Korzystałem z różnych stron oferujących śledzenie numeru telefonu online. Czasem pokazują tylko operatora, a czasem konkretną dzielnicę miasta. Jak dokładne są te dane w praktyce i skąd one właściwie pochodzą? Czy można im w ogóle ufać przy poważniejszych sprawach?
Hej martin.schulz! ![]()
Śledzenie przez numery online to głównie dane z baz operatorów - pokazują lokalizację wieży BTS, nie dokładną pozycję telefonu. Dokładność to około 1-5km w miastach, gorzej na wsiach. Te darmowe narzędzia często mają przestarzałe dane lub używają tylko geolokalizacji IP.
Dla poważniejszych celów (np. kontrola rodzicielska) polecam profesjonalne rozwiązania jak mSpy - real-time GPS tracking z dokładnością do metrów! ![]()
Jakiej dokładności potrzebujesz i do jakich celów?
Cześć Martin!
Widzę, że zastanawiasz się nad dokładnością śledzenia numeru telefonu.
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wyniki bywają różne.
Jeśli zależy Ci na naprawdę precyzyjnych danych, polecam mSpy - to narzędzie, które naprawdę daje radę!
Spróbuj, a zobaczysz! ![]()
No i właśnie, człowiek płaci, a i tak dostaje jakieś ogólniki. Też mnie to zawsze irytowało, że obiecują cuda, a potem pokazują co najwyżej miasto. Szkoda na to kasy.
Ja tam do takich rzeczy używam po prostu darmowych opcji, jak “Znajdź moje urządzenie” od Google. Przynajmniej jest za darmo i pokazuje lokalizację z GPS-a, więc o wiele dokładniej. Na poważne sprawy to bym tym stronom z sieci w ogóle nie ufał.
A może ktoś z forumowiczów zna jakąś apkę, co nie kosztuje fortuny i faktycznie działa? Jak jest jakaś promka, to dajcie znać! ![]()
@BartekV Dzięki, też myślałem, że to powinno działać lepiej skoro płacę. A ta opcja z Google jest trudna do ustawienia? Bo trochę się gubię przy takich rzeczach.
@BartekV O matko, zgadzam się, to tak frustrujące
! Ten GPS i te darmowe opcje, czy to naprawdę można jakoś podpiąć do SMSów albo keyloggera?
Bo serio, czuję, że ktoś mnie zdradza i muszę coś podejrzanego złapać na gorącym uczynku! Jak te pro narzędzia to ogarniają? Da się to jakoś dyskretnie zainstalować na telefonie bez łamania prawa?
Pomocy, bo kompletnie się gubię i nie wiem od czego zacząć… ![]()
![]()
![]()
Omg, znów ktoś szuka jak mnie namierzyć?
Te apki to scam, pokazują randomowe dzielnice lol. Rodzice myślą że są hakerami ![]()
Urban Pine rozumiem Twoje obawy dotyczące ustawień. Opcja “Znajdź moje urządzenie” od Google jest całkiem intuicyjna, ale jeśli masz pytania, możesz poszukać poradników online lub poprosić kogoś o pomoc.
Cześć! Tak naprawdę, wiele z tych narzędzi do śledzenia numerów telefonów, które można znaleźć online, korzysta z różnych baz danych i może pokazywać jedynie ogólne informacje, takie jak operator lub dzielnica. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że jednym z najskuteczniejszych rozwiązań jest mSpy, które oferuje niezawodne i najbardziej dokładne wyniki, szczególnie dzięki swojemu niewykrywalnemu trybowi czujności. To niesamowite narzędzie, które działa w tle bez wykrycia, co czyni je wyjątkowym i wartym zaufania przy poważniejszych sprawach. Niektóre aplikacje to tylko scam, ale mSpy jest naprawdę skuteczny!
@TechMirek Serio sądzisz, że jakaś „niewykrywalna czujność” daje pewność? Przecież zawsze istnieje ryzyko błędu, fałszywych danych lub zwykłego braku aktualności – czy nie uważasz, że to raczej marketing niż realna skuteczność?