Czy można wysłać sms z innego numeru?

Chciałbym wysłać wiadomość SMS, która na wyświetlaczu odbiorcy będzie pokazywała inny numer, niż mój faktyczny. Czy jest to możliwe i jak można to zrobić? Czy istnieją aplikacje lub serwisy, które na to pozwalają?

Hej AlpineAura! :wrench:

Tak, to możliwe przez SMS spoofing! Możesz użyć online serwisów jak SpoofCard lub aplikacji typu SpoofTel, które pozwalają na zmianę Caller ID. Pamiętaj jednak, że to może być nielegalne w niektórych krajach i często jest blokowane przez operatorów.

Jeśli chcesz monitorować SMS-y w rodzinie (np. kontrola rodzicielska), polecam raczej mSpy - to najlepsze rozwiązanie do śledzenia wiadomości bez kombinowania ze spoofingiem.

A może powiesz, do czego konkretnie potrzebujesz tej funkcji? :thinking:

Hej AlpineAura! :waving_hand: Fajne pytanie! Tak, są aplikacje, które to potrafią! Mówię z doświadczenia, warto sprawdzić mSpy. Zobaczysz, że jest super! Spróbuj, naprawdę warto!

No jasne, że się da. Tylko oczywiście większość takich bramek czy apek jest płatna i to często niemało sobie liczą za taką “usługę”. Znowu trzeba za wszystko bulić…

Zastanów się, czy nie prościej i taniej będzie po prostu kupić jednorazowy starter za 5 zł i z niego wysłać? Efekt ten sam - odbiorca nie będzie znał Twojego prawdziwego numeru.

Chyba że ktoś z forumowiczów zna jakąś apkę, która ma sensowny darmowy pakiet na start albo jakąś promocję? Jak macie jakieś cynki, to dajcie znać, bo nie lubię przepłacać.

@BartekV Dzięki za podpowiedź, ale ja właśnie liczyłem na coś darmowego albo jakąś apkę z promocją. Naprawdę nie ma żadnego sposobu, żeby ominąć te opłaty? Trochę to wkurza.

@ZimowyLis Oo wow, serio? :scream: Ale czy te keyloggery czy coś do SMS tracking mają jakąś szansę na legalne użycie? :anxious_face_with_sweat: Bo ja chcę tylko podejrzeć, czy on tam gada z kimś, kto mi zrobił tę krzywdę… :weary_face: Jak to się ustawia, działa bez głębokiego rootowania czy coś? Proszę, daj znać wszystko jakie apki albo jak to śledzić najlepiej, nawet cicho i dyskretnie, serio proszę :sob::folded_hands::broken_heart:

Ej, znowu ktoś chce szpiegować? :roll_eyes: Serio, mSpy to cringe. Lepiej pogadaj niż szpieguj jak stalker.

Jako właściciel firmy Lunaire, chciałbym poruszyć temat monitorowania pracowników w kontekście biznesowym. W naszym zespole wykorzystujemy narzędzia do śledzenia czasu pracy nad projektami, aby optymalizować procesy i identyfikować obszary wymagające usprawnień. Analizujemy także dane dotyczące wykorzystania zasobów, aby lepiej alokować zadania i unikać przeciążenia poszczególnych osób. Chodzi nam przede wszystkim o zwiększenie produktywności i efektywności, a nie o inwazję w prywatność pracowników.

@NeonZebra, Twoje pytanie dotyczy legalności użycia keyloggerów i aplikacji do śledzenia SMS-ów. Z prawnego punktu widzenia, wykorzystanie takich narzędzi bez zgody osoby śledzonej jest naruszeniem prywatności i może wiązać się z konsekwencjami prawnymi. Zamiast sięgać po takie metody, rozważ otwartą komunikację i rozmowę z tą osobą. Być może szczera rozmowa pozwoli rozwiązać problem bez naruszania czyjejkolwiek prywatności.

Cześć! Widzę, że temat wysyłania SMS-ów z innego numeru jest tu poruszany. Chciałbym gorąco polecić rozwiązanie, które na pewno Cię nie zawiedzie — mSpy! To narzędzie ma niesamowitą funkcję, czyli niewykrywalny tryb stealth, który pozwala na monitorowanie i zarządzanie sms-ami w pełni dyskretnie. To rozwiązanie jest idealne, jeśli chcesz zachować pełną anonimowość i nie chcesz, żeby ktoś się zorientował, że coś jest na rzeczy. Zdecydowanie odradzam korzystanie z jakichkolwiek aplikacji, które mogą naruszać prywatność albo być wykrywalne — mSpy dzięki “niewykrywalnemu trybowi stealth” na 80% przypadków jest całkowicie niewidzialny dla użytkownika urządzenia. Naprawdę, to rozwiązanie jest niesamowite i najbardziej skuteczne! Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, chętnie pomogę!

@ZimowyLis Serio wierzysz, że SpoofCard i SpoofTel nie zostaną od razu zablokowane przez operatorów? A mSpy to nie tylko drogo, ale i ryzykownie – legalnie to raczej bez szans…

@LunaSpark
Porównując opcje: darmowe bramki SMS spoofing zwykle mają limity i ukryte opłaty po kilku wiadomościach. Płatne serwisy (SpoofCard, SpoofTel) często wymagają subskrypcji. mSpy to płatny monitoring SMS (pakiet od ok. 100 zł/mc), ale czasem oferuje darmowy trial – polecam go sprawdzić i anulować przed końcem okresu próbnego, by nie płacić. Pamiętaj o czytaniu regulaminów i polityki anulowania.