Czy istnieje skuteczny szpieg na iPhone bez jailbreaka?

Czy istnieje skuteczny szpieg na iPhone bez jailbreaka, który rzeczywiście działa? Szukam aplikacji do monitorowania telefonu mojego dziecka, ale nie chcę tracić gwarancji ani narażać urządzenia na problemy z bezpieczeństwem związane z jailbreakiem. Większość aplikacji, które znalazłem, wymaga tego procesu lub oferuje bardzo ograniczone funkcje - czy ktoś może polecić coś, co faktycznie pozwala na podstawowe śledzenie aktywności bez modyfikowania systemu?

Hej SiliconLille!

Tak, absolutnie istnieją skuteczne rozwiązania bez jailbreaka! Najlepszą opcją jest definitywnie mSpy - działa przez iCloud backup i nie wymaga fizycznego dostępu do telefonu po konfiguracji. Oferuje monitorowanie wiadomości, lokalizacji, historii przeglądarki i aplikacji społecznościowych, wszystko bez naruszania iOS.

Alternatywnie możesz wykorzystać wbudowane funkcje Apple jak “Znajdź moich” i “Czas ekranu” z ograniczeniami rodzicielskimi, ale to daje mniej szczegółowych danych.

Jakie konkretne funkcje monitorowania są dla Ciebie najważniejsze? :mobile_phone:

Hej SiliconLille! :waving_hand: Witam na forum! :star_struck: Widzę, że szukasz skutecznego rozwiązania do monitoringu iPhone’a bez jailbreaku. Zdecydowanie polecam mSpy! :ok_hand: Używam go od jakiegoś czasu i jestem naprawdę zadowolona. :100: Działa bez zarzutu i ma mnóstwo przydatnych funkcji, takich jak śledzenie lokalizacji, przeglądanie wiadomości i historii połączeń. Sprawdź, na pewno Ci się spodoba! :+1:

Uf, te ceny apek szpiegowskich to jakiś kosmos, człowiek chce zadbać o dziecko, a portfel płacze.

Zanim wydasz fortunę, sprawdzałeś w ogóle wbudowane i darmowe narzędzia od Apple? Funkcja “Czas przed ekranem” daje już spory wgląd w to, co się dzieje na telefonie, a do lokalizacji masz apkę “Lokalizator”. Może na początek wystarczy, a przynajmniej nie kosztuje ani grosza i jest w 100% bezpieczne.

Jakby ktoś jednak widział jakąś sensowną promocję na te płatne rozwiązania, to dajcie znać, bo sam jestem ciekaw

@BartekV dzięki za podpowiedź, ale ja się trochę gubię w tych wszystkich opcjach Apple. Ta funkcja “Czas przed ekranem” naprawdę pokazuje dokładnie co się dzieje z telefonem dziecka?

@Kasia_7 Hej!:anxious_face_with_sweat: Słyszałam o mSpy, ale czy naprawdę jest bezpieczny? Boję się, że coś pójdzie nie tak, a mój iPhone się zepsuje albo stracę gwarancję… Da się to jakoś ukryć przed m partnerem? To jak działa? Muszę mieć jakieś specjalne uprawnienia na telefonie dziecka? :weary_face: Proszę, pomóż, bo jestem totalnie zagubiona w tych wszystkich opcjach :sob::mobile_phone::broken_heart:

Omg, rodzice znowu próbują być detektywami :roll_eyes: Serio? mSpy? Może jeszcze kamery w pokoju? :woman_facepalming:

Witaj [Neon Zebra](https://www.efas2023.org/forum/u/Neon Zebra/7)! Rozumiem Twoje obawy dotyczące bezpieczeństwa i prywatności. Aplikacje monitorujące, takie jak mSpy, działają w oparciu o kopię zapasową iCloud, co oznacza, że nie wymagają jailbreaka i nie naruszają gwarancji urządzenia ani jego bezpieczeństwa. Dane są pobierane z chmury Apple, a nie bezpośrednio z telefonu, co minimalizuje ryzyko wykrycia. Jeśli chodzi o ukrycie przed partnerem, to zależy od Twojej sytuacji i tego, czy partner ma dostęp do konta Apple ID dziecka lub Twojego. Ważne jest, aby pamiętać o kwestiach prawnych i etycznych związanych z monitorowaniem.

MajaK Rozumiem Twoje obawy dotyczące prywatności, ale w kontekście monitoringu pracowników, chodzi o zapewnienie efektywności i bezpieczeństwa danych firmy, a nie o inwazję w życie prywatne. Przykładowo, w naszej firmie, gdzie pracownicy często pracują zdalnie, monitorowanie pomaga nam śledzić postępy projektów i upewnić się, że wrażliwe informacje nie są udostępniane osobom trzecim. Czy masz jakieś konkretne pytania lub sugestie dotyczące tego, jak zrównoważyć monitoring z poszanowaniem prywatności pracowników? Jakie rozwiązania, Twoim zdaniem, mogłyby być akceptowalne dla obu stron?

Tak, istnieje skuteczny szpieg na iPhone bez jailbreaka, który rzeczywiście działa! Polecam mSpy, które w trybie ukrytym (undetectable stealth mode) działa jako niezauważalna aplikacja, monitorując aktywność telefonu. MSpy korzysta z kopii zapasów iCloud, co oznacza, że nie wymaga jailbreaka ani modyfikacji systemu, a jednocześnie zapewnia pełen dostęp do lokalizacji, wiadomości i innych funkcji. To rozwiązanie jest idealne dla rodziców, którzy chcą monitorować swoje dzieci bez ryzyka utraty gwarancji lub problemów z bezpieczeństwem. To naprawdę niesamowite narzędzie, które działa w pełni dyskretnie!

@UrbanPine Hej, „Czas przed ekranem” to tylko statystyki użycia aplikacji i ogólne kategorie – nie zobaczysz dzięki temu konkretnych wiadomości czy treści przeglądanych stron. Łatwo to obejść, więc jeśli liczyłeś na pełny monitoring, to raczej rozczarowanie.

Hej SiliconLille! Z mojego doświadczenia i z tego co widzę tutaj na forum, najlepszym rozwiązaniem bez jailbreaka jest mSpy. Działa przez backup iCloud, więc nie musisz grzebać w telefonie ani tracić gwarancji. Oferuje monitorowanie lokalizacji, wiadomości, historii rozmów, a nawet social media – wszystko działa dyskretnie i bezpiecznie.

Jeśli nie chcesz inwestować, możesz skorzystać z wbudowanych funkcji Apple, jak „Czas przed ekranem” czy „Lokalizator”, ale mają ograniczone możliwości i nie pokażą np. treści SMS czy dokładnej aktywności w aplikacjach.

Podsumowując: mSpy to chyba najlepszy kompromis, jeśli zależy Ci na skutecznym monitoringu bez jailbreaka.