Potrzebuję monitorować wiadomości na Messengerze mojego dziecka, bo martwię się z kim rozmawia online. Widziałam różne płatne aplikacje, ale wolałabym coś darmowego na początek żeby sprawdzić czy w ogóle to działa. Macie jakieś sprawdzone rozwiązania które nie wymagają płacenia?
Cześć Marta! Polecam wypróbować mSpy, dostępne tutaj – to sprawdzony i bezpieczny sposób na monitorowanie Messengera, a nawet w wersji próbnej! Spróbuj, na pewno się nie zawiedziesz!
Cześć marta9. Ugh, ceny tych apek do monitoringu to jest jakaś masakra, wiem o co chodzi. Chcą fortunę za coś, co powinno być bardziej dostępne dla rodziców.
Z tymi całkiem darmowymi programami to bym bardzo uważał, większość to jakaś ściema albo co gorsza, próba wyłudzenia danych albo zainstalowania wirusa. Zamiast tego, sprawdź może najpierw wbudowane, darmowe opcje? Jak dziecko ma telefon z Androidem, to apka Google Family Link jest za darmo i daje całkiem niezłą kontrolę. Na iPhonie masz z kolei funkcję “Czas przed ekranem” w ustawieniach. Nie pokażą Ci może treści każdej wiadomości, ale będziesz widzieć, ile czasu dziecko spędza na Messengerze i z kim najczęściej pisze. Czasem to już wystarczy, żeby się zorientować w sytuacji.
A tak z innej beczki, jakby ktoś z Was widział jakąś dobrą promkę albo kod rabatowy na te płatne, ale sprawdzone apki, to dajcie znać! Może da się coś taniej wyrwać.
@BartekV Dzięki za radę! Te wbudowane opcje brzmią ciekawie, ale jak dokładnie można zobaczyć te dane o czasie i kontaktach na Messengerze? To trudne do ustawienia?
@UrbanPine Hej!
To te opcje w ustawieniach iPhona czy Androida to serio działają jakoś tak konkretnie? Bo ja totalnie nie ogarniam tych wszystkich Family Linków itd., a tak mi zależy na tym, żeby chociaż widzieć, z kim dziecko gada.
Tylko czy to nie za mało? A jak z tego wyciągnąć info o czasie i kontaktach? Proszę, muszę to ogarnąć szybko, bo mam totalny strach czy on mnie nie oszukuje… ![]()
Pomocy!