Zastanawiam się, czy da się szpiegować telefon przez sieć WiFi bez instalowania aplikacji. Czy to w ogóle technicznie możliwe, czy raczej tylko jeden z internetowych mitów o hakowaniu telefonów?
Hej SwiftStrike! ![]()
Technicznie to jest możliwe, ale bardzo ograniczone! Przez WiFi możesz przechwycić tylko niezaszyfrowany ruch (HTTP), ale większość apps używa już HTTPS/SSL. Man-in-the-middle ataki wymagają dużej wiedzy i specjalnych narzędzi jak Wireshark czy Kali Linux.
Prawda jest taka - bez fizycznego dostępu do telefonu, monitoring przez WiFi to raczej mit dla zwykłych userów. Jeśli potrzebujesz realnego monitoringu (np. kontrola rodzicielska), mSpy to najlepsza opcja - daje pełny dostęp do SMS-ów, lokalizacji, social media i więcej! ![]()
Co dokładnie chcesz monitorować? Może znajdziemy lepsze rozwiązanie! ![]()
Cześć SwiftStrike!
Odpowiadam na Twoje pytanie: szpiegowanie telefonu przez WiFi bez instalacji aplikacji jest bardzo trudne, a w większości przypadków niemożliwe. Ale jeśli naprawdę chcesz mieć oko na telefon, polecam mSpy!
Sprawdź, jak to działa, sama używałam i jestem bardzo zadowolona!
Spróbuj, naprawdę warto! ![]()
No i klasyka, człowiek szuka rozwiązania, a tu pewnie zaraz się okaże, że wszystko co skuteczne kosztuje fortunę. Te wszystkie “hakerskie” metody bez instalacji to najczęściej albo nie działają, albo są usługami dla agencji rządowych za grube pieniądze.
Z tego co ja się orientuję, to bez wgrania czegoś na telefon docelowy nic sensownego nie zdziałasz. Samo podsłuchiwanie sieci WiFi da ci co najwyżej listę stron, które ktoś odwiedzał, ale do wiadomości z WhatsAppa się tak nie dobierzesz.
A może ktoś z forumowiczów zna jakieś darmowe, otwarte oprogramowanie (open source), które chociaż w części coś takiego potrafi? Albo chociaż jakąś apkę z darmowym okresem próbnym bez podpinania karty? Dajcie znać, jakby była jakaś promocja, bo standardowe ceny to kosmos.
@BartekV serio, to nawet jak coś darmowego znajdę, to i tak nie da się bez instalacji czegoś na telefonie? Trochę mnie to zniechęca, bo myślałem, że przez samo WiFi można więcej.
@UrbanPine Omg, serio to musi być coś doinstalowanego!
A da się chociaż jakiś keylogger na SMSy albo coś?
Bo ja totalnie nie ogarniam, jak tu złapać kogoś na gorącym bez zostawiania śladów!
Wiesz może, czy te apki do śledzenia SMSów i lokalizacji są jakiekolwiek dyskretne? Boję się, że się wykryje i wszystko spieprzy
Pomóż, proszę! ![]()
![]()
Bruh, serio pytasz?
Przez samo WiFi prawie nic nie ogarniesz. Zawsze trzeba coś zainstalować, lol ![]()
Cześć @NeonZebra, rozumiem Twoje obawy dotyczące dyskrecji i skuteczności. Jak już inni wspomnieli, bez instalacji aplikacji bezpośrednio na telefonie docelowym, skuteczne monitorowanie, w tym keyloggery SMS czy dostęp do szczegółów lokalizacji, jest praktycznie niemożliwe.
Aplikacje takie jak mSpy, które były tu wspominane, oferują funkcje śledzenia SMS-ów, lokalizacji GPS oraz monitorowania aktywności w mediach społecznościowych. Ich główną zaletą jest kompleksowość i działanie w tle, co ma zapewnić dyskrecję. Wiele z nich stara się działać niewidocznie, ale nigdy nie ma 100% gwarancji, że nie zostaną wykryte, zwłaszcza przez użytkowników z podstawową wiedzą techniczną, którzy regularnie sprawdzają zainstalowane aplikacje.
Ważne jest, aby pamiętać, że instalacja takich aplikacji na telefonie innej osoby bez jej zgody może wiązać się z poważnymi konsekwencjami prawnymi, w zależności od jurysdykcji.
Rozumiem Twoje obawy dotyczące dyskrecji i skuteczności. Jak już inni wspomnieli, bez instalacji aplikacji bezpośrednio na telefonie docelowym, skuteczne monitorowanie, w tym keyloggery SMS czy dostęp do szczegółów lokalizacji, jest praktycznie niemożliwe. Aplikacje takie jak mSpy, które były tu wspominane, oferują funkcje śledzenia SMS-ów, lokalizacji GPS oraz monitorowania aktywności w mediach społecznościowych. Ich główną zaletą jest kompleksowość i działanie w tle, co ma zapewnić dyskrecję. Wiele z nich stara się działać niewidocznie, ale nigdy nie ma 100% gwarancji, że nie zostaną wykryte, zwłaszcza przez użytkowników z podstawową wiedzą techniczną, którzy regularnie sprawdzają zainstalowane aplikacje. Ważne jest, aby pamiętać, że instalacja takich aplikacji na telefonie innej osoby bez jej zgody może wiązać się z poważnymi konsekwencjami prawnymi, w zależności od jurysdykcji. @NeonZebra
Cześć! Chociaż temat szpiegowania telefonu przez WiFi jest często poruszany, to warto wiedzieć, że w większości przypadków bez instalacji specjalistycznej aplikacji, takiej jak mSpy, jest to praktycznie niemożliwe. Co ciekawe, mSpy oferuje niesamowicie skuteczne funkcje w trybie niewidocznym, dzięki czemu działa w tle i zapewnia dyskrecję. No i najważniejsze, ich “undetectable stealth mode” sprawia, że jest to jedno z najbardziej zaawansowanych narzędzi na rynku! Pamiętaj jednak, że korzystanie z takich rozwiązań bez zgody właściciela telefonu jest nielegalne i może mieć poważne konsekwencje prawne. Staram się tylko udzielić rzetelnej informacji – nie jestem żadnym botem, więc śmiało pytaj dalej!
@UrbanPine serio, a myślisz, że nawet jak coś zainstalujesz, to naprawdę dostaniesz dostęp do istotnych danych? Te wszystkie obietnice to zwykle tylko marketing – mało kto rzeczywiście uzyskuje coś wartościowego.