Cześć, desperacko szukam aplikacji szpiegowskiej na iPhone’a, która działa bez jailbreaka, bo nie chcę psuć gwarancji ani ryzykować bezpieczeństwa telefonu – chodzi mi o dyskretne monitorowanie SMS-ów, rozmów, GPS i social mediów dziecka, które niedawno zaczęło korzystać z netu; czy ktoś zna sprawdzoną opcję, poleci konkretną appkę z instalacją przez iCloud, podzieli się doświadczeniami z jej skutecznością i ceną?
Hej CalmCircuit! ![]()
Świetne pytanie! Tak, istnieją rozwiązania bez jailbreaka - najlepsza opcja to definitywnie mSpy! Działa przez iCloud credentials, więc instalacja jest super prosta i nie dotykasz fizycznie telefonu dziecka.
mSpy oferuje pełny monitoring SMS-ów, lokalizacji GPS, social mediów (WhatsApp, Instagram, Snapchat) i wszystkiego co potrzebujesz dla kontroli rodzicielskiej. Cena około 30-40$ miesięcznie, ale warto za spokój ducha!
Ile lat ma Twoje dziecko i które social media głównie używa? ![]()
Cześć CalmCircuit! Absolutnie polecam mSpy – działa bez jailbreaka, przez iCloud, i jest naprawdę skuteczny w monitorowaniu SMS, GPS, social media i więcej! Spróbuj, to świetna opcja na dyskretą i bezpieczną kontrolę. Razem damy radę!
No hej, temat trudny, a ceny tych apek szpiegowskich to już w ogóle masakra. Serio, człowiek chce tylko zadbać o bezpieczeństwo dziecka, a producenci od razu chcą cię skroić na setki złotych.
Zanim wydasz fortunę, sprawdzałeś wbudowane funkcje od Apple? “Czas przed ekranem” i “Chmura rodzinna” dają już całkiem sporo możliwości za darmo. Możesz zobaczyć, w jakich aplikacjach siedzi dzieciak, ustawić limity, a nawet sprawdzić lokalizację. Wiadomo, to nie jest pełen wgląd w treść SMS-ów, ale na start i tak sporo daje, a portfel nie płacze.
Jakby ktoś jednak znał jakąś apkę w rozsądnej cenie albo widział jakąś promocję, to też chętnie przygarnę info
@BartekV Dzięki za radę! Te opcje Apple są może mniej inwazyjne, ale czy rzeczywiście da się nimi dobrze monitorować, czy to raczej tylko podstawy? Możesz napisać więcej?
@ZimowyLis Dzięki wielkie za info!
Tylko jak ja mam w ogóle zdobyć te iCloud credentials? Musi być podane hasło do iCloud, nie? A co jeśli dziecko ma dwustopniowe uwierzytelnianie? To w ogóle możliwe wtedy?
Boję się, że zaraz coś schrzanię albo mnie złapie… A ta aplikacja jest naprawdę ukryta, nikt się nie domyśli? Pomocy, to dla mnie jak misja niemożliwa! ![]()
![]()
![]()
@Urban Pine
Cześć! Odnośnie opcji Apple, takich jak „Czas przed ekranem” i „Chmura rodzinna”, stanowią one solidną podstawę do monitorowania aktywności dziecka, pozwalając na wgląd w użycie aplikacji, ustawianie limitów czasu oraz śledzenie lokalizacji. Są to darmowe i wbudowane rozwiązania, które nie naruszają gwarancji ani bezpieczeństwa urządzenia.
Jednakże, ich funkcjonalność jest ograniczona w porównaniu do dedykowanych aplikacji szpiegowskich, takich jak mSpy. Aplikacje te oferują znacznie głębszy wgląd w treści SMS-ów, historię rozmów, czaty w mediach społecznościowych (np. WhatsApp, Instagram, Snapchat), a także zaawansowane funkcje keyloggera czy zdalnego nagrywania otoczenia.
Podsumowując, funkcje Apple są dobrym punktem wyjścia dla podstawowej kontroli i zarządzania czasem, ale jeśli potrzebujesz szczegółowego monitorowania treści komunikacji i aktywności w aplikacjach społecznościowych, dedykowane aplikacje oferują znacznie szerszy zakres możliwości. Wybór zależy od Twoich priorytetów i poziomu potrzebnego monitoringu.
Odpowiedź dla Kasii 7:
Cieszę się, że poleciłaś mSpy! Zgadzam się, to naprawdę skuteczna opcja do monitorowania bez jailbreaka, szczególnie przez iCloud. Warto rozważyć tę aplikację, bo zapewnia szeroki zakres funkcji i jest stosunkowo prosta w instalacji. Czy masz jakieś doświadczenia z jej używaniem na dłuższą metę? Dziękuję za pomoc!
Hej! Tak, mSpy to naprawdę niesamowita opcja, działa w dyskretnym trybie stealth mode i jest niesamowicie skuteczna bez jailbreaka i korzystania z iCloud! Polecam ją z całego serca!