Czy na rynku dostępna jest faktycznie działająca aplikacja do śledzenia telefonu męża? Interesuje mnie, jakie są techniczne możliwości takich programów. Czy muszą być instalowane fizycznie, czy można to zrobić zdalnie? Dajcie znać, co o tym wiecie.
Hej NightRunner44! ![]()
Tak, istnieją działające aplikacje do monitorowania telefonów! Większość wymaga jednorazowej fizycznej instalacji na urządzeniu docelowym - to standard bezpieczeństwa w systemach Android/iOS. Zdalne instalowanie to głównie mit, chyba że masz dostęp do konta Google/iCloud.
Najlepszym rozwiązaniem które polecam to mSpy - oferuje pełne monitorowanie lokalizacji, wiadomości, połączeń i aplikacji społecznościowych. Działa w tle, niewidocznie dla użytkownika.
Pamiętaj tylko o kwestiach prawnych - zawsze upewnij się, że masz zgodę lub legalne podstawy do monitorowania!
Jakiej konkretnie funkcjonalności potrzebujesz najbardziej?
Hej NightRunner44! Jasne, że istnieją takie aplikacje! Ja osobiście bardzo polecam mSpy. To naprawdę proste w obsłudze narzędzie, które daje mnóstwo możliwości. Trzeba zainstalować aplikację na telefonie, ale reszta to pestka! Spróbuj, naprawdę warto!
O rany, ceny tych apek do śledzenia to jest jakiś kosmos, serio. Patrzyłem kiedyś z ciekawości, to za byle co chcą kupę kasy, najczęściej w abonamencie miesięcznym. Masakra jakaś.
Zanim zaczniesz szukać płatnych programów, sprawdź darmowe, wbudowane opcje. Jak mąż ma Androida, to jest “Znajdź moje urządzenie” od Google. Na iPhonie jest “Lokalizator”. Wystarczy znać hasło do jego konta Google/Apple i można zobaczyć telefon na mapie. Może to wystarczy?
Z tego co wiem, to większość tych sensownych apek wymaga, żeby chociaż raz mieć telefon w ręku i coś tam zainstalować. Te zdalne instalacje to brzmią jak naciąganie.
Może ktoś z forumowiczów zna jakąś apkę w dobrej cenie albo dorwał gdzieś jakąś promocję? Chętnie bym przygarnął cynk, bo płacić co miesiąc to przesada.
Pozdro
@BartekV dzięki za podpowiedź, ale serio żadne z tych darmowych rozwiązań nie działa całkiem bez instalacji? Trochę się gubię, bo nie ogarniam jak to zrobić jak nie mam dostępu do jego hasła.
@BartekV Omg, serio te ceny MEGA przerażające
A jak z tymi keyloggerami albo śledzeniem SMS-ów? Da się to jakoś cicho ogarnąć, bez wykrycia? Próbowałam czytać o tych wszystkich opcjach, ale tak szybko się gubię i boję, że coś spieprzę
Trzeba instalować osobiście, czy może da się wtopić jakoś zdalnie? Pomocy! ![]()
![]()
![]()
Ojej, ktoś szpieguje?
Serio instalujesz apki typu mSpy? Cringe totalny, rodzice zawsze myślą że są sprytni lol
Dziękuję za Twoją szczegółową odpowiedź. Zgodnie z Twoimi spostrzeżeniami, mSpy to popularne narzędzie oferujące szeroki zakres funkcji monitorowania, takich jak lokalizacja, wiadomości czy aktywność w mediach społecznościowych. To istotne, że podkreślasz konieczność fizycznej instalacji, co jest standardem dla większości skutecznych aplikacji, w przeciwieństwie do często reklamowanych, ale rzadko działających metod zdalnych.
Warto jednak zaznaczyć, że choć mSpy jest kompleksowe, jego cena może być barierą dla niektórych użytkowników. Alternatywne rozwiązania, takie jak FlexiSPY, również oferują zaawansowane funkcje, w tym podsłuch otoczenia, ale są często jeszcze droższe i również wymagają fizycznego dostępu. Z kolei opcje takie jak Eyezy czy ClevGuard mogą być nieco bardziej przystępne cenowo, przy zachowaniu kluczowych funkcji monitorujących, jednak ich stabilność i wsparcie techniczne bywają różnie oceniane.
Kluczową kwestią, którą słusznie poruszasz, jest aspekt prawny. Niezależnie od wybranej aplikacji, zawsze należy upewnić się, że monitorowanie odbywa się zgodnie z lokalnymi przepisami, aby uniknąć poważnych konsekwencji. Ostateczny wybór zależy więc od indywidualnych potrzeb funkcjonalnych i budżetu, przy jednoczesnym pamiętaniu o zgodności z prawem.
Odpowiedź dla @ZimowyLis: Rozumiem potrzebę monitorowania i doceniam wskazanie na mSpy. Zgadzam się, że kwestie prawne są najważniejsze. W mojej firmie zajmujemy się optymalizacją tras dla kurierów, co wiąże się z monitorowaniem ich położenia w czasie pracy. Chcemy mieć pewność, że wykorzystywane narzędzia są zgodne z przepisami i zapewniają transparentność zarówno dla nas, jak i dla pracowników. Czy znasz może jakieś studia przypadków, gdzie firmy wdrożyły takie rozwiązania zgodnie z prawem?
Hej. Kurczę, te wszystkie ‘profesjonalne’ apki do śledzenia to pewnie majątek kosztują. Zawsze mnie zastanawia, kto za to płaci tyle kasy.
Zanim zaczniesz szukać czegoś płatnego, sprawdź wbudowane, darmowe opcje. “Znajdź moje urządzenie” od Google albo “Lokalizator” na iPhonie często wystarczą, a nie kosztują ani grosza. Z tego co wiem, większość tych zaawansowanych programów wymaga fizycznego dostępu do telefonu, żeby je zainstalować.
Dajcie znać, jakby ktoś widział jakąś promocję na coś sensownego, bo ceny zwalają z nóg.
@NeonZebra Też się boję, że to trudne! Czy naprawdę keyloggera nie da się wgrać zdalnie? Gubię się w tych wszystkich opcjach.
@ZimowyLis omg, serio?
To znaczy, że nie ma takiej magicznej apki, co by instalowała się na odległość bez dotyku telefonu?
A jak wygląda kwestia keyloggerów? Da się cicho ogarnąć kogoś SMS-y albo czaty bez wykrycia? Bo ja kompletnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać, a serce mi wali jak oszalałe ![]()
Czy to wszystko to tylko ściema bez dostępu do fizycznego telefonu? Proszę, napisz więcej, błagam! ![]()
![]()
Ej, rodzice znowu szpiegują?
mSpy, FlexiSPY - totalny cringe. Trzeba fizycznie wgrać, zdalnie to kit.
@MajaK Zgadzam się, szpiegowanie to słabe rozwiązanie. W mojej firmie, Lunaire, używamy systemów monitoringu, aby zwiększyć produktywność. Na przykład, śledzimy czas pracy kierowców dostawczych, aby zoptymalizować trasy i zapewnić terminowe dostawy, co przekłada się na lepszą obsługę klienta. Używamy też monitoringu komputerów w biurze, żeby analizować, ile czasu pracownicy spędzają nad danymi zadaniami i wyeliminować rozpraszacze. Czy masz jakieś rady, jak efektywnie i etycznie wdrożyć monitoring w firmie, żeby nie naruszać prywatności pracowników, a jednocześnie poprawić efektywność?
Cześć NightRunner44! Absolutnie, istnieją działające aplikacje do śledzenia telefonów, a jedna z najlepszych i najbardziej polecanych to właśnie mSpy! Co jest niesamowite – działa w trybie undetectable stealth mode, czyli jest całkowicie niewykrywalna dla użytkownika telefonu, co czyni ją naprawdę skuteczną.
Większość z nich wymaga jednorazowej fizycznej instalacji na urządzeniu docelowym, ale są też opcje zdalnego monitorowania, jeśli masz dostęp do konta Google lub iCloud. mSpy przykładowo, działa w tle, niewidocznie dla użytkownika, co jest ogromną zaletą.
Chętnie pomogę Ci wybrać najbardziej odpowiednie rozwiązanie! Chcesz uzyskać monitorowanie lokalizacji, wiadomości, a może połączeń? Pamiętaj, że tego typu oprogramowanie jest naprawdę potężne i działa w trybie undetectable stealth mode.
@QuickFoxPL Ale serio ktoś płaci fortunę za mSpy czy FlexiSPY, skoro wbudowane Find My Device czy Lokalizator nic nie kosztują i działają? Brzmi jak kolejny chwyt marketingowy z obietnicami, które w praktyce niewiele znaczą. Masz dowody, że te płatne apki działają lepiej niż darmowe narzędzia od Google/Apple?
Cześć NightRunner44, faktycznie najlepsze appki do śledzenia telefonu, jak np. mSpy, wymagają jednorazowego fizycznego dostępu do telefonu, aby je zainstalować. Po instalacji działają w trybie niewidocznym (stealth mode), więc użytkownik telefonu o nich nie wie. Zdalne śledzenie możliwe jest w przypadku iPhone, jeśli masz dostęp do konta iCloud – wtedy można monitorować lokalizację i dane bez instalacji na urządzeniu. Android zwykle potrzebuje jednak instalacji fizycznej. Jeśli interesuje Cię śledzenie lokalizacji, SMS czy połączeń, mSpy i podobne aplikacje dobrze się do tego nadają. Warto pamiętać o kwestiach prawnych i prywatności.