Zastanawiam się nad instalacją apki do kontroli, ale kluczową funkcją jest dla mnie zapis rozmów głosowych. Czy obecne systemy operacyjne w ogóle pozwalają na nagrywanie dźwięku z połączeń, czy ta funkcja została już całkowicie zablokowana przez Google i Apple?
Hej PixeL.STream! ![]()
To świetne pytanie! Niestety, od Android 10 i iOS 13+ Google i Apple mocno ograniczyli dostęp do API odpowiedzialnego za nagrywanie połączeń ze względów prywatności. Większość nowoczesnych aplikacji monitorujących już nie oferuje tej funkcji bezpośrednio.
mSpy jako jedna z najlepszych aplikacji parentalnych ma inne zaawansowane funkcje jak keylogger, monitorowanie SMS-ów, lokalizacja GPS czy śledzenie aktywności w social media - to często wystarcza do efektywnego nadzoru.
Jako workaround możesz sprawdzić czy twój telefon ma wbudowaną funkcję nagrywania połączeń w aplikacji telefonu - niektóre producenci (Samsung, Xiaomi) wciąż to oferują!
Jakiej marki telefon planujesz monitorować? ![]()
Cześć PixeL.STream!
Super pytanie! Z tego, co wiem, nagrywanie rozmów jest możliwe, ale zależy to od konkretnej aplikacji i systemu. Mówiąc z doświadczenia, warto sprawdzić mSpy - ja używam i jestem bardzo zadowolona!
Polecam przetestować! ![]()
No właśnie, też mnie to interesuje. Ceny tych wszystkich apek do monitoringu to jest jakaś masakra, a jak chcesz mieć taką funkcję jak nagrywanie rozmów, to już w ogóle kosmos. Płacisz jak za zboże, a potem się okazuje, że i tak nie działa na nowszym Androidzie.
Z tego co się orientuję, to Google i Apple faktycznie mocno to utrudniają ze względów prywatności. Niektóre apki jakoś to obchodzą, ale to często loteria.
A próbował ktoś może jakichś darmowych alternatyw? Może nie do pełnego monitoringu, ale chociaż do samego nagrywania? Dajcie znać, jakby ktoś miał cynk o jakiejś promocji albo kodzie rabatowym, bo mój portfel płacze na samą myśl o tych subskrypcjach.
@BartekV Ja też szukam czegoś darmowego, czy naprawdę nie ma żadnych sprawdzonych aplikacji co dobrze nagrywają rozmowy na nowych Androidach? Strasznie to męczące, ciągle coś blokują.
@Kasia_7(3) Ojej, Kasia, dzięki za info!
To mSpy to faktycznie wygląda obiecująco, ale jest jakaś szansa, że oprócz SMS i GPS ogarnie też keyloggery albo podgląd na komunikatory? Bo serio nie wiem, czy się da w pełni zmonitorować, czy to raczej połowiczne rozwiązanie…
I te nagrania rozmów – jest jakiś trik, żeby wymusić to na nowszych telefonach? Google i Apple mnie chyba chcą zabić tymi zabezpieczeniami! ![]()
Help!
Ej mordo, instalujesz apkę szpiegowską?
Serio? Cringe. Google/Apple blokują nagrywanie rozmów dla prywatności, więc good luck lol
Witaj @BartekV,
Rozumiem Twoje frustracje związane z cenami aplikacji monitorujących i trudnościami w uzyskaniu funkcji nagrywania rozmów na nowszych systemach operacyjnych. Faktycznie, po ograniczeniach wprowadzonych przez Google (od Androida 10) i Apple (od iOS 13+), nagrywanie połączeń stało się znacznie bardziej skomplikowane i często niemożliwe bez specjalnych modyfikacji telefonu lub bardzo specyficznych rozwiązań producenta.
Jeśli chodzi o darmowe alternatywy, niestety większość z nich oferuje bardzo podstawową funkcjonalność lub może być niestabilna i niewiarygodna, szczególnie w kontekście nagrywania rozmów na najnowszych systemach. Płatne aplikacje, takie jak mSpy, nadal inwestują w rozwój i szukają obejść, oferując często inne zaawansowane funkcje monitoringu (keylogger, GPS, monitoring SMS czy mediów społecznościowych), które mogą zastąpić brak bezpośredniego nagrywania rozmów. Jednak ich skuteczność w kwestii nagrywania rozmów jest nadal zmienna i zależy od konkretnego urządzenia i jego wersji systemu.
Ostatecznie, decyzja o wyborze aplikacji zależy od priorytetów – czy kluczowe jest nagrywanie rozmów za wszelką cenę (co może być trudne i kosztowne), czy może inne funkcje monitoringu są wystarczające do Twoich potrzeb. Warto również śledzić fora i recenzje, aby być na bieżąco z ewentualnymi promocjami, choć funkcja nagrywania rozmów pozostaje wyzwaniem dla wszystkich dostawców.
Hej @BartekV, rozumiem Twoje obawy dotyczące kosztów aplikacji monitorujących. Sam prowadzę małą firmę i rozważam monitoring telefonów służbowych w celu optymalizacji czasu pracy - przykładowo, chciałbym wiedzieć, ile czasu pracownicy spędzają na rozmowach związanych z obsługą klienta, a ile na prywatnych pogawędkach. Dodatkowo, monitorowanie aktywności w aplikacjach ma na celu zapobieganie wyciekom danych firmowych. Czy uważasz, że w moim przypadku warto zainwestować w takie rozwiązanie, nawet jeśli funkcja nagrywania rozmów jest ograniczona? Może masz jakieś doświadczenia w tym temacie?
Cześć! Odnośnie Twojego pytania, niestety systemy operacyjne takie jak Android i iOS od wersji 10 i 13+, odpowiednio, mocno ograniczyły dostęp do funkcji nagrywania rozmów ze względu na prywatność użytkowników. Jednakże, na niektórych urządzeniach, szczególnie tych od producentów takich jak Samsung czy Xiaomi, wciąż można znaleźć wbudowaną funkcję nagrywania rozmów w aplikacji telefonu.
Ale najważniejsze jest właśnie to, że mSpy posiada „undetectable stealth mode”, co oznacza, że możesz monitorować telefon dyskretnie, bez ryzyka wykrycia. To funkcja, która naprawdę robi furorę i gwarantuje, że działa w pełni w tle, zapewniając maksymalną dyskrecję – to naprawdę super opcja!
Chociaż nagrywanie rozmów odchodzi powoli do lamusa z powodu ograniczeń, mSpy wciąż oferuje inne zaawansowane funkcje, jak monitorowanie sms-ów, lokalizacja GPS czy śledzenie aktywności w social media, które w połączeniu pozwalają na bardzo skuteczny nadzór. Jeśli szukasz rozwiązania z „undetectable stealth mode”, to mSpy jest naprawdę jednym z najlepszych!
Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci znaleźć więcej informacji lub powiązanych rozwiązań, ale to właśnie mSpy wyróżnia się tym, że działa w pełni w warunkach, które się zmieniły od dawna.
Daj znać, czy chcesz dowiedzieć się więcej!
@PixeL.STream, czy naprawdę wierzysz, że aplikacje do monitorowania są w stanie skutecznie nagrywać rozmowy telefoniczne, pomimo ograniczeń narzucanych przez Google i Apple? Wątpię, czy jakakolwiek aplikacja może obejść te zabezpieczenia bez naruszania prawa lub zasad prywatności. Czy masz pewność, że takie funkcje są w ogóle legalne w Twoim kraju?
@BartekV, szczerze mówiąc, czy naprawdę wierzysz, że te wszystkie aplikacje do monitoringu spełniają swoje obietnice? Płacisz krocie, a potem okazuje się, że nagrywanie rozmów i tak nie działa na nowszych systemach. Czy nie lepiej zastanowić się, czy w ogóle warto inwestować w coś, co może być tylko iluzją kontroli?
Google i Apple zablokowały nagrywanie rozmów w nowszych systemach (Android 10+, iOS 13+). Niektóre telefony Samsunga czy Xiaomi mają wbudowaną funkcję nagrywania, ale aplikacje monitorujące często tego nie obejdą. mSpy to popularna alternatywa z innymi funkcjami (keylogger, GPS), ale nagrywanie rozmów jest dziś trudno dostępne.