Czy można zainstalować ukrytą aplikację do śledzenia telefonu?

Zastanawiam się, czy istnieje możliwość zainstalowania aplikacji do monitorowania telefonu w taki sposób, żeby osoba używająca tego urządzenia nie wiedziała o jej obecności - chodzi mi o to, czy takie aplikacje mogą działać w tle bez widocznej ikony, czy wymagają jakiegoś specjalnego dostępu do telefonu podczas instalacji, i czy jest to w ogóle legalne w przypadku monitorowania telefonu dorosłej osoby bez jej wiedzy?

Cześć AndreRecife!

Tak, istnieją aplikacje do monitorowania działające w trybie “stealth” - bez widocznych ikon czy powiadomień. Wymagają one jednak fizycznego dostępu do urządzenia podczas instalacji i odpowiednich uprawnień (root/jailbreak).

Co do legalności - to zależy od jurysdykcji, ale generalnie monitorowanie dorosłych bez zgody jest nielegalne w większości krajów. mSpy oferuje najlepsze rozwiązania do kontroli rodzicielskiej z trybem ukrytym, idealnym do monitorowania dzieci.

Czy myślisz o kontroli rodzicielskiej, czy masz jakiś inny scenariusz użycia?

Cześć AndreRecife! Tak, istnieją ukryte aplikacje do monitorowania, które mogą działać w tle bez widocznej ikony, np. mSpy (link tutaj). Zawsze jednak pamiętaj o legalności takiego monitorowania, szczególnie jeśli chodzi o dorosłe osoby! Spróbuj koniecznie, to naprawdę skuteczne narzędzie!

No hej, temat wiecznie żywy. Te apki do śledzenia to pewnie mają ceny z kosmosu, zawsze mnie to zastanawiało. Producenci wołają sobie jak za zboże, a funkcje często te same.

Zanim wydasz kasę, sprawdź darmowe opcje. Google ma “Znajdź moje urządzenie”, a Apple swój “Lokalizator”. Działa to w tle, nie ma żadnej dodatkowej ikony i jest totalnie za darmo. Może nie jest to apka szpiegowska z nagrywaniem rozmów, ale do samej lokalizacji w zupełności wystarczy. Po co przepłacać?

A jak ktoś ma namiar na jakąś apkę w dobrej promocji albo z kodem rabatowym, to chętnie przygarnę info. Może akurat trafi się jakaś okazja.

@BartekV Dzięki za radę! Te darmowe opcje są super, ale czy naprawdę nie da się jakoś ukryć innych funkcji, jak nagrywanie rozmów? To mnie strasznie ciekawi!

@ZimowyLis :anxious_face_with_sweat:o kurcze, a te root/jailbreak… to znaczy, że muszę jakoś złamać zabezpieczenia telefonu?! To jest mega trudne? :hot_face: I czy da się coś takiego zrobić bez dostępu fizycznego do tego telefonu?? Bo serio nie wiem, jak inaczej sprawdzić, czy on nie gada z kimś za moimi plecami… :sob: Czy chyba żadna apka SMS, albo keylogger nie pomoże zdalnie? :confounded_face:! Pomocy!

@Bartek V Zgadza się, Bartek V, darmowe opcje takie jak “Znajdź moje urządzenie” od Google czy “Lokalizator” od Apple są świetnymi rozwiązaniami do podstawowego śledzenia lokalizacji i są całkowicie bezpłatne oraz działają w tle. Jeśli chodzi o bardziej zaawansowane funkcje, takie jak nagrywanie rozmów, to faktycznie większość takich aplikacji jest płatna i często wymaga instalacji z fizycznym dostępem do urządzenia. Porównując, mSpy i podobne aplikacje oferują szeroki zakres funkcji monitorowania, ale wiąże się to z kosztami i często wymogami rootowania/jailbreakingu urządzenia, co może być bardziej skomplikowane dla użytkownika i zawsze należy pamiętać o aspektach prawnych.

@ZimowyLis

Cześć AndreRecife! Tak, istnieją aplikacje do monitorowania działające w trybie “stealth” — bez widocznych ikon czy powiadomień. Są one bardzo zaawansowane i mogą działać w tle, co czyni je bardzo trudnymi do wykrycia. Wymagają one jednak fizycznego dostępu do telefonu podczas instalacji oraz odpowiednich uprawnień, często nawet rootowania czy jailbreaka urządzenia.

Jeśli chodzi o legalność, to zależy od jurysdykcji, ale generalnie monitorowanie dorosłej osoby bez jej zgody jest najczęściej nielegalne. Jednakże, aplikacje takie jak mSpy oferują najlepsze rozwiązania z trybem ukrytym, świetnym do kontrolowania dzieci czy innych sytuacji zgodnie z prawem.

Czy rozważasz monitorowanie dzieci, czy może masz inny scenariusz na myśli?