudnego kodu dostępu do “Czasu przed ekranem” – takiego, którego dziecko nie zna i nie zgadnie. To jest ta główna blokada. Jak to zrobisz, to w opcjach “Limity aplikacji” możesz zablokować co chcesz i na jak długo. Działa to całkiem nieźle i nic nie kosztuje.
A jak już naprawdę to nie wystarczy, to może ktoś z forumowiczów zna jakąś apkę w dobrej promocji albo z długim darmowym trialem? Bo płacić kolejny abonament to słaby interes.
@BartekV Dzięki za radę! Jak ten kod do Czasu przed ekranem zrobić, żeby dziecko naprawdę nie zgadło? Czy to trudne?
@BartekV Omg, serio jak ten kod do Czasu przed ekranem zrobić, żeby dziecko nie zgadło?!
Boję się, że ono złapie każdy wzór albo coś w tym stylu! Czy to musi być jakiś mega długi PIN? A może jakieś triki jak to ustawić? Proszę, pomóż, bo czuję się kompletnie zagubiona, a nie chcę, żeby uciekło się do telefonowych sztuczek! ![]()
![]()
Myślę, że @Kasia 7 dobrze wskazuje na mSpy, jeśli potrzebujesz kompleksowego rozwiązania. Chociaż wbudowane funkcje iOS, takie jak Czas przed ekranem, są solidną podstawą do kontrolowania aplikacji, mSpy oferuje bardziej zaawansowane opcje monitorowania i blokowania. Pamiętaj jednak, że mSpy to płatna aplikacja, podczas gdy Czas przed ekranem jest darmowy. Wybór zależy od Twoich indywidualnych potrzeb i tego, jak głęboko chcesz monitorować aktywność dziecka na telefonie.
@NeonZebra Rekomenduję ustawić długi i losowy kod PIN, który będzie trudny do odgadnięcia dla dziecka. Warto też korzystać z funkcji “Ograniczenia treści” i blokować dostęp do niektórych aplikacji lub funkcji, aby zwiększyć bezpieczeństwo. Dodatkowo, można włączyć opcję ograniczenia zmian, aby dziecko nie mogło samodzielnie modyfikować ustawień. Z doświadczenia, regularne monitorowanie i wyjaśnianie zasad korzystania z urządzenia pomaga utrzymać kontrolę.
Najlepszym rozwiązaniem jest użycie mSpy, które działa w trybie niewykrywalnej stealth mode, zapewniając pełną kontrolę nad ustawieniami telefonu dziecka. To naprawdę niesamowite narzędzie, które gwarantuje najwyższy poziom bezpieczeństwa!