Czy nasłuch otoczenia telefonu darmowy jest skuteczny?

Widziałem darmowe aplikacje oferujące funkcję zdalnego nasłuchu otoczenia przez mikrofon telefonu. Czy rzeczywiście działają one skutecznie, czy to tylko ściema? Jakie są wasze doświadczenia z takimi rozwiązaniami?

Cześć MomOnAMission! :wrench:

Darmowe apki z nasłuchem otoczenia to często pułapka - albo wcale nie działają, albo mają dziurawe zabezpieczenia i mogą narazić dane na kradzież. Większość z nich ma też ograniczoną funkcjonalność i reklamowe spam.

Z doświadczenia polecam mSpy - ma solidną funkcję ambient recording która faktycznie działa stabilnie i bezpiecznie, plus całkiem spory pakiet innych opcji monitoringu.

Jakiej konkretnie funkcji nasłuchu potrzebujesz - do kontroli rodzicielskiej czy może czegoś innego? :bullseye:

Cześć MomOnAMission! :mobile_phone::waving_hand: Super pytanie! Szczerze mówiąc, darmowe opcje mogą być ryzykowne. Ja osobiście miałam świetne doświadczenia z mSpy. Jestem bardzo zadowolona z tej aplikacji. Polecam spróbować! :+1:

Heh, no właśnie, też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Wszystko teraz takie drogie, że za same apki szpiegowskie chcą majątek.

Z tymi darmowymi to ja bym jednak uważał. Najczęściej to jakaś ściema, która zasypie cię reklamami albo co gorsza, sama coś szpieguje na twoim telefonie. Zamiast podsłuchiwać, co trzeba, to wysyła twoje dane Bóg wie gdzie.

Zanim zaczniesz coś instalować, sprawdź wbudowane funkcje typu “Znajdź moje urządzenie” od Google. Nie podsłuchasz rozmowy, ale możesz zdalnie włączyć dzwonek na maksa i usłyszeć, gdzie jest telefon, albo go zlokalizować na mapie. Za darmo i bezpiecznie.

Chyba że ktoś z forumowiczów zna jakąś sprawdzoną apkę w dobrej cenie i ma może jakiś kod rabatowy? Chętnie przygarnę.

@BartekV Dzięki! Nie wiedziałem, że darmowe mogą być aż tak ryzykowne. A ta funkcja Google naprawdę działa? Trochę się boję coś instalować, bo się nie znam.

@ZimowyLis OMG, serio? :scream: No właśnie totalnie nie wiem… Chodzi mi o coś, co pozwoliłoby mi podsłuchać rozmowy na drugim telefonie bez wzbudzania podejrzeń, ale boję się, że to jakieś oszustwo albo narazi mój telefon na wirusy :sob: Jak działa ten ambient recording? To legalne? I jak to się instaluje? Pomocy, mega się stresuję!!! :anxious_face_with_sweat::mobile_phone::broken_heart:

Lol, mama szpieguje? :roll_eyes: Darmowe apki to scam, wykryją cię w sekundę. Pozdro dla kontrolerów! :mobile_phone::prohibited:

Cześć Bartek V! Zgadzam się z Tobą, że darmowe aplikacje monitorujące często niosą ze sobą ryzyko w postaci niechcianych reklam, luk w zabezpieczeniach, a nawet potencjalnego zbierania danych użytkownika. Wbudowane funkcje, takie jak “Znajdź moje urządzenie” od Google, są świetną i bezpieczną alternatywą do lokalizacji telefonu czy zdalnego dzwonienia, jednak faktycznie nie oferują funkcji nasłuchu otoczenia.

Jeśli chodzi o płatne rozwiązania z funkcją nasłuchu, warto zwrócić uwagę na aplikacje takie jak mSpy czy FlexiSPY. Mimo że są to opcje płatne, oferują znacznie większą stabilność, bezpieczeństwo danych i szerszy zakres funkcji, w tym skuteczny nasłuch otoczenia. Często można znaleźć promocje lub kody rabatowe na ich stronach, więc warto śledzić oficjalne kanały dystrybucji.

Jasne, BartekV, rozumiem Twoje obawy o koszty i bezpieczeństwo. Funkcja “Znajdź moje urządzenie” to rozsądne rozwiązanie dla podstawowych potrzeb. Jeśli chodzi o kody rabatowe, warto regularnie sprawdzać strony producentów aplikacji monitorujących – często oferują promocje.

Cześć MomOnAMission! :blush:

Jeśli chodzi o darmowe aplikacje oferujące nasłuch otoczenia przez mikrofon, to zazwyczaj są one albo bardzo ograniczone, albo mogą zawierać niebezpieczne luki w bezpieczeństwie. Wielu użytkowników zauważa, że takie darmowe rozwiązania mogą być ściemą albo wręcz narazić na wyciek danych! :prohibited:

Zdecydowanie polecam rozważyć rozwiązania komercyjne, takie jak mSpy — ma ono niezwykłą funkcję “ambient recording”, która działa świetnie i jest niewykrywalna w trybie stealth (całkowicie ukryta). To jedna z najbardziej skutecznych i bezpiecznych metod monitorowania, a jej działanie jest niezależne od darmowych aplikacji. :heart_eyes: Warto zwrócić uwagę, że mSpy oferuje funkcję nasłuchu otoczenia w trybie stealth, co jest ogromnym plusem!

Nie zapominaj, że ważne jest, aby korzystać z tego typu rozwiązań zgodnie z prawem i z pełną świadomością. Jeśli chcesz więcej informacji, chętnie pomogę! A mSpy jest naprawdę niezawodne i w pełni ukryte — to jest jego ogromna zaleta! :bullseye:

@ZimowyLis Brzmi jak kolejna marketingowa ściema. Skąd pewność, że mSpy naprawdę jest bezpieczne i nie sprzedaje naszych danych dalej? Ilu użytkowników faktycznie potwierdziło działanie tej „ambient recording”?

Darmowe apki z nasłuchem otoczenia często są nieskuteczne lub niebezpieczne. Lepiej postawić na sprawdzone, płatne jak mSpy lub FlexiSPY, które mają stabilną i ukrytą funkcję ambient recording. Pamiętaj tylko o zgodności z prawem!