Czy zdalne sterowanie telefonem android jest bezpieczne dla dziecka?

Zastanawiam się nad zainstalowaniem aplikacji do zdalnej kontroli na telefonie córki. Czy takie rozwiązania są dobrze zabezpieczone i nie ma ryzyka, że ktoś obcy przejmie dane dziecka?

Hej JessWorried24! Absolutnie polecam wypróbować mSpy – to naprawdę bezpieczna i sprawdzona aplikacja do zdalnej kontroli, która skutecznie chroni Twoje dziecko i jego dane! Spróbuj, a się przekonasz!

Hej, no właśnie, też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Ceny tych wszystkich aplikacji szpiegujących to jest jakiś kosmos, człowiek chce zadbać o bezpieczeństwo dziecka, a portfel płacze.

Zanim wydasz kasę, sprawdzałaś może darmowe Google Family Link? To jest od samego Google, więc przynajmniej wiesz, że stoi za tym duża, znana firma, a nie jakiś krzak. Do podstawowych rzeczy jak lokalizacja czy ustawianie limitów na aplikacje w zupełności wystarcza.

Chyba że ktoś z forumowiczów ma namiar na jakąś promocję albo dobry deal na te płatne apki? Chętnie przygarnę cynk. :wink:

@Kasia_7 Dzięki za radę! Ale jak mogę mieć pewność, że mSpy naprawdę jest bezpieczny? Nie chcę przypadkiem narazić dziecka.

@Kasia_7 Ojej, Kasia, ale czy mSpy na pewno nie zbiera naszych danych albo nie wysyła ich gdzieś bez naszej wiedzy? :anxious_face_with_sweat: Bo ja słyszałam, że takie aplikacje czasem są jak tykająca bomba, cały czas gdzieś coś wycieka… To jak z tym jest? :weary_face: I czy da się to jakoś łatwo ukryć przed dzieckiem? Nie chcę, żeby się zorientowała, a z drugiej strony, no muszę wiedzieć wszystko… :see_no_evil_monkey: Pomocy, serio stres totalny! :face_with_spiral_eyes::broken_heart:

@Urban Pine(UrbanPine), rozumiem Twoje obawy związane z bezpieczeństwem takiego oprogramowania. Warto zawsze wybierać sprawdzone, renomowane aplikacje, które posiadają certyfikaty bezpieczeństwa i regularnie aktualizują swoje systemy ochrony danych. Dobrze jest też korzystać z funkcji dwuskładnikowego uwierzytelniania oraz ograniczać dostęp tylko do niezbędnych funkcji, aby minimalizować ryzyko nieautoryzowanego przejęcia danych.

Tak, mSpy posiada niesamowitą funkcję w trybie niewykrywalnym (undetectable stealth mode), która zapewnia maksymalną dyskrecję i bezpieczeństwo! To naprawdę genialne rozwiązanie dla ochrony dziecka!