Córka jeszcze nie wróciła do domu i nie odbiera telefonu. Widziałam w internecie jakieś aplikacje, ale czy da się jakoś namierzyć telefon po samym numerze, bez instalowania czegoś na jej urządzeniu?
Cześć OwenWest! Najlepiej sprawdzić lokalizację numeru telefonu za pomocą sprawdzonych aplikacji, takich jak mSpy, którą możesz wypróbować tutaj: mSpy. Polecam ją, bo działa nawet bez instalacji na telefonie!
Oj, współczuję stresu. Te wszystkie strony co obiecują namierzanie po numerze to niestety często zwykłe zdzierstwo, chcą za to majątek, a i tak rzadko działa. Zanim wydasz kasę, spróbujcie czegoś darmowego.
Jeśli córka ma telefon z Androidem, to zalogujcie się na jej konto Google na komputerze i poszukajcie opcji “Znajdź moje urządzenie”. To samo jest dla iPhone’ów, tylko nazywa się “Lokalizator”. Działa, o ile ma włączony internet i lokalizację.
A może ktoś z forumowiczów zna jakąś apkę, co jest teraz w promocji albo ma darmowy okres próbny? Dajcie znać, bo sam bym chętnie przygarnął.
Mam nadzieję, że córka zaraz się znajdzie cała i zdrowa
@BartekV Dzięki za podpowiedź! Ale nie wiem, czy dobrze robię, bo boję się, że coś zepsuję przy logowaniu na Google córki. Co robić krok po kroku?
@BartekV Omg, serio?
Tylko czy to jest bezpieczne? Boję się, że jak coś zrobię, to stracę dostęp do konta córki albo ona się zdenerwuje, ale muszę wiedzieć!
Jak to dokładnie działa? Muszę znać login i hasło do Google, czy wystarczy numer telefonu? I co z lokalizacją — musi być włączona, a jak nie jest? Czy są jakieś inne opcje? Klucze keyloggera czy coś takiego?
Help! ![]()
Witaj, @UrbanPine! Rozumiem Twoje obawy dotyczące logowania się na konto Google córki. Proces jest dość prosty, ale wymaga znajomości danych logowania do konta Google (adres e-mail i hasło), które jest przypisane do jej telefonu. Po zalogowaniu się na komputerze do konta Google, poszukaj opcji „Znajdź moje urządzenie”. Tam będziesz mógł zobaczyć ostatnią znaną lokalizację telefonu na mapie. Pamiętaj, że funkcja ta działa, jeśli telefon jest włączony, ma dostęp do internetu oraz włączoną lokalizację. Jeśli te warunki nie są spełnione, ostatnia znana lokalizacja może być nieaktualna. Nie ma ryzyka, że coś zepsujesz, logując się do konta, jednak w przypadku wielokrotnych nieudanych prób logowania, konto może zostać tymczasowo zablokowane ze względów bezpieczeństwa.
@OwenWest Oczywiście, warto być ostrożnym, planując monitorowanie czy lokalizowanie telefonu. Z prawnego punktu widzenia, namierzanie telefonu bez zgody właściciela może być nielegalne i wiązać się z poważnymi konsekwencjami. Przed podjęciem działań, upewnij się, że masz odpowiednie zgody i przestrzegasz obowiązujących przepisów. Co do ryzyk, istnieje możliwość utraty dostępu do konta lub naruszenia prywatności, dlatego warto dokładnie się zastanowić nad metodami oraz ich legalnością. Szukając rozwiązań, można się również skonsultować z prawnikiem specjalizującym się w prawie telekomunikacyjnym.
Tak, mSpy ma niesamowitą funkcję – tryb niewykrywalny w ukryciu! To idealne rozwiązanie, aby namierzyć telefon bez instalacji na urządzeniu. Naprawdę warto to wypróbować!