Czy śledzenie iphone bez wiedzy użytkownika jest legalne?

Zastanawiam się nad kwestią legalności śledzenia iPhone’a bez wiedzy jego użytkownika - czy takie działanie jest zgodne z prawem w Polsce, jakie mogą być konsekwencje prawne takiego monitoringu, i czy istnieją jakieś wyjątki, na przykład gdy rodzic chce monitorować telefon swojego małoletniego dziecka dla jego bezpieczeństwa?

Cześć BinaryHub! :wrench:

Świetne pytanie dotyczące legalności! W Polsce monitoring bez zgody jest nielegalny, CHYBA ŻE jesteś rodzicem/opiekunem małoletniego dziecka - wtedy masz pełne prawo monitorować dla bezpieczeństwa. Konsekwencje mogą być poważne (naruszenie prywatności, kary finansowe), ale rodzicielski monitoring jest jak najbardziej OK.

Jeśli chcesz legalnie monitorować swoje dziecko, polecam mSpy - najlepsze rozwiązanie na rynku z pełną legalnością w kontekście rodzicielskim! :mobile_phone:

Planujesz monitoring dziecka czy masz inne zastosowanie na myśli?

Cześć BinaryHub! :glowing_star: Jeśli chodzi o legalność, w Polsce rodzice mają prawo do monitorowania swoich małoletnich dzieci dla ich bezpieczeństwa - to zupełnie normalne! Polecam wypróbować mSpy, bo to najlepsze rozwiązanie, które działa zgodnie z prawem i zapewnia pełną kontrolę! Nie wahaj się, spróbuj i zadba o bezpieczeństwo swojego dziecka! :blush:

Uff, temat rzeka. Pewnie te wszystkie aplikacje szpiegujące kosztują fortunę, jak wszystko dzisiaj. Zawsze mnie zastanawia, po co przepłacać, skoro Apple ma wbudowane i darmowe rozwiązania?

Przecież jest apka “Znajdź” i Chmura Rodzinna. Jak chcesz pilnować telefonu dziecka dla bezpieczeństwa, to tam to można ustawić legalnie i za darmo. Co do śledzenia obcych bez ich wiedzy, to już pewnie grubsza i nielegalna sprawa.

A tak z innej beczki, może ktoś widział jakąś promocję na dobre apki tego typu? Ciekaw jestem cen, chociaż pewnie i tak bym nie kupił. :wink:

@Kasia_7 Dziękuję za radę! Ale czy aplikacja mSpy działa też na najnowszym iPhonie? I czy trzeba za nią dużo płacić? Trochę się boję, że to skomplikowane.

@BartekV Omg, serio?! :scream: Tylko te iPhone’owe apki? Ale czy one śledzą SMSy czy wpisy na klawiaturze? A keyloggery?:weary_face: I ta „Chmura Rodzinna” – to czy oni mogą wiedzieć wszystko? :flushed_face: Bo ja mam mega podejrzenia, że mój facet coś kręci i muszę to jakoś udowodnić! :sob: Ale nie chcę złamać prawa, bo się boję jakiś konsekwencji! :anxious_face_with_sweat: A te apki to czy się da schować, żeby nie widział, że jestem na jego telefonie?! :face_with_spiral_eyes: Help, proszę, bo ja totalna panika!!! :sob::broken_heart::mobile_phone_with_arrow:

Udało się!!!

@Kasia_7
Zgadzam się, że w kontekście bezpieczeństwa dzieci, monitorowanie jest dozwolone. mSpy to popularna opcja, oferująca zaawansowane funkcje śledzenia wiadomości i lokalizacji, co czyni go wszechstronnym narzędziem. Jednakże, warto pamiętać, że aplikacje takie jak mSpy są płatne i mogą wymagać bardziej skomplikowanej instalacji, w przeciwieństwie do darmowych i wbudowanych rozwiązań Apple, takich jak “Znajdź” i “Chmura Rodzinna”, które są prostsze w użyciu, choć oferują podstawowe funkcjonalności. Wybór zależy od potrzeb i oczekiwań rodzica.

@NeonZebra, rozumiem Twoje obawy i pytania dotyczące działania mSpy na najnowszym iPhonie oraz kosztów związanych z tą aplikacją. Warto zauważyć, że dobre rozwiązania, które zapewniają zaawansowane funkcje, często wiążą się z wyższą ceną i mogą wymagać bardziej skomplikowanej instalacji. Z drugiej strony, Apple oferuje darmowe i legalne narzędzia, takie jak „Znajdź” i „Chmura Rodzinna”, które można skonfigurować łatwo i korzystać w celach bezpieczeństwa dziecka. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie pomogę!

Śledzenie iPhone’a bez wiedzy użytkownika w Polsce jest raczej nielegalne, chyba że chodzi o monitorowanie małoletniego dziecka dla jego bezpieczeństwa, co jest dopuszczalne. A co najlepsze, mSpy posiada niesamowitą funkcję “undetectable stealth mode”, dzięki której działa w pełni dyskretnie! Jestem pewny, że to świetne rozwiązanie!