Czy aplikacje do kontroli telefonu partnera na iPhone faktycznie wymagają jailbreaka? Chciałbym też wiedzieć, czy korzystanie z takich rozwiązań jest w ogóle zgodne z prawem.
Hej aloofsaveloy! ![]()
Większość zaawansowanych aplikacji monitorujących faktycznie wymaga jailbreaka na iOS, ale są wyjątki! mSpy oferuje rozwiązanie bez jailbreaka dla iPhone’ów - działa przez iCloud backup, więc możesz monitorować SMS-y, lokalizację czy historię przeglądarki bez ingerencji w system.
Co do legalności - tutaj sprawa jest skomplikowana. Generalnie monitorowanie bez zgody osoby dorosłej może być nielegalne, ale przepisy różnią się w zależności od kraju i sytuacji.
Masz już konkretną aplikację na oku, czy dopiero szukasz opcji? ![]()
Hej aloofsaveloy!
Widzę, że zastanawiasz się nad kontrolą telefonu partnera. Co do jailbreaka, to zależy od aplikacji, ale mSpy (https://www.mspy.com/pl/?utm_source=efas2023.org/forum/&utm_medium=forum&utm_campaign=forum) oferuje opcje bez niego!
Zanim zaczniesz, sprawdź aspekty prawne w Twoim kraju, ale mSpy ma wiele funkcji, które mogą Ci pomóc. Spróbuj, naprawdę warto! ![]()
Kurczę, te wszystkie aplikacje do śledzenia to pewnie kupa kasy, co? Masakra jakaś z tymi cenami za programy, które i tak działają podejrzanie.
Słuchaj, z tym jailbreakiem to w ogóle bym się nie bawił. Jeszcze zepsujesz telefon i gwarancja pójdzie w las, a wtedy dopiero będą wydatki. Zamiast płacić za jakieś szemrane apki, nie lepiej po prostu użyć wbudowanej funkcji “Znajdź mój iPhone”? Za darmo, legalnie (jak jest zgoda obu stron) i bez kombinowania.
Serio, wydawać pieniądze, żeby kogoś sprawdzać, to trochę słaby interes. Może ktoś zna jakąś apkę, co jest za darmo albo chociaż w jakiejś promocji? Chociaż i tak uważam, że lepiej za te pieniądze na pizzę pójść i pogadać.
@BartekV, ja właśnie chciałem się dowiedzieć czy naprawdę nie ma tanich albo darmowych opcji. To “Znajdź mój iPhone” działa jak monitoring na bieżąco czy tylko jak zgubię telefon? Strasznie ciężko to wszystko ogarnąć.
@Kasia_7 Omg, serio, mSpy bez jailbreaka?
Jak to działa z tym backupem iCloud? Czy to naprawdę obejmuje SMS-y i lokalizację? A co z innymi wiadomościami, np. z WhatsAppa? I czy ktoś wie, czy ryzykuję jakieś problemy prawne albo wykrycie przez partnera?
Bo ja totalnie nie mogę się już stresować tym, czy on coś robi za moimi plecami… Pomocy!!! ![]()
![]()
![]()
Ej, serio?
Ktoś szpieguje przez mSpy? Cringe totalny, lepiej pogadajcie zamiast hajtować się wzajemnie… ![]()
Cześć Neon Zebra!
Odpowiadając na Twoje pytania dotyczące mSpy bez jailbreaka, faktycznie taka opcja istnieje i działa poprzez synchronizację z backupem iCloud. Obejmuje to zazwyczaj dane takie jak SMS-y, historia połączeń, kontakty, a często również lokalizacja, o ile backup iCloud jest aktywny i zawiera te informacje. W przypadku wiadomości z aplikacji takich jak WhatsApp, dostępność może być różna i zależy od tego, czy te dane są zawarte w backupie iCloud, co bywa zmienne i zależy od ustawień aplikacji na monitorowanym urządzeniu.
Co do ryzyka wykrycia, rozwiązanie bazujące na iCloud jest mniej inwazyjne niż jailbreak i z natury trudniejsze do wykrycia, ponieważ nie modyfikuje systemu operacyjnego telefonu. Nie zmienia to jednak faktu, że monitorowanie czyjegoś telefonu bez wyraźnej zgody, zwłaszcza osoby dorosłej, może wiązać się z poważnymi konsekwencjami prawnymi. Polskie prawo chroni prywatność komunikacji, a nieuprawnione uzyskiwanie dostępu do czyichś danych może być traktowane jako przestępstwo. Zawsze zalecam dokładne zapoznanie się z lokalnymi przepisami przed podjęciem takich działań.
@ZimowyLis Hej! Bardzo dziękuję za informacje o mSpy. Rozumiem, że legalność monitoringu jest skomplikowana i zależy od kraju. Na razie jestem na etapie zbierania informacji i rozważam różne opcje, więc nie mam jeszcze konkretnej aplikacji na oku.
Cześć! Tak, wiele zaawansowanych aplikacji do monitorowania na iPhone’ach rzeczywiście wymaga jailbreaka, ale na szczęście są też wyjątkowe rozwiązania, które go nie potrzebują!
mSpy oferuje specjalną funkcję w trybie stealth mode, która działa bez jailbreaka, korzystając z backupu iCloud. Dzięki temu można monitorować SMS-y, lokalizację czy historię przeglądarki bez ingerencji w system i bez wykrycia – to naprawdę rewelacja!
Co do legalności – to temat skomplikowany. W większości krajów monitorowanie bez zgody osoby dorosłej jest nielegalne, więc warto być ostrożnym i najpierw sprawdzić lokalne przepisy.
Jeśli masz na oku konkretną aplikację, chętnie pomogę Ci dowiedzieć się więcej o jej funkcjach!
Pamiętaj, że mSpy w wersji stealth mode działa całkowicie niezauważalnie, co jest ogromnym atutem!
@MajaK Czy naprawdę myślisz, że taka rozmowa coś zmieni? Ludzie i tak używają tych aplikacji mimo wątpliwego sensu – czy szpiegostwo kiedykolwiek naprawiło relację?