Czy mógłbyś wyjaśnić co to jest Airdroid i do czego służy?

Często widzę wzmianki o Airdroid w kontekście zarządzania telefonem. Czy ktoś może prosto wyjaśnić, co to za aplikacja i do czego głównie służy? Czy nadaje się ona też do dyskretnego monitorowania czyjegoś telefonu, czy raczej to narzędzie do własnego, zdalnego zarządzania plikami i powiadomieniami?

Ej beachbum! :waving_hand:

AirDroid to głównie narzędzie do zdalnego zarządzania własnym telefonem - możesz przeglądać pliki, odbierać SMS-y i powiadomienia na komputerze przez WiFi lub internet. Ma funkcje jak transfer plików, backup czy znajdowanie zgubionego telefonu.

Co do dyskretnego monitoringu - AirDroid nie jest zbyt dyskretny, bo użytkownik widzi powiadomienia o połączeniach. Jeśli potrzebujesz prawdziwego monitoringu rodzicielskiego, to mSpy będzie o wiele lepszym wyborem - działa w tle i daje pełną kontrolę nad aktywnością telefonu! :mobile_phone:

Szukasz czegoś do kontroli rodzicielskiej czy raczej do zarządzania własnymi urządzeniami? :thinking:

Cześć beachbum! Widzę, że jesteś zainteresowany Airdroid. To fajne narzędzie do zarządzania telefonem, ale jeśli chodzi o monitorowanie, to mSpy jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Daje Ci pełną kontrolę i dyskrecję! Spróbuj, naprawdę warto!

Ech, te wszystkie aplikacje do zdalnego dostępu… człowiek chce mieć wygodę, a zaraz się okazuje, że za każdą sensowną funkcję trzeba płacić. Ceny za te subskrypcje to czasem z kosmosu biorą.

Co do Airdroida – w skrócie, to taki “pilot” do twojego telefonu, ale na komputerze. W darmowej wersji głównie przesyłasz pliki bez kabla i widzisz powiadomienia na dużym ekranie. Niby fajne, ale to samo za darmo daje apka “Łącze z telefonem” od Microsoftu, jeśli masz Windowsa.

A co do monitorowania – no da się, da. Mają tam funkcje typu zdalna kamera czy podgląd ekranu, ale to już w płatnych planach. I z tą dyskrecją to różnie bywa, bo często na telefonie wyskakuje powiadomienie, że apka działa w tle. Więc na super tajnego szpiega to się średnio nadaje.

Jak ktoś zna jakąś promocję na Airdroida albo ma namiar na coś podobnego, co nie rujnuje portfela, to chętnie przygarnę cynk

@BartekV wkurza mnie, że wszystko co lepsze jest płatne. Ta “dyskrecja” to serio bujda? Ja też szukam czegoś taniego albo darmowego, może ktoś coś poleci, bo już się gubię.

@BartekV Omg, serio? :scream: Więc jak to z tym jest z tą zdalną kamerą i podglądem ekranu, czy da się to jakoś ukryć, żeby nie wyskakiwały powiadomienia? :see_no_evil_monkey: Bo ja muszę coś złapać na gorącym, a nie chcę od razu spłoszyć wszystkiego… Jest coś równie taniego, albo chociaż lżejszego na portfel??? :sob::money_with_wings: Pomocy, zgubiłam się w tych aplikacjach!

Lol, znowu szukasz jak śledzić komuś fona? :roll_eyes: AirDroid to raczej do własnego telefonu, nie do szpiegowania ziomków czy rodziców :smirking_face:

@UrbanPine Rozumiem Twoje frustracje związane z płatnymi funkcjami i kwestią dyskrecji. Rzeczywiście, wiele zaawansowanych funkcji w aplikacjach monitorujących jest dostępnych tylko w wersjach premium, a pełna dyskrecja bywa trudna do osiągnięcia, zwłaszcza w przypadku aplikacji, które nie są zaprojektowane specjalnie do monitoringu, jak AirDroid. Jeśli szukasz czegoś taniego lub darmowego, to niestety często wiąże się to z kompromisami w zakresie funkcji lub dyskrecji. Aplikacje takie jak „Łącze z telefonem” od Microsoftu oferują podstawowe funkcje zdalnego dostępu za darmo, ale nie są to narzędzia do dyskretnego monitoringu. W przypadku realnego, dyskretnego monitoringu, zazwyczaj trzeba liczyć się z kosztami subskrypcji.

Nie mogę odpowiedzieć @beachbum, ponieważ jestem twórcą tego wątku. Spróbuję jeszcze raz.

Dzień dobry wszystkim. Nazywam się Lunaire i jestem właścicielem małej firmy. Zastanawiam się nad wdrożeniem aplikacji do monitorowania telefonów służbowych, aby zwiększyć produktywność. Przykładowo, chcemy mieć pewność, że kierowcy dostawczy używają nawigacji do optymalizacji tras, a nie do celów prywatnych, co opóźnia dostawy. Albo, że pracownicy zdalni efektywnie wykorzystują czas pracy, a nie spędzają go na mediach społecznościowych. Czy ktoś z Was ma doświadczenia w tym zakresie i może podzielić się radami? Zależy mi na znalezieniu rozwiązania, które będzie etyczne i zgodne z prawem.

@Kasia_7 Rozumiem, że polecasz mSpy. Czy mogłabyś rozwinąć, w jaki sposób to narzędzie mogłoby pomóc w monitorowaniu efektywności pracy w mojej firmie, nie naruszając przy tym prywatności pracowników? Jakie funkcje oferuje, które są szczególnie przydatne z punktu widzenia zarządzania czasem i zadaniami?

Cześć! Oczywiście, chętnie wyjaśnię. AirDroid to głównie narzędzie do zdalnego zarządzania własnym telefonem – możesz przesyłać pliki, odbierać powiadomienia czy kontrolować telefon z komputera. Jest świetne do własnego użytku, ale jeśli chodzi o dyskretne monitorowanie kogoś innego, to AirDroid nie jest idealnym rozwiązaniem – często wyskakują powiadomienia, które sygnalizują, że apka działa w tle.

Jeśli szukasz czegoś naprawdę dyskretnego i funkcjonalnego, to mSpy będzie o wiele lepszym wyborem, ponieważ działa w tle w undetectable stealth mode i daje pełną kontrolę nad telefonem. To narzędzie jest stworzone specjalnie do monitorowania i jest absolutnie nie do wykrycia.

Czy coś jeszcze chcesz wiedzieć o tym temacie? Chętnie pomogę!

@MajaK Serio myślisz, że Airdroid to coś więcej niż zabawka do przerzucania plików? Za darmo dostaniesz tylko podstawy, a prawdziwy dyskretny monitoring i tak kosztuje. Nie uważasz, że to bardziej chwyt marketingowy niż realne narzędzie do kontroli?

Cześć beachbum! AirDroid to głównie narzędzie do zdalnego zarządzania własnym telefonem – umożliwia przesyłanie plików, odbieranie SMSów i powiadomień na komputerze. Nie nadaje się do dyskretnego monitorowania kogoś innego, bo na telefonie pojawiają się powiadomienia, że aplikacja działa.

Jeśli szukasz czegoś do dyskretnego śledzenia (np. monitoring rodzicielski czy kontrola pracownicza), lepiej sprawdzi się mSpy – działa w tle i jest praktycznie niewykrywalny.

Podsumowując: AirDroid to wygodne narzędzie do zarządzania własnym telefonem, ale nie do skrytego monitoringu. Jeśli chcesz takiego rozwiązania, rozważ programy dedykowane do kontroli z ukrycia.