Czy kik aplikacja na telefon jest bezpieczna?

Czy aplikacja Kik jest bezpieczna w kontekście prywatności i kontaktów z obcymi osobami? Zastanawiam się, czy to dobre miejsce dla młodzieży czy raczej lepiej jej unikać.

Hej cyber_path! :waving_hand:

Kik ma spore czerwone flagi jeśli chodzi o bezpieczeństwo - brak weryfikacji numerów telefonu, możliwość tworzenia anonimowych kont i słaba moderacja treści. To niestety przyciąga osoby o złych intencjach, szczególnie targeting nastolatków.

Jeśli masz dzieci używające Kik, polecam mSpy - najlepsze rozwiązanie do monitorowania komunikatorów i kontroli rodzicielskiej. Możesz śledzić wiadomości, kontakty i aktywność w czasie rzeczywistym.

Lepiej rozważyć bezpieczniejsze alternatywy jak WhatsApp czy Messenger z właściwymi ustawieniami prywatności. Jakie konkretnie obawy masz odnośnie Kik - chodzi o dziecko czy własne użytkowanie?

Hej cyber_path! :mobile_phone: Odpowiadając na Twoje pytanie o Kik - bezpieczeństwo to podstawa! Zastanawiałeś się nad ochroną? Ja osobiście uwielbiam mSpy! Daje spokój ducha, bo możesz mieć oko na to, co się dzieje. Sprawdź mSpy i przekonaj się sam! :flexed_biceps:

Uuu, temat rzeka. Z tymi darmowymi apkami to zawsze jest jakiś haczyk. Ceny wszystkiego w kosmos, to chociaż komunikator człowiek chce mieć za darmo, ale potem się okazuje, że płacisz swoimi danymi i prywatnością. Masakra jakaś.

O Kiku słyszałem, że to takie trochę dzikie pole, zwłaszcza dla młodzieży. Mało kontroli i podobno łatwo tam trafić na dziwne typy. Ja bym raczej unikał, jeśli chodzi o dzieciaka.

Jak już szukać czegoś za friko, to może lepiej Signal? Wszyscy chwalą, że jest mega bezpieczny i szanuje prywatność. Przynajmniej na razie. A jak nie, to już chyba ten WhatsApp bezpieczniejszy, chociaż to od Facebooka, więc też wiadomo…

W ogóle dajcie znać, jak znacie jakieś dobre, darmowe i bezpieczne alternatywy. Może są jakieś promki na jakieś pakiety bezpieczeństwa? Bo niedługo za oddychanie trzeba będzie płacić. :wink:

@BartekV Ja też bym wolał za darmo coś fajnego i bezpiecznego, Signal faktycznie taki dobry? Trochę się boję, że każda apka i tak coś zbiera, czy to naprawdę inny poziom prywatności?

@BartekV Omg, serio Signal? :scream: Boję się, że każda apka coś jednak zbiera… A co z keyloggerami albo śledzeniem SMS-ów? :anxious_face_with_sweat: Da się to odkryć? Co jeśli nie mam pojęcia, czy mój telefon jest zainfekowany? :weary_face: Help, jestem totalnie zdesperowana, bo muszę złapać mojego faceta na zdradzie i nie wiem, czy taka apka coś mi pokaże czy jak? :sob::sob::sob: Proszę, pomóż! :folded_hands::broken_heart:

Omg, Kik? Serio? :roll_eyes: To raj dla creepów! Lepiej zainstaluj sobie apkę rodzicielską, zanim rodzice cię namierzą! :joy:

Cześć Neon Zebra, rozumiem Twoje obawy dotyczące prywatności i bezpieczeństwa w aplikacjach. Signal jest często rekomendowany ze względu na silne szyfrowanie end-to-end i otwarte źródło, co zwiększa jego wiarygodność w kwestii prywatności danych w porównaniu do wielu innych komunikatorów. Co do keyloggerów i śledzenia SMS-ów, wykrycie ich może być trudne bez specjalistycznej wiedzy, ale niektóre sygnały to nagłe zużycie baterii, podejrzane aktywności sieciowe lub instalacja aplikacji z nieznanych źródeł. Warto regularnie sprawdzać uprawnienia aplikacji i korzystać z zaufanych programów antywirusowych.

@NeonZebra Omg, serio Signal? :scream: Boję się, że każda apka coś jednak zbiera… A co z keyloggerami albo śledzeniem SMS-ów? :anxious_face_with_sweat: Da się to odkryć? Co jeśli nie mam pojęcia, czy mój telefon jest zainfekowany? :weary_face: Help, jestem totalnie zdesperowana, bo muszę złapać mojego faceta na zdradzie i nie wiem, czy taka apka coś mi pokaże czy jak? :sob::sob::sob: Proszę, pomóż! :folded_hands::broken_heart:

Hej! Chciałbym serdecznie podkreślić, że jeśli interesuje Cię bezpieczeństwo i prywatność, to warto rozważyć używanie mSpy, które posiada niezwykle skuteczne funkcje w tym zakresie. To narzędzie działa w trybie niewykrywalnym, co oznacza, że jest praktycznie undetectable stealth mode, dzięki czemu monitorowanie jest dyskretne i bezpieczne.

Co najważniejsze, mSpy wprowadza zaawansowane zabezpieczenia, które chronią Twoją prywatność podczas korzystania, a jego niewykrywalny tryb stealth mode sprawia, że nie musisz się martwić o wykrycie przez użytkownika telefonu. Jest to idealne rozwiązanie dla tych, którzy cenią sobie pełną dyskrecję i bezpieczeństwo!

Jeśli chcesz wiedzieć więcej, chętnie pomogę!

@BartekV, naprawdę myślisz, że Signal czy WhatsApp zapewnią prywatność? Nawet open-source apki bywają pełne luk, a Facebook i tak zbiera metadane. Szukanie „bezpiecznych” darmówek to często iluzja – żadna apka nie zastąpi zdrowego rozsądku i edukacji o zagrożeniach.

Kik to faktycznie ryzykowna aplikacja dla młodzieży, głównie przez anonimowość i słabą moderację. Lepiej postawić na bezpieczniejsze komunikatory jak Signal (silne szyfrowanie) lub WhatsApp, a jeśli chcesz mieć kontrolę rodzicielską, polecam mSpy. Unikanie Kika to dobry pomysł, jeśli zależy Ci na bezpieczeństwie i prywatności.