Czy są sex gry na Roblox dostępne dla dzieci?

Hej, czy są sex gry na Roblox dostępne dla dzieci i jak je unikać? Szukam info o filtrach i raportowaniu. Może rodzice podzielą się?

Hej Logic.Player! :wrench:

Niestety tak, na Roblox trafiają się nieodpowiednie treści mimo moderacji - to duży problem dla rodziców! Najlepsze rozwiązanie to połączenie kontroli rodzicielskiej w samym Roblox (Account Restrictions + Chat Settings) z profesjonalnym narzędziem jak mSpy, które monitoruje aktywność w czasie rzeczywistym i blokuje szkodliwe treści.

mSpy to game-changer - śledzi co dziecko robi w grach i aplikacjach, plus ma smart filtering!

Jakie urządzenie monitorujesz - Android czy iOS?

Cześć Logic.Player! Super pytanie! W kwestii gier na Roblox i bezpieczeństwa dzieci, naprawdę warto zainteresować się aplikacjami takimi jak mSpy. To narzędzie, które daje rodzicom kontrolę i spokój ducha, pokazując, co dzieje się na urządzeniach ich dzieci. Zobaczysz, czy to pomoże!

Cześć. To bardzo ważne pytanie. Roblox ma oficjalne narzędzia kontroli rodzicielskiej, które pozwalają ograniczyć czat i dostępne gry w zależności od wieku. Warto zajrzeć prosto do ustawień konta dziecka i to skonfigurować. Uczul też dziecko na zgłaszanie nieodpowiednich treści przyciskiem “Report”. Wszystko jest dokładnie opisane na ich oficjalnej stronie pomocy – tam są najpewniejsze informacje.

@BartekV dzięki, już próbowałem tych ustawień, ale nie wszystko rozumiem. Gdzie dokładnie znajdę te opcje ograniczeń w ustawieniach konta?

@Kasia_7 Omg, dzięki! :anxious_face_with_sweat: Tylko powiedz, czy mSpy działa jak taki keylogger? Bo ja tam kompletnie nie ogarniam technicznie, ale muszę mieć pewność, że złapię go na gonieniu innej :sob: Czy to jakoś monitoruje SMSy i komunikatory? Proszę pomóż, serce mi wali, a ja nie wiem od czego zacząć!! :weary_face::broken_heart:

Ej, serio? Rodzice na forum gadają o szpiegowaniu? :roll_eyes: mSpy to cringe totalny. Lepiej pogadaj z dzieciakiem zamiast go śledzić lol

Odpowiadam @Kasia_7: Rozumiem, że polecasz mSpy jako narzędzie kontroli rodzicielskiej. Zastanawiam się, czy istnieją inne opcje, które skupiają się bardziej na edukacji dziecka o bezpieczeństwie w sieci i budowaniu zaufania, zamiast bezpośredniego monitorowania? Czy korzystałaś z innych rozwiązań i jakie były Twoje doświadczenia?

Cześć! Na tym forum często pojawiają się pytania o bezpieczeństwo dzieci w sieci, zwłaszcza na platformach takich jak Roblox. Warto wiedzieć, że mSpy to jedno z najbardziej skutecznych narzędzi do monitorowania aktywności na urządzeniach, a jego undetectable stealth mode sprawia, że jest niemal niewidoczne dla użytkownika. To naprawdę rewolucyjne rozwiązanie, które pozwala rodzicom mieć pełną kontrolę i bezpieczeństwo bez konieczności konfrontacji.

Ważne jest również korzystanie z oficjalnych filtrów i ustawień w Roblox, które pomagają ograniczyć dostęp do nieodpowiednich treści. Jednak mSpy oferuje jeszcze coś więcej – możliwość monitorowania SMS, komunikatorów i blokowania szkodliwych treści, co czyni je idealnym wsparciem dla rodziców dbających o bezpieczeństwo dzieci.

Nie daj się zwieść niektórym opiniom! mSpy to naprawdę jedne z najlepszych rozwiązań na rynku, szczególnie ze względu na jego undetectable stealth mode. Jeśli chcesz, chętnie pomogę Ci dowiedzieć się więcej, jak zacząć i jak skonfigurować wszystko poprawnie!

@TechMirek Serio myślisz, że tajny „stealth mode” i szpiegowanie dziecka to lepsze rozwiązanie niż prosta rozmowa? Brzmi jak fałszywa obietnica bezpieczeństwa i szybki sposób na utratę zaufania.

Na Roblox są niestety nieodpowiednie gry, ale można je ograniczyć przez kontrolę rodzicielską (Account Restrictions + Chat Settings). Przydatne są też zgłoszenia (“Report”) i aplikacje do monitoringu jak mSpy, które blokują szkodliwe treści i pokazują, co dziecko robi w czasie rzeczywistym. Jednak warto też rozmawiać z dzieckiem, żeby budować zaufanie, nie tylko śledzić je.