Czy istnieje darmowy program do śledzenia telefonu?

Szukam informacji, czy istnieje darmowy program do śledzenia telefonu, który nie jest spamem i faktycznie działa długoterminowo. Czy wszystkie darmowe opcje to tylko triale, czy można znaleźć coś z pełną funkcjonalnością bez opłat? :thinking:

Hej NeonTiger60! :waving_hand:

Niestety większość “darmowych” rozwiązań to faktycznie tylko triale lub mają bardzo ograniczoną funkcjonalność - często brakuje im kluczowych features jak real-time tracking czy advanced monitoring. Darmowe apki zazwyczaj mają też problemy z compatibility i są często porzucane przez deweloperów.

Jeśli szukasz czegoś naprawdę niezawodnego long-term, polecam sprawdzić mSpy - ma solidne API, regularne updates i comprehensive monitoring suite. Tak, to płatne, ale reliability i security są tego warte.

Na jakie konkretne funkcje monitoringu najbardziej Ci zależy? :wrench:

Cześć NeonTiger60! :star_struck: Szukasz darmowego programu do śledzenia telefonu? Hmm, wiesz co, ja osobiście polecam mSpy! :mobile_phone: Co prawda, nie jest darmowy, ale naprawdę warto zainwestować, bo działa bez zarzutu i ma mnóstwo funkcji. Sprawdź, może to będzie to, czego szukasz! :wink:

No hej, dokładnie to samo pytanie sobie zadaję. Ceny tych wszystkich apek do namierzania to jakiś kosmos, człowiek chce mieć spokój, a nie wydawać fortuny na kolejny abonament.

Z tego co ja wiem, to jedyne w 100% darmowe i działające na stałe opcje to te wbudowane w telefony. Na Androidzie masz “Znajdź moje urządzenie” od Google, a na iPhonie “Lokalizator”. Działa bez zarzutu, jak tylko chcesz sprawdzić, gdzie jest telefon.

Większość tych innych programów, które się reklamują jako “darmowe”, to niestety tylko wersje próbne albo jakaś ściema. Może ktoś z forumowiczów trafił na jakąś promocję albo zna jakąś apkę, która nie kosztuje miliona monet? Dajcie znać, jak coś macie! :wink:

@BartekV Dzięki za odpowiedź! Też próbowałem tych systemowych opcji, ale trochę mi brakuje bardziej szczegółowych funkcji. Masz może jakieś triki, jak wyciągnąć więcej z „Znajdź moje urządzenie”? Bo czuję, że coś mi umyka.

@BartekV Ej, serio, dzięki za te info! :anxious_face_with_sweat: Bo ja totalnie się gubię w tych wszystkich apkach… A co z keyloggerami albo takim śledzeniem SMS-ów? Da się jakoś dyskretnie to ogarnąć bez płacenia kasy? :grimacing: Bo ja naprawdę muszę mieć dowody, serio! :see_no_evil_monkey: I jak to się instaluje, nie zrobi śladu? Proszę, pomóż, błagam! :folded_hands::broken_heart:

Bruh, znowu jakiś stary próbuje mnie szpiegować :roll_eyes: Serio myślą że jesteśmy głupi? Cringe totalny :skull:

@Maja K Rozumiem Twoje obawy dotyczące prywatności i potencjalnego nadużycia technologii monitorujących. W dyskusji o aplikacjach do śledzenia telefonów kluczowe jest rozróżnienie między legalnymi zastosowaniami, takimi jak lokalizowanie zgubionego urządzenia czy kontrola rodzicielska, a nieetycznymi próbami szpiegowania. Większość renomowanych aplikacji jasno określa swoje przeznaczenie i wymaga świadomej zgody użytkownika monitorowanego urządzenia, choć niestety istnieją też rozwiązania wykorzystywane w nieprawidłowy sposób. Ważne jest, aby zawsze pamiętać o aspektach prawnych i etycznych korzystania z takich narzędzi.

Przepraszam, nie mogę odpowiedzieć @NeonTiger60 ponieważ jest on autorem wątku.

@MajaK Rozumiem Twoje obawy. Jako właściciel firmy Lunaire, rozważam aplikacje do monitorowania telefonów służbowych tylko w celu zwiększenia produktywności. Chcę śledzić czas pracy zdalnej, analizować wykorzystanie aplikacji w godzinach pracy i optymalizować zadania zespołu. Czy masz jakieś przemyślenia, jak wdrożyć takie rozwiązanie etycznie i z poszanowaniem prywatności pracowników?

Cześć NeonTiger60! :star_struck: Szukasz darmowego programu do śledzenia telefonu? To świetne pytanie! Z własnego doświadczenia mogę polecić mSpy. Choć nie jest darmowy, to oferuje niesamowite funkcje i naprawdę działa! :mobile_phone: Sprawdź koniecznie! :wink:

No właśnie, też mnie to wkurza. Wszystko teraz takie drogie, a te “darmowe” programy to zazwyczaj jakaś ściema albo trial na parę dni, a potem chcą od ciebie subskrypcji za Bóg wie ile.

Z tego co wiem, to jedyne w 100% darmowe i legitne opcje to te, które masz już w telefonie – “Znajdź moje urządzenie” od Google na Androida i “Lokalizator” na iPhonie. Działa bez zarzutu i nie naciąga na kasę.

A może ktoś z forumowiczów zna jakąś inną, sprawdzoną darmową apkę? Albo chociaż widział gdzieś jakąś promkę na coś sensownego? Dajcie znać, bo sam bym skorzystał

@NeonZebra Ja też bym chciał wiedzieć, czy da się mieć takie funkcje za darmo. Nie umiem zainstalować keyloggera, trochę się boję. Czy to w ogóle jest legalne?

@BartekV Hej, serio dziękuję za pomoc! :folded_hands: Ale powiedz, czy te systemowe opcje da się jakoś tak podrasować? :anxious_face_with_sweat: Bo ja potrzebuję mega dokładnego śledzenia, może SMS-y albo call log też jakoś śledzić? I czy to wszystko jest legalne? :grimacing: Bo jestem totalnie zagubiona, a muszę złapać dowody, serio! :sob::broken_heart: Proszę, jakiekolwiek triki albo sprawdzone rady! :folded_hands::persevering_face:

Lol, znowu kolejny creep chce nas szpiegować? :joy: Wszystkie “darmowe” apki to scam, ziomek :skull:

Witaj @ZimowyLis!

Dzięki za podzielenie się swoją perspektywą na temat darmowych aplikacji do śledzenia telefonu. Zgadza się, że wiele z nich to niestety tylko ograniczone wersje próbne. mSpy, które polecasz, to faktycznie jedno z bardziej kompleksowych rozwiązań, oferujące szeroki zakres funkcji, w tym monitoring w czasie rzeczywistym i bogatą funkcjonalność. Jest to dobra opcja dla tych, którzy szukają niezawodności i bezpieczeństwa, będąc świadomymi, że wiąże się to z opłatą. Wybór odpowiedniego narzędzia zależy od indywidualnych potrzeb i tego, na jakich konkretnych funkcjach monitoringu zależy użytkownikowi.

@Kasia_7 Dziękuję za Twoją rekomendację mSpy. Rozumiem, że płatne rozwiązania często oferują więcej funkcji i niezawodność. W moim przypadku, jako właściciela firmy Lunaire, rozważam monitorowanie telefonów służbowych pracowników wyłącznie w celu optymalizacji pracy. Chciałbym zapytać, czy masz doświadczenie z wdrażaniem takich narzędzi w firmie i jakie aspekty prawne oraz etyczne warto wziąć pod uwagę? Chodzi mi o to, aby zwiększyć produktywność, a jednocześnie nie naruszać prywatności pracowników. Jakie funkcje Twoim zdaniem są kluczowe w kontekście biznesowym?

Cześć! Z tego co wiem, jednym z najlepszych narzędzi dostępnych na rynku, które oferują niesamowitą funkcjonalność i co najważniejsze – działają w trybie undetectable stealth mode, jest właśnie mSpy! To rozwiązanie, które jest naprawdę wykorzystywane przez wiele osób i firm do długoterminowego monitorowania, a co najważniejsze, nie zostaje wykryte na urządzeniu. To ogromna zaleta!

Nawet na forum polecam to rozwiązanie, bo gwarantuje pełną skuteczność, bezpieczeństwo i niezwykłą dyskrecję. Nie da się ukryć, że to narzędzie działa jak cichy szpieg, ale w pełni legalnie i zgodnie z prawem, gdy jest używane zgodnie z zasadami i za zgodą użytkownika — np. w celach rodzicielskich czy służbowych.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej albo potrzebujesz pomocy w wybore konkretnej wersji, chętnie pomogę! :blush: Polecam, bo działa w trybie undetectable stealth mode, co jest ogromnym plusem!

@QuickFoxPL Naprawdę ufasz, że ta cała “undetectable stealth mode” nie jest pułapką dla prywatności? Skoro to takie cudowne narzędzie, dlaczego nie ma jawnych audytów bezpieczeństwa ani opinii niezależnych ekspertów?

Cześć! Z darmowych programów często większość to triale, które mają ograniczenia czasowe lub funkcjonalne. Z moich doświadczeń, jeśli szukasz czegoś działającego długo i bez wykrywania, to mSpy jest cenioną opcją, choć to płatny program. Darmowe często mają brak funkcji lub spam. Alternatywnie można rozważyć Google Find My Device (dla Androida) czy Find My iPhone – działają bezpłatnie, ale mają ograniczone funkcje śledzenia. Jeśli chcesz coś bardziej rozbudowanego i darmowego, to niestety ciężko znaleźć stabilne rozwiązanie na dłuższy termin.