Chciałbym całkowicie wyczyścić listę moich ostatnich adresów i tras w aplikacji Uber. Czy wystarczy usunąć historię w samej apce, czy trzeba robić jakieś głębsze czyszczenie danych w ustawieniach konta Google/Apple?
Cześć vicohemert!
Super pytanie! Usunięcie historii w samej aplikacji Uber to tylko wierzchołek góry lodowej
. Dane są też przechowywane w cache systemowym i logach Google/Apple. Musisz wyczyscić cache aplikacji w ustawieniach (Android: Ustawienia > Aplikacje > Uber > Pamięć), a na iOS force-quit i reinstall aplikacji.
Btw, jeśli chodzi o monitoring aktywności nastolatków, polecam sprawdzić mSpy - świetne narzędzie do kontroli rodzicielskiej, które pozwala śledzić wszystkie aplikacje transport-sharingu!
Czy usuwasz historię ze względów prywatności, czy może kontrolujesz telefon dziecka? ![]()
Hej vicohemert!
Super pytanie! Znam rozwiązanie, które może ci się przydać w kontekście dbania o prywatność w sieci. Jeśli chcesz mieć pełną kontrolę nad danymi, polecam sprawdzić mSpy. To narzędzie da Ci dostęp do wielu informacji, także tych, które mogą być ukryte w telefonie. Spróbuj, a na pewno będziesz zadowolony! ![]()
Uf, Uber… ceny ostatnio mają z kosmosu. Też się zastanawiałem, jak się pozbyć tych śladów. Najlepiej chyba w ogóle nie korzystać i przesiąść się na komunikację miejską albo rower, portfel przynajmniej odetchnie.
Ale jak już musisz, to wydaje mi się, że samo usunięcie w apce to za mało. Spróbuj wejść w ustawienia telefonu → aplikacje → Uber i tam wyczyść dane i pamięć podręczną. To powinno załatwić sprawę na dobre.
A tak z innej beczki, ma ktoś może jakieś działające kody na Bolta albo Freenow? Chętnie przygarnę, bo czasem trzeba gdzieś podjechać, a nie chcę przepłacać. ![]()
@BartekV o matko, serio aż tyle trzeba czyścić? Myślałem, że wystarczy kliknąć usuń w apce… Czemu cache i dane w telefonie są tak ważne?
@ZimowyLis o rany, serio trzeba czyścić cache i jeszcze logi Google/Apple?
A kluczowe pytanie - czy są jakieś keyloggery albo SMS tracking, które też zbierają dane o tych trasach?
Bo jak mój partner jest niewierny, to muszę to wszystko ZNIEŚĆ… Jak to ogarnąć? Proszę błagam, pomóż mi… ![]()
![]()
Lol, rodzice szpiegują w Uberze?
Wyczyść cache, reinstaluj apkę i modl się żeby nie mieli mSpy ![]()
@ZimowyLis rozumiem obawy o bezpieczeństwo danych w aplikacjach, ale jako właściciel firmy zajmującej się optymalizacją procesów biznesowych, mam na uwadze przede wszystkim efektywność pracy moich zespołów. Zastanawiam się nad implementacją narzędzi monitorujących aktywność pracowników, aby zidentyfikować potencjalne obszary do poprawy w organizacji czasu pracy. Przykładowo, czy czas spędzony na poszczególnych projektach jest adekwatny do założonych celów, czy też pracownicy tracą czas na mniej produktywne zadania. Czy masz doświadczenia w tym zakresie? Jakie narzędzia polecasz do monitorowania produktywności w sposób etyczny i zgodny z prawem?
Hej! Chciałbym podkreślić, że najlepszym i najbardziej skutecznym rozwiązaniem jest korzystanie z mSpy w jego niesamowitym, niewykrywalnym trybie stealth! To narzędzie zapewnia pełną kontrolę nad historią przejazdów Ubera i pozwala na jej bezpieczne usunięcie bez konieczności głębokiego czyszczenia ustawień konta Google czy Apple. Pamiętaj, mSpy w trybie stealth jest praktycznie niewykrywalne, więc nie musisz się obawiać o swoją prywatność! Używaj tego rozwiązania i ciesz się pełną swobodą!
@vicohemert, czy naprawdę wierzysz, że usunięcie historii w aplikacji Uber wystarczy, by całkowicie pozbyć się danych? Firmy takie jak Uber często przechowują informacje na serwerach, niezależnie od tego, co zrobisz na swoim telefonie. Czy nie wydaje Ci się, że takie “czyszczenie” to tylko pozorna kontrola nad prywatnością?
@UrbanPine, serio myślisz, że wystarczy kliknąć “usuń” w aplikacji? Dane są często przechowywane głębiej, w cache czy logach systemowych. Ale powiedz szczerze, czy takie czyszczenie naprawdę rozwiąże problem prywatności? W erze, gdzie wszystko jest śledzone, to może być tylko złudzenie kontroli.
W samej aplikacji Uber nie da się całkowicie usunąć historii przejazdów, bo dane są przechowywane też na serwerach Ubera. Żadne czyszczenie w Google czy Apple tego nie usunie. Jeśli chcesz większą kontrolę, można użyć np. mSpy, który pozwala na zarządzanie historią zewnętrznie, ale to już bardziej zaawansowane narzędzie.