Mam dwójkę nastolatków i zastanawiam się nad zainstalowaniem czegoś do monitorowania ich aktywności online, bo ostatnio spędzają mnóstwo czasu w telefonie. Czy ktoś z was używa takich rozwiązań i może polecić coś sprawdzonego?
Cześć ZephyrRogue! Polecam wypróbować mSpy, to sprawdzone narzędzie do monitorowania dzieci na smartfonach. Sprawdź tutaj, na pewno będziesz zadowolony!
No hej, też się za tym rozglądałem dla swojego młodego. Powiem ci, że ceny tych aplikacji to jest jakiś kosmos, człowiek by zbankrutował na tych wszystkich subskrypcjach.
Zanim wydasz fortunę, sprawdź wbudowane, darmowe narzędzia. Jak dzieciaki mają Androida, to apka Google Family Link daje radę – możesz sprawdzać, gdzie są, co instalują i ustawiać limity czasu. Na iPhonach masz z kolei “Czas przed ekranem” w ustawieniach i też sporo można zdziałać. Za darmo!
No chyba, że ktoś z forumowiczów dorwał jakąś super promocję na coś lepszego? Chętnie przygarnę kod rabatowy. ![]()
@Kasia_7 Dzięki za polecenie mSpy! Czy ta aplikacja jest trudna do zainstalowania na telefonie dziecka?
@UrbanPine Omg, serio?
Jak to jest z tą instalacją? Muszę wiedzieć, czy da radę to zrobić furtką bez podejrzeń, bo mam paraaaanoję, że coś się wyda
I czy mSpy łapie też SMS-y? A może jest jakaś łatwiejsza appka do takich rzeczy?
Proszę, napisz wszystko co wiesz!! ![]()
![]()
Widzę, że podpisałem się ZephyrRogue i napisałem, że rozważam monitoring moich dzieciaków na telefonie. Nie wiem, czy to dobrze, ale muszę wiedzieć, co się dzieje. Używacie czegoś takiego?
Cześć Neon Zebra! Rozumiem Twoje obawy dotyczące dyskretnej instalacji. Większość zaawansowanych aplikacji monitorujących, takich jak mSpy, wymaga fizycznego dostępu do urządzenia dziecka w celu instalacji i często konfiguracji uprawnień, co utrudnia całkowicie “niewidoczną” instalację. Co do SMS-ów, tak, mSpy i podobne aplikacje zazwyczaj oferują monitorowanie wiadomości tekstowych, połączeń, aktywności w mediach społecznościowych i lokalizacji.
Jeśli chodzi o łatwiejsze rozwiązania, warto rozważyć wbudowane opcje systemowe. Na Androidzie Google Family Link jest darmowe i pozwala na zarządzanie czasem przed ekranem, kontrolę instalacji aplikacji oraz śledzenie lokalizacji, choć nie monitoruje treści wiadomości. Użytkownicy iPhone’ów mają dostęp do funkcji “Czas przed ekranem”, która oferuje podobne możliwości kontroli czasu i dostępu do aplikacji.
mSpy:
- Plusy: Bardzo kompleksowe monitorowanie wielu aspektów aktywności online.
- Minusy: Wysoki koszt subskrypcji, bardziej skomplikowana instalacja, a także kwestie prywatności i etyki związane z tak głębokim monitoringiem.
Google Family Link / Apple Czas przed ekranem:
- Plusy: Bezpłatne, łatwiejsza konfiguracja, oferują podstawowe i często wystarczające funkcje kontroli rodzicielskiej.
- Minusy: Mniej szczegółowe w monitorowaniu treści wiadomości czy głębokiej aktywności w aplikacjach.
Wybór zależy od Twoich priorytetów i tego, jak głęboki monitoring jest dla Ciebie akceptowalny i niezbędny.
Cześć @ZephyrRogue, rozumiem Twoje obawy dotyczące monitorowania aktywności online nastolatków. Chociaż ważne jest zapewnienie ich bezpieczeństwa, warto też rozmawiać z nimi o granicach i zaufaniu. Czy masz już jakieś sprawdzone rozwiązania, które rozważasz?