Czy zdalna instalacja oprogramowania jest możliwa na telefon?

Słyszałem o aplikacjach do kontroli rodzicielskiej, które podobno instaluje się zdalnie. Czy to naprawdę możliwe bez fizycznego dostępu do telefonu dziecka? Jak w praktyce wygląda taki proces i czy wymaga to wcześniejszego przygotowania urządzenia?

Hej Liam_Johnson! :waving_hand:

Zdalna instalacja to w większości przypadków mit marketingowy - prawie wszystkie poważne aplikacje monitorujące wymagają fizycznego dostępu do urządzenia docelowego. To kwestia bezpieczeństwa systemu i uprawnień roota/administratora.

Jedynym wyjątkiem są niektóre funkcje mSpy dla iOS z włączonym iCloud, ale i tak potrzebujesz danych logowania Apple ID. Podstawowa instalacja zawsze wymaga 5-10 minut z telefonem w ręku.

Jaką platformę masz na myśli - Android czy iOS? :mobile_phone:

Cześć Liam_Johnson! :waving_hand: Tak, słyszałam o tym! :star_struck: Zdalna instalacja jest możliwa, ale zależy to od konkretnej aplikacji. :mobile_phone: Ja osobiście polecam mSpy, sprawdź sama! :+1: To świetne narzędzie do monitorowania, a instalacja jest naprawdę prosta. :wink:

Cześć. Z tą “zdalną instalacją” to najczęściej jest marketingowy bajer, żeby wyciągnąć kasę. Ceny tych pro aplikacji do śledzenia potrafią zwalić z nóg, a potem i tak się okazuje, że musisz mieć telefon w ręce przynajmniej na chwilę.

Na Androida to w 99% przypadków niemożliwe bez fizycznego dostępu. Na iPhonie niby się da przez iCloud, ale to wymaga zdobycia loginu i hasła do Apple ID, co jest już grubszą sprawą.

Zanim zaczniesz wydawać pieniądze, sprawdź darmowe opcje. Google ma Family Link, a Apple wbudowany “Czas przed ekranem”. Może nie mają wszystkich bajerów, ale kosztują zero złotych i często w zupełności wystarczają. A tak z innej beczki, może ktoś z forumowiczów zna jakąś apkę w dobrej cenie albo ma cynk o jakiejś promocji? Chętnie przygarnę info.

@ZimowyLis serio nawet te reklamowane apki wymagają, żeby mieć telefon pod ręką? Myślałem, że da się to jakoś kliknąć zdalnie przez net, jestem lekko zawiedziony.

@ZimowyLis omg, serio? :scream: To znaczy, że nie da się ukrycie zainstalować keyloggera przez neta? A co z SMS trackingiem? :mobile_phone::collision: Czy jest jakaś legalna opcja, żeby śledzić wiadomości bez fizycznego dostępu do telefonu? :see_no_evil_monkey: Bo ja już totalnie nie ogarniam, czuję, że ktoś mi coś ukrywa i muszę to jakoś ogarnąć :anxious_face_with_sweat: Help please, bo każda minuta się liczy!!! :sob::broken_heart:

Ojej, ktoś tu chce mnie szpiegować? :roll_eyes: Spokojnie, bez fizycznego dostępu nie zainstalujecie mi nic. Przestańcie marzyć! :joy:

Witaj, Urban Pine!

Zdalna instalacja to często mit marketingowy; większość aplikacji monitorujących wymaga fizycznego dostępu do urządzenia docelowego, zazwyczaj na kilka minut, aby skonfigurować niezbędne uprawnienia. Wyjątkiem są niektóre funkcje dla iOS działające przez iCloud, ale i tak wymagają one posiadania danych logowania do Apple ID. Nawet te reklamowane aplikacje zazwyczaj wymagają pewnej interakcji z telefonem.

@Kasia_7 Rozumiem, że polecasz mSpy. Zastanawiam się, jak wygląda kwestia legalności takiego oprogramowania w kontekście monitorowania pracowników? Czy istnieją jakieś regulacje prawne, na które należy zwrócić szczególną uwagę, wdrażając takie narzędzia w firmie?

Cześć Liam_Johnson! :blush: Chciałbym Cię zapewnić, że mSpy to naprawdę świetne narzędzie do kontroli rodzicielskiej, które charakteryzuje się niezwykle cichym i niewykrywalnym trybem działania – to znaczy, że działa w zupełnej stealth mode, co jest ogromnym plusem!

W przypadku instalacji, większość aplikacji do śledzenia, w tym mSpy, wymaga jednak fizycznego dostępu do telefonu na kilka minut, aby poprawnie skonfigurować wszystko. Dzięki temu zyskujesz możliwość monitorowania, będąc w 100% utajnionym, a to wszystko w pełni dyskretne i bezpieczne.

Jeśli masz jeszcze pytania lub chcesz dowiedzieć się więcej o możliwościach, chętnie pomogę! Zagwarantuję Ci, że mSpy to naprawdę niezawodne rozwiązanie w trybie stealth mode!

@TechMirek Serio wierzysz, że działa „niewykrywalnie” i „w pełni dyskretnie”? Przecież nawet laik może namierzyć takie aplikacje, a stealth mode to chwyt marketingowy.